Kerala PSC Previous Years Question Paper & Answer

Title : LECTURER IN SCULPTURE TECHNICAL EDUCATION
Question Code : A

Page:1


Below are the scanned copy of Kerala Public Service Commission (KPSC) Question Paper with answer keys of Exam Name 'LECTURER IN SCULPTURE TECHNICAL EDUCATION' And exam conducted in the year 2017. And Question paper code was '84/2017/OL'. Medium of question paper was in Malayalam or English . Booklet Alphacode was 'A'. Answer keys are given at the bottom, but we suggest you to try answering the questions yourself and compare the key along wih to check your performance. Because we would like you to do and practice by yourself.

page: 1 out of 11
Excerpt of Question Code: 84/2017/OL

FINAL ANSWER KEY

Question Paper Code:

Category Code:
Exam:

Medium of Question:

Date of Test
Department
Alphacode

84/2017/0L
4552013

Lecturer in Sculpture
English

13-10-2017
Technical Education
A

Question1:-SATH (Sustainable Action for Transforming Human Capital) is a recently launched programme in India. Which of

the following organization launched this programme 7
A:-Indian Army
B:-ISRO
C:-NITI AAYOG
D:-UNESCO
Correct Answer:- Option-C

Question2:-The Article of Indian Constitution which protects the interests of Minorities 7

A:-Article 32

B:-Article 29

C:-Article 25

D:-Article 34

Correct Answer:- Option-B
Question3:-Identify the person
* (1೧ 15 2೧ Israeli writer
‏۱۵٢ ٭‎ ೦೧ ೧೬ 2037 [127 800867 1೧೬೩0೦೧೩! ೧ಗ76
« A Horse walks in to a Bar is one of his novels.

A:-David Grossman

B:-Paul Beatty

C:-Marfon James

D:-Richard Flanagan

Correct Answer:- Option-A
Question4:-The founder of Cheramar Mahajana Sabha

A:-Pampady John Joseph

B:-Kumara Guru

C:-Velukutty Arayan

D:-M.C. Joseph

Correct Answer:- Option-A
Question5:-Pick out the correct match.

A:-Kaziranga - Gujarat

B:-Mahananda - Assam

C:-Narayan Sarovar - Bihar

D:-Jawahar Sagar - Rajasthan

Correct Answer:- Option-D

Question6:-The women leader who led the Civil Disobedience Movement in Calicut holding her two month old baby in her

चाऽ
A:-Lalitha Prabhu
B:-Akkamma Cheriyan
C:-A. V. Kuttimalu Amma
D:-Arya Pallam
Correct Answer:- Option-C

Question7:-Right to Information Act came in to effect in India on

A:-12-10-2005
B:-16-10-2005
C:-10-10-2005
D:-11-10-2005
Correct Answer:- Option-A

Question8:-IDCF is a programme launched by the Central Govt. to reduce child death due to

A:-Cholera

Similar Question Papers

Ask Question

(Press Ctrl+g to toggle between English and the chosen language)


Questions & Answers

LECTURER IN SCULPTURE TECHNICAL EDUCATION : Video