Kerala PSC Previous Years Question Paper & Answer

Title : JUNIOR INSTRUCTOR COMPUTER OPERATOR AND PROGRAMMING ASSISTANT INDUSTRIAL TRAINING DEPARTMENT
Question Code : A

Page:9


Below are the scanned copy of Kerala Public Service Commission (KPSC) Question Paper with answer keys of Exam Name 'JUNIOR INSTRUCTOR COMPUTER OPERATOR AND PROGRAMMING ASSISTANT INDUSTRIAL TRAINING DEPARTMENT' And exam conducted in the year 2019. And Question paper code was '026/2019/OL'. Medium of question paper was in Malayalam or English . Booklet Alphacode was 'A'. Answer keys are given at the bottom, but we suggest you to try answering the questions yourself and compare the key along wih to check your performance. Because we would like you to do and practice by yourself.

page: 9 out of 11
Excerpt of Question Code: 026/2019/OL

B:-Byte
C:-Currency
D:-Number
Correct Answer:- Option-D
Question78:-In DNS, a contiguous part of the entire tree is called
കട
B:-Domain
C:-Zone
D:-Server
Correct Answer:- Option-C
Question79:-Which of the following CSS properties does not influence the box model?
A:-Padding
B:-Outline
C:-Margin
D:-Border
Correct Answer:- Option-B
Question80:-Currency data type in VBA has size of
A:-8 bytes
B:-4 bytes
C:-2 bytes
D:-12 bytes
Correct Answer:- Option-A
Question81:JavaScript is side scripting language.
കടലല
B:-Client
C:-ISp
D:-Browser
Correct Answer:- Option-D
Question82:- denotes vertical tab in JavaScript.
At
8:0

0:
Correct Answer:- Option-C
Question83:-Cookies were originally designed for
A:-Server side programming
B:-Client side programming
C:-Both server side and client side programming
D:-None of the mentioned
Correct Answer:- Option-A
Question84:-VBA is
A:-A statistical tool developed by Microsoft for financial analysts
B:-A Microsoft Programming language used to extend Excel functions
C:-An open source programming environment
D:-A Microsoft programming environment the replaces Excel
Correct Answer:- Option-B
Question85:-Web pages start with which of the following tag?
A:-
B:-<br/>C:-<Form><br/>D:-<HTML><br/>Correct Answer:- Option-D<br/>Question86:-Which was the first browser to support JavaScript?<br/>A:-Google Chrome<br/>B:-Intemnet Explorer<br/>C:-Netscape<br/>D:-Mozilla Firefox<br/>Correct Answer:- Option-C<br/>Question87:-The value of the checksum must be recalculated regardless of<br/> </p> </div> </div> </div> </div> <div class="row"> <ul class="pagination" style="text-align: center;"> <li> <a>Pages => <i class="glyphicon glyphicon-hand-right"></i></a></li> <li><a title='Kerala PSC Previous Question Paper: JUNIOR INSTRUCTOR COMPUTER OPERATOR AND PROGRAMMING ASSISTANT INDUSTRIAL TRAINING DEPARTMENT - 0' alt='Kerala PSC Previous Question Paper: JUNIOR INSTRUCTOR COMPUTER OPERATOR AND PROGRAMMING ASSISTANT INDUSTRIAL TRAINING DEPARTMENT - 0' href='question.php?id=PINeeQ==&page=0'>0</a></li> <li><a title='Kerala PSC Previous Question Paper: JUNIOR INSTRUCTOR COMPUTER OPERATOR AND PROGRAMMING ASSISTANT INDUSTRIAL TRAINING DEPARTMENT - 1' alt='Kerala PSC Previous Question Paper: JUNIOR INSTRUCTOR COMPUTER OPERATOR AND PROGRAMMING ASSISTANT INDUSTRIAL TRAINING DEPARTMENT - 1' href='question.php?id=PINeeQ==&page=1'>1</a></li> <li><a title='Kerala PSC Previous Question Paper: JUNIOR INSTRUCTOR COMPUTER OPERATOR AND PROGRAMMING ASSISTANT INDUSTRIAL TRAINING DEPARTMENT - 2' alt='Kerala PSC Previous Question Paper: JUNIOR INSTRUCTOR COMPUTER OPERATOR AND PROGRAMMING ASSISTANT INDUSTRIAL TRAINING DEPARTMENT - 2' href='question.php?id=PINeeQ==&page=2'>2</a></li> <li><a title='Kerala PSC Previous Question Paper: JUNIOR INSTRUCTOR COMPUTER OPERATOR AND PROGRAMMING ASSISTANT INDUSTRIAL TRAINING DEPARTMENT - 3' alt='Kerala PSC Previous Question Paper: JUNIOR INSTRUCTOR COMPUTER OPERATOR AND PROGRAMMING ASSISTANT INDUSTRIAL TRAINING DEPARTMENT - 3' href='question.php?id=PINeeQ==&page=3'>3</a></li> <li><a title='Kerala PSC Previous Question Paper: JUNIOR INSTRUCTOR COMPUTER OPERATOR AND PROGRAMMING ASSISTANT INDUSTRIAL TRAINING DEPARTMENT - 4' alt='Kerala PSC Previous Question Paper: JUNIOR INSTRUCTOR COMPUTER OPERATOR AND PROGRAMMING ASSISTANT INDUSTRIAL TRAINING DEPARTMENT - 4' href='question.php?id=PINeeQ==&page=4'>4</a></li> <li><a title='Kerala PSC Previous Question Paper: JUNIOR INSTRUCTOR COMPUTER OPERATOR AND PROGRAMMING ASSISTANT INDUSTRIAL TRAINING DEPARTMENT - 5' alt='Kerala PSC Previous Question Paper: JUNIOR INSTRUCTOR COMPUTER OPERATOR AND PROGRAMMING ASSISTANT INDUSTRIAL TRAINING DEPARTMENT - 5' href='question.php?id=PINeeQ==&page=5'>5</a></li> <li><a title='Kerala PSC Previous Question Paper: JUNIOR INSTRUCTOR COMPUTER OPERATOR AND PROGRAMMING ASSISTANT INDUSTRIAL TRAINING DEPARTMENT - 6' alt='Kerala PSC Previous Question Paper: JUNIOR INSTRUCTOR COMPUTER OPERATOR AND PROGRAMMING ASSISTANT INDUSTRIAL TRAINING DEPARTMENT - 6' href='question.php?id=PINeeQ==&page=6'>6</a></li> <li><a title='Kerala PSC Previous Question Paper: JUNIOR INSTRUCTOR COMPUTER OPERATOR AND PROGRAMMING ASSISTANT INDUSTRIAL TRAINING DEPARTMENT - 7' alt='Kerala PSC Previous Question Paper: JUNIOR INSTRUCTOR COMPUTER OPERATOR AND PROGRAMMING ASSISTANT INDUSTRIAL TRAINING DEPARTMENT - 7' href='question.php?id=PINeeQ==&page=7'>7</a></li> <li class='active'><a title='Kerala PSC Previous Question Paper: JUNIOR INSTRUCTOR COMPUTER OPERATOR AND PROGRAMMING ASSISTANT INDUSTRIAL TRAINING DEPARTMENT - 8' alt='Kerala PSC Previous Question Paper: JUNIOR INSTRUCTOR COMPUTER OPERATOR AND PROGRAMMING ASSISTANT INDUSTRIAL TRAINING DEPARTMENT - 8' href='question.php?id=PINeeQ==&page=8' >8</a></li> <li><a title='Kerala PSC Previous Question Paper: JUNIOR INSTRUCTOR COMPUTER OPERATOR AND PROGRAMMING ASSISTANT INDUSTRIAL TRAINING DEPARTMENT - 9' alt='Kerala PSC Previous Question Paper: JUNIOR INSTRUCTOR COMPUTER OPERATOR AND PROGRAMMING ASSISTANT INDUSTRIAL TRAINING DEPARTMENT - 9' href='question.php?id=PINeeQ==&page=9'>9</a></li> <li><a title='Kerala PSC Previous Question Paper: JUNIOR INSTRUCTOR COMPUTER OPERATOR AND PROGRAMMING ASSISTANT INDUSTRIAL TRAINING DEPARTMENT - 10' alt='Kerala PSC Previous Question Paper: JUNIOR INSTRUCTOR COMPUTER OPERATOR AND PROGRAMMING ASSISTANT INDUSTRIAL TRAINING DEPARTMENT - 10' href='question.php?id=PINeeQ==&page=10'>10</a></li> </ul> </div> <div class="row"> <div class='panel panel-default'> <div class='panel-heading'> Similar Question Papers </div> </div> <div class='panel panel-default'> <div class='panel-body'> <a href='question.php?id=PINYfg==&page=0' alt='Kerala PSC Previous Question Paper: L.P. School Assistant' title='Kerala PSC Previous Question Paper: L.P. School Assistant' >L.P. School Assistant</a> </div> </div> <div class='panel panel-default'> <div class='panel-body'> <a href='question.php?id=PINYfQ==&page=0' alt='Kerala PSC Previous Question Paper: Tech Officer (Civil) and Assistant Engineer (Civil)' title='Kerala PSC Previous Question Paper: Tech Officer (Civil) and Assistant Engineer (Civil)' > Tech Officer (Civil) and Assistant Engineer (Civil)</a> </div> </div> <div class='panel panel-default'> <div class='panel-body'> <a href='question.php?id=PINYfA==&page=0' alt='Kerala PSC Previous Question Paper: Assistant Labour Officer Gr. II Labour Department' title='Kerala PSC Previous Question Paper: Assistant Labour Officer Gr. II Labour Department' >Assistant Labour Officer Gr. II Labour Department</a> </div> </div> <div class='panel panel-default'> <div class='panel-body'> <a href='question.php?id=PINZdQ==&page=0' alt='Kerala PSC Previous Question Paper: ASSISTANT ENGINEER(CIVIL) IRRIGATION' title='Kerala PSC Previous Question Paper: ASSISTANT ENGINEER(CIVIL) IRRIGATION' >ASSISTANT ENGINEER(CIVIL) IRRIGATION</a> </div> </div> <div class='panel panel-default'> <div class='panel-body'> <a href='question.php?id=PINZdA==&page=0' alt='Kerala PSC Previous Question Paper: KAS OFFICER (JUNIOR TIME SCALE) TRAINEE KERALA ADMINISTRATIVE SERVICE ENGLISH / KANNADA' title='Kerala PSC Previous Question Paper: KAS OFFICER (JUNIOR TIME SCALE) TRAINEE KERALA ADMINISTRATIVE SERVICE ENGLISH / KANNADA' >KAS OFFICER (JUNIOR TIME SCALE) TRAINEE KERALA ADMINISTRATIVE SERVICE ENGLISH / KANNADA</a> </div> </div> </div> <div class="row"> <a name='ask'></a> <div class="panel panel-default widget"> <div class="panel-heading"> <span class="glyphicon glyphicon-comment"></span> <h3 class="panel-title"> Ask Question</h3> </div> <div class="panel-body"> <form role="form" action="" method="post" id='demo-form' name="reply"> <fieldset> <div class="form-group"> <div class="d">(Press Ctrl+g to toggle between English and the chosen language) <div style="float: right;"><button onclick="change_lang();">Change Langulage</button></div> </div> <textarea id="text" class="form-control" rows="3" placeholder="Write your suggestion / opinion " name="text" data-validation="length" data-validation-length="min4"></textarea> </div> <input id="name" type="text" name="name" required="true" data-validation="length" data-validation-length="min2" placeholder="Enter Your Name"> <input id="email" type="email" required='true' name="email" data-validation="email" placeholder="Enter email id"> <div id="errorDiv"></div> <input type="hidden" name="id" value="19178"> <div id='recaptcha' class="g-recaptcha" data-sitekey="6Lehgh0UAAAAAHZ24vS8cDpIWHYB-0CArPoVoM2w" data-callback="onSubmit" data-size="invisible"></div> <br /> <button class="btn btn-success" id='submited' data-callback='onSubmit' name="submited" value='submited'>Post reply</button> </fieldset> </form> </div> <div class="col"><br /></div> <div class="panel-heading"> <span class="glyphicon glyphicon-comment"></span> <h3 class="panel-title">Questions & Answers</h3> </div> <div class="panel-body"> <ul class="list-group"> </ul> </div> </div> </div> <div class="row"> <div> <center><a name="video" alt='Kerala PSC Previous Question Paper - JUNIOR INSTRUCTOR COMPUTER OPERATOR AND PROGRAMMING ASSISTANT INDUSTRIAL TRAINING DEPARTMENT' title='Kerala PSC Previous Question Paper - JUNIOR INSTRUCTOR COMPUTER OPERATOR AND PROGRAMMING ASSISTANT INDUSTRIAL TRAINING DEPARTMENT' >JUNIOR INSTRUCTOR COMPUTER OPERATOR AND PROGRAMMING ASSISTANT INDUSTRIAL TRAINING DEPARTMENT : Video</a> </center> </div> <center><video width='750' height='750' controls preload='none' alt='Kerala PSC Previous Question Paper - JUNIOR INSTRUCTOR COMPUTER OPERATOR AND PROGRAMMING ASSISTANT INDUSTRIAL TRAINING DEPARTMENT' title='Kerala PSC Previous Question Paper - JUNIOR INSTRUCTOR COMPUTER OPERATOR AND PROGRAMMING ASSISTANT INDUSTRIAL TRAINING DEPARTMENT'> <source src='./video/JUNIOR_INSTRUCTOR_COMPUTER_OPERATOR_AND_PROGRAMMING_ASSISTANT_INDUSTRIAL_TRAINING_DEPARTMENT_1515_.mp4' type='video/mp4' alt='Kerala PSC Previous Question Paper - JUNIOR INSTRUCTOR COMPUTER OPERATOR AND PROGRAMMING ASSISTANT INDUSTRIAL TRAINING DEPARTMENT' title='Kerala PSC Previous Question Paper - JUNIOR INSTRUCTOR COMPUTER OPERATOR AND PROGRAMMING ASSISTANT INDUSTRIAL TRAINING DEPARTMENT'> Your browser does not support the video tag. </video></center> </div> <br> <br> <div id="edit_excerpt" class="modal fade" tabindex="-1" role="dialog" aria-hidden="true"> <div class="modal-dialog modal-dialog-centered" role="document"> <div class="modal-content"> <div class='modal-header'> <button type='button' class='close' data-dismiss='modal'>×</button> <h4 class='modal-title'>Edit</h4> <div class="d">(Press Ctrl+g to toggle between English and the chosen language) <div style="float: right;"><button onclick="change_lang();">Change Langulage</button></div> </div> </div> <div class="modal-body"> <form action="" method="POST" id="edit_form"> <table> <tr> <td style="width: 48%;height:90%;"> <textarea id="edit_area1" style="width: 95%; height:80%;" name="edit_text"></textarea></td> <td style="width: 48%; height:90%;"> <div id="edit_area2" style="width: 95%; height:80%;"></div> </td> </tr> </table> <br /> <br /> <input type="submit" name="edit_submit" value="submit" style="text-align: center;"> </form> </div> <div class='modal-footer'> <button type='button' class='btn btn-default' data-dismiss='modal'>Close</button> </div> </div> </div> </div> <div id="open_error" class="modal fade" tabindex="-1" role="dialog" aria-hidden="true"> <div class="modal-dialog modal-dialog-centered" role="document"> <div class="modal-content"> <div class='modal-header'> <button type='button' class='close' data-dismiss='modal'>×</button> </div> <div class="modal-body"> <table class="table"> <form method="POST" action=""> <tr> <td>Email id</td> <td><input type="email" required="true" name="email"></td> </tr> <tr> <td>What Error ?</td> <td><textarea name="error" style=" height: 215px;width: 100%;"></textarea></td> </tr> <tr> <td colspan="2"><input type="submit" name="submit_error" value="submit"></td> </tr> </form> </table> </div> <div class='modal-footer'> <button type='button' class='btn btn-default' data-dismiss='modal'>Close</button> </div> </div> </div> </div> <script> $(document).ready(function() { $(window).scroll(function() { if ($(this).scrollTop() > 50) { $('#back-to-top').fadeIn(); } else { $('#back-to-top').fadeOut(); } }); // scroll body to 0px on click $('#back-to-top').click(function() { $('body,html').animate({ scrollTop: 0 }, 400); return false; }); }); </script> </div> <div id="change_lang" class="modal fade" tabindex="-2" role="dialog" aria-hidden="true" style="width: 250px; text-align: center; margin: auto;"> <div class="modal-dialog" role="document"> <div class="modal-content"> <div class='modal-header'> <button type='button' class='close' data-dismiss='modal'>×</button> <div> <h3> Change Language</h3> </div> </div> <div class="modal-body"> <div id='translControl'> <input type="checkbox" id="checkboxId" onclick="javascript:checkboxClickHandler();"></input> Type in <select id="languageDropDown" onchange="javascript:languageChangeHandler();"></select> </div> </div> <div class='modal-footer'> <button type='button' class='btn btn-default' data-dismiss='modal'>Close</button> </div> </div> </div> </div> <div id="footer" class="hides"> <footer> Jobquiz Kerala PSC Helper and Previous Question Papers Ⓒ reserverd </footer> </div> </body> </html>