Related with 'TRACER TOWN AND COUNTRY PLANNING' | We found Total 21136 Question paper ..!

Question48:-In Correlation, the shape of the curve is
A:-Skewed towards right side
B:-Skewed towards left side
C:-Both of the above
D:-Dumbbell shaped
Correct Answer:- Option-D

Question49:-MeanA:-Positively skewed distribution
B:-Negatively skewed distribution
C:-Standard normal distribution
D:-None of the above
Correct Answer:- Option-B

Question50:-In a standard normal distribution, Mean +3 Standard Deviation which covers abou.... See more

A:-Discarded vegetable matter from kitchen, canteens etc.
B:-Fluid waste from kitchen unmixed with excrements
C:-Waste water from household, industries etc. containing human excreta
D:-Solid and semi-solid waste matters of a community except excrements
Correct Answer:- Option-D
Question78:-The temperature used to burn combustibles in an incinerator is
A:-1000-1200°C
-1200-1300°C
C:-1300-1500°C
D:-1500-1800°C
Correct Answer:- Option-C
Question79:-Gu.... See more

Correct Answer:- Option-C

Question58:-..... is the market in which purchase and sale of a commodity takes place at time 't' but exchange of commodity
takes place only at time 't+1'

A:-Cash market
B:-Forward market
:-Retail market

D:-Specialised market

Correct Answer:- Option-B
Question59:-Which is the need based and skill oriented vocational training institution of the Indian Council of Agricultural
Research

A:IARL

B:-KVK<.... See more



D:-10.25 nm
Correct Answer:- Option-A

Question97:-An area is said to be under water logged condition when the W.T is within
A:-1m

B:-1.5 m
‏نت‎
‎D:-2.5 m
Correct Answer:- Option-B
Question98:-..... is the reciprocal of electrical resistivity
A:-Electric potential
-Exchangeable sodium percentage
C:-Electrical conductivity
D:-Cation exchange capacity
Correct Answer:- Option-C

Question99:-High level of Potassi.... See more

A:-Study of synthetic source of medicines
B:-Allopathy
C:-Study of plant sources
D:-None of the above
Correct Answer:- Option-A
Question59:-Part IX A of Drug And Cosmetic Act 1940 relates to
A:-Manufacture of Homoeopathic drugs
Sale of Homoeopathic drugs
C:-Labelling of Homoeopathic drugs
D:-Both A and B
Correct Answer:- Option-C
Question60:-Number of monographs in volume II of HPI
A:-180
B:-104
C:-100
D:-105
Correct Answer:- Option.... See more

Question68:-Source of cones is ---
A:-Cane sugar
B:-Egg albumin
C:-Both
D:-None
Correct Answer:- Option-C
Question69:-The drug that is prepared from whole plant is
A:-Belladonna
B:-Calendula
C:-Bryonia
D:-All the above
Correct Answer:- Option-A
Question70:-Ratio between drug juice and alcohol in class II is --------

2:3
62
D:-none
Correct Answer:- Option-A
Question71:-Maceration done in hot liquid is called ----
A:-Subl.... See more

B:-Thermal Expansion
C:-Stress
D:-Force
Correct Answer:- Option-C
Question59:-Which one of the following key may be screwed to the shaft?
A:-Saddle
B:-Woodruff
C:-Taper
D:-Feather
Correct Answer:- Option-D
Question60:-The shaft ends are entre drilled for?
A:-Supporting jobs between centres
-Lubricating the dead centre
C:-Reducing the weight
D:-Assisting counter boring
Correct Answer:- Option-A
Question61:-Tap washers are used for ...... See more

Correct Answer:- Option-A
Question58:-The vesiculobullous lesion which presents with an occular involvement
A:-Erosive lichen planus
B:-Mucous membrane Pemphigoid
C:-Bullous Pemphigoid
D:-Pemphigus Vulgaris
Correct Answer:- Option-B
Question59:-Dose of steroids in treatment of Pemphigus Vulgaris is monitored by periodic evaluation of
A:-DsG3 and DsG1 antibodies
B:-DsG2 and DsG4 antibodies
C:-DsG4 and DsG2 antibodies
D:-DsG1 and DsG2 antibodies
Corr.... See more

D:-6.0
Correct Answer:- Option-B
Question67:-The advantage most readily apparent with binaural hearing aids is
A:-vastly better mid-frequency hearing
B:-better cosmetic appeal
C:-better unaided thresholds
D:-improved localization
Correct Answer:- Option-D

Question68:-A physical phenomenon which negatively affects the transmission of mid to high frequencies to the side of the
far earis effect.

A:-body baffle
-precedence
C:-transmission
See more

D:-none of the above
Correct Answer:- Option-A
Question86:-Middle ear contribution to hearing through bone conduction is more at
A:-Mid frequencies
B:-Low frequencies
C:-High frequencies
D:-Mid and High frequencies
Correct Answer:- Option-A
Question87:-The phenomenon of 'tonal perversion’ is the basis of tone decay test given by
A:-Jerger
B:-Green
C:-Carthart
D:-Owens
Correct Answer:- Option-B
Question88:- type of Bekesy audiogram is seen.... See more

C:-dos not sag
D:-dos not fig
Correct Answer:- Option-B
Question39:-Which component in gully trap is used to prevent gases from entering waste line
A-air seal
B:-C.l. cover
C:-water seal
D:-C.l. grating
Correct Answer:- Option-C
Question40:-Which accessories is used to change the direction flow in the pipe .....
A:-water meter
-pipe
“cocks
D:-fittings
Correct Answer:- Option-D
Question41:-The pipe fitting used to connect a service pip.... See more

Question38:-The distance between the successive left and right hind footprints of tiger is called
A:-Stride
B:-Step
C:-Stradle
D:-Gait
Correct Answer:- Option-B
Question39:-..... uses an infrared beam across a path and triggers the camera when the beam is cut by an animal
A:-Passive Detection Camera Traps
B:-Active Detection Camera Traps
C:-PIR Camera Traps
D:-Pyrolytic Detection Camera Traps
Correct Answer:- Option-B
Question40:-The ideal trap for.... See more

A:-Gaussian Minimum Shift Keying (GMSK)

B:-Amplitude Shift Keying (ASK)

C:-Binary Phase Shift Keying (BPSK)

D:-Quaternary Phase Shift Keying (QPSK)

Correct Answer:- Option-A
Question10:-Which of the following e waste component poses a health hazard?

A:-Lead

B:-Mercury

C:-Cadmium

D:-All of the above

Correct Answer:- Option-D

Question11:-In internal combustion engine, the total energy losses due to pumpin.... See more

B:-Community Welfare Services
C:-Public Assistance

D:-Social Services

Correct Answer:- Option-C

Question32:-Assertion (A): According to Plantations Labour Act 1951, wherein fifty or more women workers are
six years

Reason (R): The state government may make rules prescribing the location and standards of such rooms in respec
A:-Both (A) and (R) are correct but (R) is not the correct interpretation of (A)
B:-Both (A) and (R) are correct and (R) i.... See more

Correct Answer:- Option-B
Question57:-Under the code of Criminal Procedure the authority who is authorised to remove public nuisance
A:-Sessions court
B:-Chief Judicial Magistrate
C:-Assistant sessions court
D:-Executive magistrate
Correct Answer:- Option-D
Question58:-The provision for anticipatory bail is provided in the Criminal Procedure code under
A:-Sec 445
B:-Sec 438
C:-Sec 465
D:-Sec 338
Correct Answer:- Option-B
Question59:-An offence .... See more

D:-Kailasavadivoo Sivan
Correct Answer:- Option-D
Question19:-Which social reformer was arrested and imprisoned by Travacore ruler Swathi Tirunal?
A:-Chattampi Swamikal
B:-Vaikunta Swamikal
C:-Vagbhatananda
D:-Brahmananda Sivayogi
Correct Answer:- Option-B
Question20:-Who is known as the father of political movement in modern Travancore?
A:-Dr. Palpu
B:-G. Parameswaran Pillai
C:-K. Kelappan
D:-T.K. Madhavan
Correct Answer:- Option-B
Questio.... See more

B:-60-65 gm
C:-70-80 gm
D:-50-55 gm
Correct Answer:- Option-D
Question88:-Act of shedding of feathers in birds is known as
A:-Moulting
B:-Dubbing
C:-Bleaching
D:-De-feathering
Correct Answer:- Option-A
Question89:-Feed conversion ratio for broiler is
A:-1.8-2.0 kg for 1 kg live weight
B:-1.5 kg for 1 kg live weight
C:-2.5 kg for 3 kg live weight
D:--2.0 kg for 2 kg live weight
Correct Answer:- Option-A
Question90:-Incubation period .... See more

A:-An abstract class is a class which cannot be instantiated
B:-Creation of an object is not possible with abstract class but it can be inherited
C:-An abstract class can contain only Abstract method
D:-None of these
Correct Answer:- Option-C
Question53:-Which is the necessary condition for virtual function to achieve late binding?
A:-Virtual function is to be accessed with direct name
-Virtual functions is to be accessed using base class object only
C:-Virtual fu.... See more

Correct Answer:- Option-B
Question29:-Contact breaker points are generally made of
A:-steel
B:-copper
C:-tungsten
D:-vanadium
Correct Answer:- Option-C
Question30:-In diesel engine combustion takes place at
A:-constant pressure
B:-constant volume
C:-constant temperature
D:-none of the above
Correct Answer:- Option-A
Question31:-Why a drain plug is provided in the fuel tank
A:-remove sediments
B:-drain fuel
C:-both 1 and 2
D:-non.... See more

A:-the right side of face, forehead and right upper limb
B:-the left side of face, forehead and left upper limb
C:-anywhere on the body
D:-all of the above
Correct Answer:- Option-B
Question48:-Stature can be calculated by
A:-Gustafson's method
-Karl Pearson's method
C:-Boyde's method
D:-Stack's method
Correct Answer:- Option-B
Question49:-In salt water drowning the lungs will be
A:-Crepitus
B:-Heavy
C:-Uniformly emphysematous
D:-Only l.... See more

A:-Conceal the identity of the donor
B:-Increase potency of the sample
C:-Prevent the possible risk of Rh incompatibility
D:-Eliminate the potential risk of HIV transmission
Correct Answer:- Option-D
Question87:-Section 327(2) of IPC is
A:-Inquiry into and trial of sexual assault shall be conducted in camera
-first aid or medical treatment shall be provided free of coast to the victims of vitriolage and sexual assault
C:-Prevents following and contacting a woman, .... See more

C:-Orthotics
D:-Walking aids
Correct Answer:- Option-C
Question48:-Profound hearing loss is hearing loss
A:-above 40 decibels
B:-above 90 db
C:-above 110 db
D:-above 60 db
Correct Answer:- Option-B
Question49:-Any loss or abnormality of psychological, physiological or anatomical structure or function is called
A:-disability
-handicap

Correct Answer:- Option-C
Question50:-A 5 month old presented with hypoglycaemia, mild growth retardation, .... See more

Question9:-The first women in the 10-50 age group have to enter the Sabarimala Ayyappa Temple following the Supreme
Court verdict of September 28, 2018 were

A:-Bindu Thankam Kalyani and Libi C.S.

B:-Bindu Ammini and Kanakadurga

C:-Sasikala and Sobha

D:-Soorya Devarchana and Parvathi

Correct Answer:-Question Cancelled
Question10:-The social reformer, who led the 'Pullad lahala', an agitation for school entry for the lower caste children was
See more

Question19:-Who was awarded the Sarswati Samman of 2017?
A:-Harivansh Rai Bachan
B:-Ramakanta Rath
C:-Sitanshu Yashas Chandra
D:-Vijay Tendulkar
Correct Answer:- Option-C
Question20:-India-France joined navel exercise is called
A:-Varuna Exercise
B:-Malabar Exercise
C:-Indra
D:-Sinbex
Correct Answer:- Option-A
Question21:-How many significant figures are present in the number 0.0025?
A:5
B:-4
C:-2
D:-6
Correct Answer:- Option-C<.... See more

C:-Stage IIIB
D:-Stage IV
Correct Answer:- Option-C

Question68:-As per NCCN guidelines 2018, FIGO stage IA of epithelial ovarian cancer patients in whom fertility needs to be
preserved is treated by

A:-Bilateral salpingo-oopherectomty
-Unilateral salpingo-oopherectomty
C:-Total Abdominal Hystrectomy with bilateral salpingo-oopherectomty and comprehensive staging
D:-Unilateral salpingo-oopherectomty with comprehensive staging
Correct Answer:- Option-D.... See more

FINAL ANSWER KEY

Question Paper Code: 61/2018/OL
Category Code: 030/2018
Exam: Assistant Professor in Oral Medicine and Radiology
Medium of Question: English
Date of Test 05-12-2018
Department Medical Education
Alphacode A
Question1:-The study of structure of atmosphere and elements of weather and climates and climatic types and regions are
called
A:-Climatology

B:-Hydrology
C:-Geomorphology
D:-Soil geography
Correct Answer:- Opti.... See more