Related with 'TRACER TOWN AND COUNTRY PLANNING' | We found Total 21136 Question paper ..!

B:-Intrinsic value and Par value
C:-Intrinsic value and Yield value
D:-Par value and Yield value
Correct Answer:- Option-C
Question49:-The father of Indian Co-operative Movement
A:-Nehru
B:-Frederick Nickson
C:-H.Culvert
D:-None of the above
Correct Answer:- Option-D
Question50:-The following 15 not a salient feature of a Co-operative enterprise
A:-Voluntary organization
B:-High stress on profit
C:-Each for all and all for each
D:-Democrati.... See more

FINAL ANSWER KEY

Question Paper Code: 2/2016/0L

Category Code: 206/2015

Exam: Medical Officer Nature cure
Medium of Question: English

Date of Test 04-01-2016

Alphacode A

Question1:-The constitution of India adopted the idea of single citizenship णि
A:-Australian Constitution
B:-British Constitution
C:-Canadian Constitution
D:-US Constitution
Correct Answer:- Option-B
Question2:-The words "socialist" and "secula.... See more

Correct Answer:- Option-B
Question87:-Dosha dushti in Anamaka is of
A:-Pitta kapha
B:-Kapha vata
C:-Pitta vata
D:-Sannipathika
Correct Answer:- Option-A
Question88:-According to Kashyapa "sarvaguna sampanna” danta forms in month.
A5
B:-6
‏اک‎
‎0-8
‎Correct Answer:- Option-D
Question89:-According to Susrutha the disease vandhya is
A:-Vathika
B:-Paithika
C:-Kaphaja
D:-Sannipathika
Correct Answer:- Option-A
Ques.... See more

FINAL ANSWER KEY

Question Paper Code: 58/2016/0L
Category Code: 026/2014
Exam: Assistant Engineer-SR for ST only
Medium of Question: English
Date of Test 27-06-2016
Alphacode A
Question1:-Right of minorities to establish and run educational institutions is related to the of the Indian
Constitution.
A:-Article 30
B:-Article 18
C:-Article 24
D:-Article 34

Correct Answer:- Option-A
Question2:-Fundamental rights of Indian Constitution.... See more

Correct Answer:- Option-D
Question38:-A 250 V moving iron voltmeter takes a current of 0.05 A when connected to a 250 V DC supply. The coil has वा
inductance of 1 H. Determine the percentage error when the meter is connected to a 250 V, 100 Hz AC supply.
2:-1%
B:-0.8%
C:-10%
D:-0.5%
Correct Answer:- Option-B
Question39:-Which of the following instrument is equally accurate in DC as well as AC circuits 7
A:-Dynamometer type watt meter
B:-Moving iron amm.... See more

B:-39
C:-117
0:-42
Correct Answer:- Option-C
Question48:-Peak inverse voltage of a diode in centre tap full wave rectifier is
A2V (m)
ലു
ஙு (2
0५ (72
Correct Answer:- Option-A
Question49:-The various colours of LED can be obtained by varying the
A:-Material of the diode
B:-Cut in voltage of the diode
C:-Breakdown voltage of the diode
D:-Doping concentration of the diode
Correct Answer:- Option-A
Question50:-Determine the s.... See more

D:-Inundation லாக
Correct Answer:- Option-C
Question88:-The rocks which are deposited in layers and can be easily split along such layers is knwon as
A:-Aqueous rocks
B:-Basalt
C:-Metamorphic rocks
D:-Sedimentary rocks
Correct Answer:- Option-D
Question89:-The specific gravity of water is taken as
A:-0.001
B:-0.01
6:1
0-1
Correct Answer:- Option-D
Question90:-A manometer is used to measure
A:-Atmospheric pressure
B:-Pressure i.... See more

B:-Study of application of drugs
C:-Convertion of crude drugs in to real material
D:-Study of genetically determined variations in response to drugs
Correct Answer:- Option-C
Question49:-The stomach lies between the
A:-Esophagus and jejunum
B:-Esophagus and the duodenum
6 phragm and duodenum
D:-Diaphragm and jejunam
Correct Answer:- Option-B
Question50:-Total number of ribs in a man
‏2ھ‎
‎B:-24
‎55-22
‎D:-14
‎Correct Answer.... See more

B:-ideal fluid
C:-Newtonian fluid
D:-Non-Newtonian fluid
Correct Answer:- Option-B
Question49:-The principle of continuity is based on
A:-law of conservation of energy
B:-law of conservation of mass
C:-law of conservation of momentum
D:-all of the above
Correct Answer:- Option-B
Question50:-The absolute pressure is equal to:
A:-gauge pressure - atmospheric pressure
B:-gauge pressure + vacuum pressure
C:-gauge pressure +atmospheric pressre
D.... See more

FINAL ANSWER KEY

Question Paper Code: 43/2016/0L
Category Code: 578/2012

Exam: Lecturer in English
Medium of Question: English

Date of Test 25-04-2016
Alphacode A

Question1:-The first editor of the monthly 'Malayali' was
A:-C. V. Raman Pil
B:-Pattayil Raman Pillai
C:-G.P. Pillai
D:-Kesari Balakrishna Pillai
Correct Answer:- Option-B

Question2:-Chengulath Kunhirama Menon started 'Keralapatrika' based on the model of
.... See more

C:-Edward Capel
D:-Clarendon
Correct Answer:- Option-D
Question37:-Gray's "The curfew tolls the knell of parting day" has a reference to a new system introduced by
A:James |
B:-William the Conqueror
C:-Charles Il
D:-William and Mary
Correct Answer:- Option-B
Question38:-In Canterbury Tales pilgrims are also known as
A:-Psalmers
B:-Faithful
C:-Palmers
D:-Merciful
Correct Answer:- Option-C
Question39:-Restoration Comedy is not connected w.... See more

C:-Before winter season
D:-Before rainy season
Correct Answer:- Option-A
Question39:-Which of the following is not a landing aid?
A:-Beacon
B:-Airport surveillance radar
C:-Localiser antenna
D:-Glide slope antenna
Correct Answer:- Option-A
Question40:-The break water is provided
A:-In artificial harbour
B:-With arm
C:-Both of the above
D:-None of the above
Correct Answer:- Option-C
Question41:-Alcohol is used in manometers because
A.... See more

A:-Poikayil Sri Kumara Gurudevan
B:-Dr. Palpu
C:-Chavara Elias Kuriakose
D:-Pandit Karuppan
Correct Answer:- Option-A
Question20:-The outbreak of which mosquito bomn virus causes birth defects in new born babies has been reported in Latin
America 7
A:-AIDS
B:-SARS
C:-Ebola
D:-Zika
Correct Answer:- Option-D
Question21:-To continue running the engine must have
A:-Braking, electrical, electronics and steering systems
B:-Power train, suspension.... See more

D:-Main jet
Correct Answer:- Option-C
Question39:-In mac pherson-strut suspension system the upper end of the strut is attached to the
A:-Upper arm
B:-Steering knuckle
C:-Vehicle body
D:-King pin
Correct Answer:- Option-C
Question40:-To change reciprocating motion to rotary motion, the engine has
A:-Crankshaft and camshaft
B:-Piston and connecting rod
C:-Camshaft and connecting rod
D:-Connecting rod and crankshaft
Correct Answer:- Option-D
.... See more

A:-Airjet looms
B:-Projectile looms
C:-Gabler system
D:-Dewas system
Correct Answer:- Option-D
Question76:-The speed of yam in mysec on a 30 pm 30 inch diameter 20 gauge rib machine knitting 2 mm loop length
is approximately
&:-1.8
B:-2
66
D:-none of these
Correct Answer:- Option-A
Question77:-The application of a series of stitches or stitch types to one or several thicknesses of the material is called
A:-Stitch
B:-Seam
C:-Sewing
D.... See more

Question88:-Which Spinal Brace is useful in Scoliosis7?
A:-Milwaukee Brace
B:-Taylor's Brace
C:-ASH Brace
D:-Lumbosacral Corset
Correct Answer:- Option-A
Question89:-Which Brace is given to restrict cervical spinal movement?
A:-SOMI Brace
B:-Hard Cervical Collar
C:-Taylor's Brace
D:-Thomas Brace
Correct Answer:- Option-A
Question90:-Full Name of SACH Foot is
കട്ടി Ankle Cushion Heel
B:-Solid Ankle Cavus Heel
C:-Straight Ankle .... See more

Question68:-Find the range of the following test results

Strength in Ibs - 113, 108, 124, 128, 110

41-20 105

8:-4 105

C:-15 Ibs

0:-5 ॥5

Correct Answer:- Option-A
Question69:-The whole material available for testing is called

A:-sample

B:-population

C:-specimen

D:-median

Correct Answer:- Option-B
Question70:-The ability of a fabric to assume a graceful appearance in use is

A:-stif.... See more

Question36:-Which among the following is a thermophile 7
A:-Salmonella
B:-E. coli
C:-Bacillus
D:-Staphylococcus
Correct Answer:- Option-C
Question37:-Bifidobacteria is an example of a
A:-Probiotic
B:-Prebiotic
‏5۶٣۷:٥‎
‎D:-Pathogen
‎Correct Answer:- Option-A
Question38:-A preventive system of food controls involving identification and control over those processing parameters
whose loss of control would result in an unacceptable risk.... See more

C:-Waiters friend
D:-Captains friend
Correct Answer:- Option-B
Question59:-American service is also known as
A:-Guest service
B:-Host service
C:-Silver service
D:-Pre plated service
Correct Answer:- Option-D
Question60:-Salt and pepper containers placed on a guests table in a restaurant is called
A:-Peppermill
B:-Cruet set
C:-Favouring
D:-Serviette
Correct Answer:- Option-B
Question61:-Parmesan cheese is from

B:-France
C.... See more

Correct Answer:- Option-A
Question39:-Part of brain that contains centre which control respiration and cardiovascular reflexes
A:-Cerebrum
B:-Cerebellum
C:-Medulla
D:-Spinal cord
Correct Answer:- Option-C
Question40:-Testosterone is produced by
A:-Sertoli cells
B:-Leydig cells
C:-Lacis cells
D:-Parietal cells
Correct Answer:- Option-B
Question41:-The system of storage and transport of vaccine at low temperature is known as
A:-Cold chai
.... See more

D:-History alone
Correct Answer:- Option-A
Question49:-All of the following programmes are sponsored by the Ministry of Social Welfare except
A:-Balawadi nutrition programme
B:-ICDS
C:-Special nutrition programme
D:-Mid-day meal programme
Correct Answer:- Option-D
Question50:-Community health guide measures malnutrition by
A:-Mid-arm circumference
B:-Height and Weight
C:-Skin fold thickness
D:-Any of the above
Correct Answer:- Option-D
Ques.... See more

C:-Dysphagia
D:-Serositis
Correct Answer:- Option-D
Question98:-Rust coloured sputum is commonly seen in pneumonia caused by
A:-Preumococcus
B:-Staphylococcus
C:-Klebsiella
D:-Pseudomonas
Correct Answer:- Option-A
Question99:-One of the following drug causes reddish discoloration of urine
A:-Isoniazid
B:-PAS
C:-Rifampicin
D:-Ethambutol
Correct Answer:- Option-C
Question100:-Mutidrug resistance in tuberculosis is resistance to at least t.... See more

FINAL ANSWER KEY

Question Paper Code: 88/2016/0L
Category Code: 053/2015
Exam: Lecturer in Mathematics
Medium of Question: English
Date of Test 04-01-2017
Department Collegiate Education
Alphacode A
Question1:-Who was the first non-brahmin, who rang the temple bell of Guruvayoor as a part of Guruvayoor Sathyagraha 7

A:-K. Kelappan
B:-Mannathu Padmanabhan
C:-P. Krishna Pillai
D:-T.K. Madhavan
Correct Answer:- Option-C
Question2:-Th.... See more

C:-Pretending to skate around the room
D:-Finger painting
Correct Answer:- Option-A
Question29:-A deformity in which the finger is positioned in extreme PIP flexion and DIP hyper-extension is called?
A:-Ulnar deviation
B:-Boutonniere
C:-Swan neck
D:-Intrinsic plus
Correct Answer:- Option-B
Question30:-Where would you locate the acromion process?
A:-Humerus
B:-Clavicle
C:-Scapula
D:-Vertebrae
Correct Answer:- Option-C
Question31:-Doorkno.... See more

B:-Level 2 of Allen's cognitive ability and disa
C:-Level 3 of Allen's cognitive al
D:-Level 4 of Allen's cognitive a
Correct Answer:- Option-A
Question78:-In Montreal cognitive Assessment, the person will be consider normal if he will achieve
A:-20
B:-25
C:-26
D:-27
Correct Answer:- Option-D
Question79:-In Psychosometic disorder, the physical problems are
A:-Real
B:-False
C:-Reel
D:-None
Correct Answer:- Option-A
Question80:-First .... See more

Question9:-The major gases found in the atmosphere are :

A:-Neon and Carbon dioxide

B:-Argon and Ozone

C:-Nitrogen and Oxygen

D:-Hydrogen and Helium

Correct Answer:- Option-C
Question10:-When fog 15 mixed with smoke is :

A:-Frost

B:-Smog

C:-Dew

D:-Mist

Correct Answer:- Option-B
Question11:-'Kallumala Agitation' is associated with :

A:-Ayyankali

B:-Vaikunda Swamikal

C:-Ayya.... See more