Kerala PSC Previous Years Question Paper & Answer

Title : JUNIOR LECTURER IN SCULPTURE KERALA COLLEGIATE EDUCATION MUSIC COLLEGES
Question Code : A

Page:1


Below are the scanned copy of Kerala Public Service Commission (KPSC) Question Paper with answer keys of Exam Name 'JUNIOR LECTURER IN SCULPTURE KERALA COLLEGIATE EDUCATION MUSIC COLLEGES' And exam conducted in the year 2017. And Question paper code was '73/2017/OL'. Medium of question paper was in Malayalam or English . Booklet Alphacode was 'A'. Answer keys are given at the bottom, but we suggest you to try answering the questions yourself and compare the key along wih to check your performance. Because we would like you to do and practice by yourself.

page: 1 out of 11
Excerpt of Question Code: 73/2017/OL

FINAL ANSWER KEY

Question Paper Code: 73/2017/0L

Category Code: 510/2013

Exam: Junior Lecturer in Sculpture

Medium of Question: English

Date of Test 13-09-2017

Department Kerala Collegiate Education Music Colleges
Alphacode A

Question1:-Which of the following exercised most important influence in framing the Indian Constitution?
A:-French Constitution
B:-British Constitution
C:-The Government of India Act of 1935
D:-U.S. Constitution
Correct Answer:- Option-C
Question2:-The Right to Constitutional Remedies deals with which Article of the Indian Constitution?
A:-Article 30
B:-Article 32
C:-Article 36
D:-Article 28
Correct Answer:- Option-B
Question3:-In India voting age reduced from 21 to 18 in the year
A:-1980
B:-1985
C:-1986
D:-1989
Correct Answer:- Option-D
Question4:-Article 360 of the Indian Constitution deals with
A:-Financial Emergency
B:-National Emergency
C:-State Emergency
D:-General Emergency
Correct Answer:- Option-A
Question5:-Name the Act that governs the Intemet usage in India is
A:-The Intemnet usage Act - 2007
B:-The Information Technology Act - 2000
C:-The information Technology Amendment Act - 2007
D:-The Information Technology Act - 2010
Correct Answer:- Option-B
Question6:-In India internet came in which year?
A:-1985
B:-1990
C:-1995
D:-1997
Correct Answer:- Option-C
Question7:-The missionaries who laid foundation of western education in Malabar were
A:-CMS
B:-LMS
C:-Basal Evangelical Mission
D:-Salvation Army
Correct Answer:- Option-C
Question8:-The Newspaper "Al Ameen" started by
A:-Muhammed Abdu Rahiman
B:-Maulana Abulkalam Azad
C:-Vakkam Abdul Khadar Maulavi
D:-vaikkam Muhammed Basheer
Correct Answer:- Option-A
Question9:-Name the social reformer who formed 'Sadhu Jana Paripalano Sangam' was

Similar Question Papers

Ask Question

(Press Ctrl+g to toggle between English and the chosen language)


Questions & Answers

JUNIOR LECTURER IN SCULPTURE KERALA COLLEGIATE EDUCATION MUSIC COLLEGES : Video