Kerala PSC Previous Years Question Paper & Answer

Title : ASSISTANT ENGINEER CIVIL KERALA STATE ROAD TRANSPORT CORPORATION
Question Code : A

Page:6


Below are the scanned copy of Kerala Public Service Commission (KPSC) Question Paper with answer keys of Exam Name 'ASSISTANT ENGINEER CIVIL KERALA STATE ROAD TRANSPORT CORPORATION' And exam conducted in the year 2012. And Question paper code was '139/2012'. Medium of question paper was in Malayalam or English . Booklet Alphacode was 'A'. Answer keys are given at the bottom, but we suggest you to try answering the questions yourself and compare the key along wih to check your performance. Because we would like you to do and practice by yourself.

page: 6 out of 11
Excerpt of Question Code: 139/2012

Question48:-The law states that in laminar flow in a saturated soil, the velocity is directly proportional to the hydraulic
gradient is called
A:-Reynold's law
B:-Bligh's law
C:-Darcy’s law
D:-lacy's law
Correct Answer:- Option-C
Question49:-The gradual reduction 17 volume of a soil mass resulting from an increase in and continued application ளி
compressive stress and is due to expulsion of water from the pores is called
A:-Compaction
B:-consolidation
‏٤:۴‎
‎D:-depression
‎Correct Answer:- Option-B
Question50:-The minimum size of plate in plate load test is
A:-100 mm
B:-450mm
C:-200 mm
D:-300 mm
Correct Answer:- Option-D
Question51:-Bearing capacity should be calculated from the criteria of
A:-shear only
B:-settlement only
C:-both settlement and shear
D:-cohesion only
Correct Answer:- Option-C
Question52:-Floating foundation is a type of
A:-well foundation
B:-pile foundation
C:-pier foundation
D:-Raft foundation
Correct Answer:- Option-D
Question53:-A shallow foundation is a foundation that
A:-has low bearing capacity
B:-has a depth of embedment less than its width
C:-is resting ന the ground surface
D:-causes less setiement
Correct Answer:- Option-B
Question54:-Diameter of a circular footing is 3m and side of a square footing is 3m.Both the footings are in the same
soil{[email protected]) at same depth. The ultimate bearing capacity of circular footing is
A:-less than square footing
B:-more than square footing
C:-same as square footing
D:-not comparable
Correct Answer:- Option-A
Question55:-The energy stored in 8 material within elastic limit when it is under strain is called
கன்ம
B:-shock resistance
C:-resilience
D:-elasticity
Correct Answer:- Option-C
Question56:-The property of a material enabling it to resist deformation under stress is called
A:-toughness
B:-stiffness
C:-strength
D:-brittleness
Correct Answer:- Option-B
Question57:-The rate of change of bending moment is equal to
A:-shear force
B:-deflection

Similar Question Papers

Ask Question

(Press Ctrl+g to toggle between English and the chosen language)


Questions & Answers

ASSISTANT ENGINEER CIVIL KERALA STATE ROAD TRANSPORT CORPORATION : Video