Kerala PSC Previous Years Question Paper & Answer

Title : ASSISTANT ENGINEER SR FOR ST ONLY UNITED ELECTRICAL INDUSTRIES LTD
Question Code : A

Page:1


Below are the scanned copy of Kerala Public Service Commission (KPSC) Question Paper with answer keys of Exam Name 'ASSISTANT ENGINEER SR FOR ST ONLY UNITED ELECTRICAL INDUSTRIES LTD' And exam conducted in the year 2016. And Question paper code was '58/2016/OL'. Medium of question paper was in Malayalam or English . Booklet Alphacode was 'A'. Answer keys are given at the bottom, but we suggest you to try answering the questions yourself and compare the key along wih to check your performance. Because we would like you to do and practice by yourself.

page: 1 out of 11
Excerpt of Question Code: 58/2016/OL

FINAL ANSWER KEY

Question Paper Code: 58/2016/0L
Category Code: 026/2014
Exam: Assistant Engineer-SR for ST only
Medium of Question: English
Date of Test 27-06-2016
Alphacode A
Question1:-Right of minorities to establish and run educational institutions is related to the of the Indian
Constitution.
A:-Article 30
B:-Article 18
C:-Article 24
D:-Article 34

Correct Answer:- Option-A
Question2:-Fundamental rights of Indian Constitution is indebted to
A:-Britain
B:-Japan
C:-USA
D:-lyerland
Correct Answer:- Option-C
Question3:- provides for free and compulsory education to all children between 6 and 14 years of age.
2:-52-00]' amendment
B:-"86~({th)" amendment
C:-"74~{th)" amendment
D:-* 977 (th)® amendment
Correct Answer:- Option-B
Question4:-Election and Election Commission is mentioned in the of Indian Constitution.
A:-Article 356
B:-Article 370
C:-Article 343
D:-Article 324
Correct Answer:- Option-D
Question5:-Govt of India introduced a new plan for the differently abled
A:-Sugama Bharath Abhiyan
B:-Green India Mission
C:-Swajal Dhara
D:-Nirmal Bharath Abhiyan
Correct Answer:- Option-A
Question6:-First Woman Judge of Supreme Court
A:-KK Usha
B:-Sujatha Manohar
C:-Fathima Beevi
D:-Leelaseth
Correct Answer:- Option-C
Question7:-Panchayathraj System is introduced at first in
A:-Rajasthan
B:-Kerala
C:-Tamil Nadu
D:-Madhya Pradesh
Correct Answer:- Option-A
Question8:-Who wrote the book "Onnekalkodi Malayalikal" 7
A:-Sir C Sankaran Nair
B:-K P Kesavamenon
C:-C Kesavan
D:-E M S Namboodirippad
Correct Answer:- Option-D
Question9:-The poem "Navamanijari” is the work of

Similar Question Papers

Ask Question

(Press Ctrl+g to toggle between English and the chosen language)


Questions & Answers

ASSISTANT ENGINEER SR FOR ST ONLY UNITED ELECTRICAL INDUSTRIES LTD : Video