Related with 'TRACER TOWN AND COUNTRY PLANNING' | We found Total 21136 Question paper ..!

10.

11.

12.

13.

14.

A is a cooperative that is run by and for a network of volunteers, for the benefit of a
defined membership or the general public, to achieve some goal.

(4) Volunteer co-operative (8) Network co-operative
(C) Social Co-operative (D) General co-operative

Co-operative flag was designed by
(ക) The Central Government (8) ICA
(C) NCCT (D) International Co-operative Union

National Agricultural .... See more



Home Page http://localhost/psc/modules/marklist/answer_sheet/prin

Question85+Quick sort algorithm belongs to the design technique.
AvBacktracking
B:-Dynamic programming
CiGreedy
D:-Divide and Conquer
Correct Answer:- Option-C
Questiong6-Among the following, which ane is NOT a regular expression?
(14240142)
B{(0+1)-(0b+al)*(a+h)]*

உடலா
Correct Answer:- Option B
Questions 7:Given a 4-input AND gate, how many inputs mus.... See more

Home Page

7of 7

B:-Problem Oriented Medical Records
മോ Originated Medical Records
D:-Problem Omitted Medical Records
Correct Answer:- Option-B
Questiong8:A fracture where the ends of bone are forced into one another
Acmpacted
BeAvilsion
C:Comminuted
D:-Spiral
Correct Answer:- Option-A
Questiona9:This is a condition where the weakness is in the diaphragm
AxUmblical Hernea
B:Inguinal Hernia
CoFemoral Hernia
D:-Hiatus Her.... See more



Home Page http://192.168.1.6/psc/modules/marklist/answer_sheet/pr.

CiVT. Bhattathiripad
D:Ayyankali
Correct Answer:- Option-C
Question] 5-Who organized a Misrabhojanam in 1917 at Kozhikode
AvK.P Vallon
B:C. Krishnan|
ശേ Parameswaran
D:-Sahodaran Ayyappan
Correct Answer:- Option-D
Question1 6:-Who is popularly known as Kerala Vyasan ?
A:Vallathol Narayana Menon
B-AR. Rejaraja Varma
CsKodungalloor Kunjikkuttan Thampuran
D:.... See more

6 8

വേ
>

7
व त

Question70+1£ X and Y are two independent Poisson variates with parameters 2 and 3 respectively and let U=X+Y. Then P(U=0) is:

ಹಾಗೆ

بيع

کت

നം ‏تق‎

Correct Answer:- Option-A

Question? 1:-Referring to Question 50, ೫00023) छः
Al

Correct Answer:- Option-D

3 3

ഗ്മ of these
Correct Answer:- Option D

Question?73: .... See more

Question29:-The method of collecting data through observation and experimentation, formulation and testing of hypothesis
is called
A:-Empirical method
B:-Observation method
C:-Scientific method
D:-Case study
Correct Answer:- Option-C
Question30:-First step in research is
A:-ldentification of problem
B:-Survey of related literature
ding methodology
ing the solutions
Correct Answer:- Option-A
Question31:-Which of the following is rejected by Hobb.... See more

D:-All of the above
Correct Answer:- Option-C
Question29:-The force resisting the slipping of palm climbing machines increases with
A:-increase in load on the palm climber
B:-decrease in load on the palm climber
C:-smoothness of the palm surface
D:-erectness of the palm
Correct Answer:- Option-A
Question30:-The following is a non fermented product from coconut
A:-Toddy
B:-Feni
C:-Neera
D:-Cider
Correct Answer:- Option-C
Question31:-The leng.... See more

Correct Answer:- Option-A
Question58:-Environmental Impact Assessment report will not be required for
കടി ററ
B:-Major imigation project
C:-Hydropower project
D:-Pipeline projects
Correct Answer:- Option-D
Question59:-Select the plant species which do not produce recalcitrant seeds
A:-Mango
B:-Avacado
C:-Rubber tree
D:-Date palm
Correct Answer:- Option-D
Question60:-Intumescents are types of fire retardant materials which
A:-Add ch.... See more

Question88:-SGOT is increased in
A:-Myocardial infarction
B:-viral hep
C:-Toxic hepatitis
D:-All the above
Correct Answer:- Option-D

Question83:-In a colorimeter, the cuvette made of is used for UV range of light.
A:-Borosilicate
B:-Quartz
C:-(1) and (2}

D:-None of the above
Correct Answer:- Option-B

Question90:-RBC pipette can be used for
A:-RBC count
B:-Platelet count
C:-(1) and (2}

D:-None of the above
Cor.... See more

Correct Answer:- Option-D
Question77:- refers to word formation.
A:-Morphology
B:-Phonology
C:-Semantics
D:-Syntax
Correct Answer:- Option-A
Question78:-Who amongst the following belongs to the group of radical feminists 7
A:-Helene Cixous
B:-Monique Wittig
C:-Simone de Beauvoir
D:-Luce Irigaray
Correct Answer:- Option-B
Question79:-What is "the beast" in Lord of the Flies 7
A:-The pig
B:-The boar's head
C:-The parachutist
D:-Th.... See more

A:-consolidated fund
B:-contingency fund
C:-emergency fund
D:-none of these
Correct Answer:- Option-A
Question20:-Which article of the Indian Constitution deals with Right to Equality?
A:-Article 15
B:-Article 14
C:-Article 16
D:-Article 12
Correct Answer:- Option-B
Question21:-Morse test is conducted to find
A:-Brake power of a single cylinder engine
B:-Indicated power of a single cylinder engine
C:-Indicated power of a multi-cylinder engi.... See more

D:-vitamin A
Correct Answer:- Option-B
Question78:-Glutamine is a
A:-Non essential amino acid
B:-Essential amino acid
C:-Fatty acid
D:-Conditionally essential amino acid
Correct Answer:- Option-A
Question79:-The process hyper alimentation is otherwise known as
A:-Total Parenteral nutrition
B:-Blenderised feeding
C:-Naso gastric feeding
D:-Tube feeding
Correct Answer:- Option-A
Question80:-The form in which selenium is present in animal food.... See more

Question38:-Arborescent markings are seen in
A:-Fire bums
B:-Electric bums
C:-Lightening
D:-Radiation bumns
Correct Answer:- Option-C
Question39:-Preauricular sulcus on pelvic bone is useful for
A:-Determination of age
B:-Determination of race
C:-Determination of sex
D:-Determination of identity
Correct Answer:- Option-C
Question40:-Smokeless gun powder consists വ്‌
A:-Potassium nitrate, sulphur, charcoal
B:-Nitrocellulose and nitro g.... See more

A:-Kannaki
B:-Phulan Devi
C:-Jhansi Ki Rani Lakshmi Bai
D:-Unniyarcha
Correct Answer:- Option-C
Question20:-The two rivers interlinked formally in Andhra Pradesh recently
A:-Mahanadi and Krishna
B:-Godavari and Krishna
C:-Kaveri and Krishna
D:-Bhadra and Krishna
Correct Answer:- Option-B
Question21:-Queen of textiles
A:-Kanchipuram Sarees
B:-Silk
C:-Cocoon
D:-Cotton
Correct Answer:- Option-B
Question22:-Name the proteins by whic.... See more

D:-Usain Bolt
Correct Answer:- Option-D
Question19:-In which year A.R. Rahman won the Oscar award?
A:-2008
B:-2009
C:-2010
D:-2011
Correct Answer:- Option-B
Question20:-Which organisation won the Nobel Prize for peace in 20127
A:-National Dialogue Quartet
B:-Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW)
C:-Both (3) 8೧6 (2)
D:-European Union (EU}
Correct Answer:- Option-D
Question21:-The largest Professional Public Relations .... See more

B:-DFD condition

C:-Rigor mortis

D:-SL dark condition

Correct Answer:- Option-C
Question88:-Sensory panel for sensory evaluation may be of

A:-four type

B:-three type

C:-two type

D:-only one type

Correct Answer:- Option-B
Question89:-In composite scoring test total score remains

A:-100

B:-50

C:-150

D:-200

Correct Answer:- Option-A
Question90:-Squash has TSS :

A.... See more

Question97:-150-14001-2004 is a system about :
A:-Environment management

of fruit and vegetable products
C:-Quality of meat products
D:-Safety of the consumer
Correct Answer:- Option-A

Question98:-Hunter Lab measures the colour in tarms of three dimensions namely :
A:-Value, Chroma and OD
B:-Value, Hue and Chroma
C:-Absorbance, Transmittance and Intensity
D:-value, Hue and Absorbance
Correct Answer:- Option-B

Question99:-Shellf life .... See more

Correct Answer:- Option-A
Question87:-The kinematic viscosity is the ratio of:
A:-viscosity to the density of the liquid
B:-mass to the density of the liquid
C:-viscosity to the specific weight of the liquid
D:-density to the specific weight of the liquid
Correct Answer:- Option-A
Question88:-Tooth paste shows a ---
A:-Newtonian
B:-ldeal
C:-Bingham plastic
D:-Pseudo plastic
Correct Answer:- Option-C
Question89:-At critical speed in a ball mill:.... See more

A:-DOC

B:-DOCG

C:-vDP

D:-AOC

Correct Answer:- Option-D
Question68:- ‘Starka’ vodka is:

A:-Diluted thrice

B:-Flavoured with lemon

C:-A sweet flavoured vodka

D:-Made from rye and is matured

Correct Answer:- Option-D
Question69:- Mirabelle:

A:-Cherry brandy

B:-Yellow plum brandy

C:-Raspbemy brandy

D:-Pear brandy

Correct Answer:- Option-B
Question70:- Which on.... See more

A:-Goa

B:-Gulburga

C:-Ottapalam

D:-Thane

Correct Answer:- Option-C
Question10:-The Chief Information Commissioner of India is

A:-Vijay Sharma

B:-K. V. Choudary

C:-Nazim Zaidi

D:-Despak Gupta

Correct Answer:- Option-A
Question11:- 15 an important element in the diet of young chicks, a deficiency leading to perosis or 'slipped tendon’,
a malformation of the leg bones.

A:-Magnesium

B:-Ma.... See more

Correct Answer:- Option-D
Question84:-An example for Penicillinase-resistant penicillin.
Az-Amoxicilli

Correct Answer:- Option-D
Question85:-An anticholinergics premedicants used in veterinary anesthesia
A:-Diazepam
B:-Chlorpromazine
C:-Atropine sulphate

D:-Xylazine
Correct Answer:- Option-C
Question86:- is a specific reversal agent for xylazine.

A:-Yohimbine hydrochloride

D:-Climazolam
Correct Answer:- Option-A
೦65807.... See more

Correct Answer:-Question Cancelled
Question19:-A meeting of a number of experts in a field to arrive at a consensus on a theme
A:-Seminar
B:-Symposium
C:-Workshop
D:-Conference
Correct Answer:- Option-B
Question20:-Which is not a research ethics 7
A:-Voluntary participation
B:-Anonymity
C:-Informed consent
D:-Falsifying result
Correct Answer:- Option-D
Question21:-In which day Constituent Assembly adopted the Constitution of India 7
A:-1949.... See more

Question56:-The intruders who take over Stanley in Birthday Party
A:-A Iishman and a Jew
B:-A Scot and an Irish man
C:-An Englishman and an Irish man
D:-An English man and a Scot
Correct Answer:- Option-A
Question57:-Greene quoted as an epigraph to the Heart of the Matter.
A:-Charles Pierre Peguy
B:-Jean Genet
C:-Jean Paul Sartre
D:-Albert Camus
Correct Answer:- Option-A
Question58:-The Portrait of the Artist as an Young Man was published serially .... See more

Correct Answer:- Option-C
Question29:-Amount of water used for the insertion of weft in water jet loom
ಸಿ-5-9 ೦೮೮
8;-1-4 ೧೮೧1
€:-0.1-0.4 cc/pick
D:-0.5/0.9 ce/pick
Correct Answer:- Option-D
Question30:-State the function of swing door mechanism
A:-Regulate the feed cotton
B:-Regulate the speed of beater
C:-Pre-opening of cotton
D:-Blending of fibres
Correct Answer:- Option-A
Question31:-The function of weft brake in projectile.... See more

D:-Supplementary feeding
Correct Answer:- Option-C

Question85:-To reduce the risk of CVD, the LDL and HDL levels should be
A:-LDL less than 200 mg/dL and HDL less than 40 mg/dL
B:-LDL less than 200 mg/dL and HDL more than 40 mg/dL
C:-LDL less than 240 mg/dL and HDL more than 60 mg/dL
D:-LDL less than 240 mg/dL and HDL less than 60 mg/dL
Correct Answer:- Option-B

Question86:-In kidney failure patients, the GFR will be
A:-90 ml ೧೯ more/min
B:-1.... See more

B:-The push factors
C:-The pull factors
D:-All of the above
Correct Answer:- Option-D
Question49:-The Malayan and Muthuvan tribes are predominantly found in India's
A:-The North and North Eastemn Zone
B:-The Central or the Middle zone
C:-The Southemn Zone
D:-The Andaman and Nicobar Island
Correct Answer:- Option-C
Question50:-The reason for tribal movement in North East India ‏کا‎
‎A:-political
‎B:-agrarian
‎Ci-cultural
‎D:-ec.... See more