Related with 'TRACER TOWN AND COUNTRY PLANNING' | We found Total 21136 Question paper ..!

A:-Liability
B:-Asset
C:-Income
D:-Expense
Correct Answer:- Option-B
Question49:-If asset is 1,50,000 and owners equity is 45,000 then liability is

D:-50,000

Correct Answer:- Option-C
Question50:-Sale of goods to Manoj is wrongly debited to Madhu A/c instead of Manoj A/c. Both are debtors of business, this
is an example of
A:-Error of omission
B:-Error of commission
C:-Emror of principle
D:-Compensating error
Correct Answer:- Opti.... See more

C:-15-20 days
D:-1-6 months
Correct Answer:- Option-A
Question49:-The following is a measure to control dengue fever epidemic in your locality
A:-washing hands before eating food
B:-drinking only boiled water
C:-remove all collections of water from old tyres, broken toys etc
D:-covering mouth and nose while in public places with a mask
Correct Answer:- Option-C
Question50:-The following is an advice given to an ante natal woman
A:-Do not wear cotton garmen.... See more

Question19:-'Do or Die' was the slogan of Gandhi related to

A:-Quit India

B:-Simon Commission

C:-Non-co-operation

D:-Civil Disobedience

Correct Answer:- Option-A
Question20:-'INDIA WINS FREEDOM' written by

A:-Nehru

B:-Abdul Kalam Azad

(ഷ്യ. Abdul Kalam

D:-Gandhiji

Correct Answer:- Option-B
Question21:-Nursing is considered as

A:-Profession of charity

B:-Profession of caringSee more

A:-Bad death
B:-Good death
C:-DNR
D:-Advocacy
Correct Answer:- Option-B
Question69:-A nurse who is liable to her course of action is termed as
A:-Responsible
B:-Competent
C:-Accountable
D:-Autonomy
Correct Answer:- Option-C
Question70:-It 15 a set of collective statement about a group's expectations and standard of behaviour
A:-Personal code of ethics
B:-Professional code of ethics
C:-The ICN code of ethics
D:-Elements of the code
C.... See more

Correct Answer:- Option-C
Question88:-The normal amount of oxygen in the arterial blood should be in the range of
A:-80 - 100 mm of Hg
B:-80 - 95 mm of Hg
C:-90 - 100 mm of Hg
D:-75 - 95 mm of Hg
Correct Answer:- Option-A
Question89:-The type of restrains ‏ما‎ prevent the patient pulling a catheter, iv lines and Hair etc
A:-Elbow
B:-Mitten
C:-Clove hitch
D:-Bootis
Correct Answer:- Option-B
Question90:-The flow rate {drops/mt} of 800 ml Ri.... See more

C:-Strategy
D:-Mission
Correct Answer:- Option-D
Question84:-The mathematical technique used in optimum allocation of resource is known as
A:-Queuing Theory
B:-Transportation Technique
C:-Decision Theories
D:-Linear Programming
Correct Answer:- Option-D
Question85:-The summary of the personal characteristics required 1೧೯ the job is known as
A:-Job specification
B:-Job analysis
C:-Job description
D:-Man inventory
Correct Answer:- Option-.... See more

Correct Answer:- Option-A
Question96:-Arid Forest Research Institute is located at
A:-Uttarakhand
B:-Chennai
C:-Orissa
D:-Jodhpur
Correct Answer:- Option-D
Question97:-Pollination by wind is called
A:-Anemophily
B:-Zoophily
C:-Omithophily
D:-None of these
Correct Answer:- Option-A
Question98:-Double helical model of DNA was suggested by Watson and Crick
A:-Gregor Mendel
B:-Sutton and Bovary
C:-Both 1 and 2
D:-Watson and CrickSee more

Correct Answer:- Option-C
Question76:-In the five major petroliferous basins of India, hydrocarbon entrapment is mainly in the classic reservoirs except
the

A:-Cambay Basin
B:-Krishna-Godavari Basin
C:-Cauvery Basin
D:-Bombay Offshore Basin
Correct Answer:- Option-D
Question77:-Match the following and choose the comect answer.

Plant Indicators Element
{a) Ocimum centraliafricanum (1)} Silver
(b} Eriogonum ovalifolium (2) 60
(೧) Viola ca.... See more

B:-Reverse circulation rotary method
C:-Cable tool method
D:-Jetted well method
Correct Answer:- Option-A
Question93:-The type of ore dressing or mineral processing that refers to particle size reduction
A:-Sizing
B:-Concentration
C:-Dewatering
D:-Communition
Correct Answer:- Option-D
Question94:-A medium grained metamorphic rock consisting mainly of omphacite and pyrope
A:-Khondalite
B:-Eclogite
C:-Homfels
D:-Amphibolite
Correct Answer.... See more

D:-Kummis
Correct Answer:- Option-A

Question29:-The flavouring compound with antibacterial activity that is present in the flower petals of the plant Hops that is
used in the beer industry

A:-Cadaverine and Putrescene
B:-Flavons and Flavanones
C:-Humulone and Lupulone
D:-Thujone and ceneo
Correct Answer:- Option-C
Question30:-How the personal hygiene in HACCP system in a meat processing plant is monitored?
A:-Visual inspection
B:-Hand swabsSee more

C:-Algal blooming
D:-Puffer fish poisoning
Correct Answer:- Option-D
Question58:-Film forming yeast that causes the spoilage of wine is
A:-Candida
B:-Hansenula
C:-Schizosaccharromyces
D:-Albugo
Correct Answer:- Option-B
Question59:-Which among the following is a heterofermentative lactic acid bacteria?
A:-Lactococeus
B:-Streptococcus
C:-Leuconostoc
D:-Pediococcus
Correct Answer:- Option-C
Question60:-Select the factors that favour the g.... See more

Question38:-Bemad-Soulier syndrome is a defect in platelet
A:-Aggregation
B:-Adhesion
C:-Release reaction
D:-Morphology
Correct Answer:- Option-B
Question39:-Councilman bodies are seen in
A:-Wilson disease
B:-Acute viral hepatitis
C:-Alcoholic hepatitis
D:-Autoimmune hepatitis
Correct Answer:- Option-B
Question40:-Mutation in BRCA-2 is located in
2:-17021.3
8:73
೧-130 12-33
0:-11015.5
Correct Answer:- Option-C
Question41:-.... See more

Question58:-Temperature control device used in Air Conditioner is known as
A:-Thermostatic Expansion Valve
B:-Thermostatic switch
C:-AEV.
D:-H.P.C.
Correct Answer:- Option-B
Question59:-Volumetric efficiency of a compressor is expressed in
A:-Percentage
B:-Calorie/Hr.
C:-BTU/Hr.
D:-Psig
Correct Answer:- Option-A
Question60:-Inverter Refrigerator is working under the principle of
A:-Frequency modulating
B:-Voltage modulating
C:-Current m.... See more

B:-The egg will get cooked slowly as usual
C:-The egg will not get warmed
D:-The egg shell will explode
Correct Answer:- Option-D
Question29:-The three states of water are ice, water and water vapour. Which one of them has lowest density 7
ಹಿ
B:-Water
C:-Water vapour
D:-All of them have same density
Correct Answer:- Option-C
Question30:-Joule/second is nothing but
A:-Ampere
B:-Coulomb
C:-Calory
D:-Watt
Correct Answer:- Option-D
.... See more

8:--4

C:-10

0:--10

Correct Answer:- Option-A
Question29:-Which of the following is not an eigen value of the matrix
[2 1 31[0 1 0110 1 417 7

يم

8:-2

6:3

D:-4

Correct Answer:- Option-C
Question30:-" int~{{pi)/(2)" “cos™(4) x dx =

२ 0

A (pid(4)
8: (^ (2))/16)`
£~ (3^(2))16)`
0:-` (3017)/(16)7
Correct Answer:- Option-D
Question31:-The smallest number with 15 divisors is.... See more

Correct Answer:- Option-C
Question27:-Socialised method intended to improve individual proficiency and development of psychomotor skills of leamner
A:-Workshop
B:-Symposium
C:-Panel discussion
D:-Seminar
Correct Answer:- Option-A
Question28:-ldentify the odd one while researching with children.
A:-Informed consent of parties to research
B:-Confidentiality of data collected
C:-Subjectivity of researcher
D:-Competence boundary of researcher
Correct A.... See more

A:-Sapphirine
B:-Sapphirine + quartz

D:-Cordierite
Correct Answer:- Option-B

Question96:-The dominant mineral in the Chavara placer deposit in Kerala is
A:-Rutile


D:-Monazite
Correct Answer:- Option-C
Question97:-D"layer is located between
A:-Upper and lower mantle
B:-Mantle and outer core
C:-Outer core and inner core
D:-Middle and lower crust
Correct Answer:- Option-B
Question98:-Komatite is
A:-Ultramafic pluton<.... See more

D:-Prevent reflection of sound
Correct Answer:- Option-D
Question85:-What is meant by biodiversity hotspot 7
A:-A waterfront area full of endemic species un deterred by anthropogenic uses
B:-An ecosystem which is poor in biodiversity and is capable of assimilating atmospheric carbon
C:-A tropical region without any human intervention but losing its flora due to climate change
D:-A geographical area rich in biodiversity but rapidly losing biclogical communities due to huma.... See more

Question17:-Anti-Arrack movement started against alcoholism and social evils mainly in the State 7
A:-Andhra Pradesh
B:-Maharashtra
C:-Tamil Nadu
D:-Uttar Pradesh
Correct Answer:- Option-A
Question18:-Which amendment of the Constitution of India deleted the right to property from the list of Fundamental Rights
7 ^42^ (त)
8:- 5270)
&-61-ன
0: 445௫)
Correct Answer:- Option-D
Question19:-POCSO Act 2012 is related to
A:-Women
B:-ChildrenSee more

Correct Answer:- Option-C
Question36:-According to Terman classification, persons with superior intelligence belongs to
A:-140 and above
B:-110 - 140
C:-90-110
D:-80 - 100
Correct Answer:- Option-B
Question37:-Which among the following motor activity CANNOT be seen in a child at the age of 3 years.
A:-Jumps upward
B:-Rides tricycle
C:-Stands on the foot
D:-Throw and catch ball
Correct Answer:- Option-D
Question38:-The emotion accompanied by the.... See more

Correct Answer:- Option-A
Question55:-Find out the FALSE statement related to the process of perception.
A:-Perception is influenced by maturation and leaming
B:-Perception is a passive process
C:-Perception is influenced by emotional status of the individual
D:-It is influenced by cognitive and affective abilities of the individual
Correct Answer:- Option-B
Question56:-According to Piaget, reversibility of thought develop in children during
A:-Sensori-Motor Stage.... See more

Question57:-One Kg straw can replace Kg grass on dry matter basis.
A-4-5 Kg
5:-10 ‏وک‎
‎C:-6-8 Kg
D:-1-2 ‏ول‎
‎Correct Answer:- Option-A
Question58:-National Dairy Development Board was established during
A:-1969
B:-1968
C:-1962
D:-1965
Correct Answer:- Option-D
Question59:-The time-temperature combinations used for producing sterilized milk are
A:-100°C and 15 min.
B:-145°C and 3 sec.
C:-72°C and 15 sec.
D:-72°C.... See more

D:-10

Correct Answer:- Option-D
Question57:-Example of a boson

A:-Photon

B:-Electron

C:-Neutron

D:-Positron

Correct Answer:- Option-A
Question58:-The molecule that has *S_(6)" symmetry element is

A:B_(2)H_(6)

B:-"CH_(4)

டு

மு

Correct Answer:- Option-D

Question59:-Calculate the dipole moment of NaCl in the gas phase assuming equal and opposite charges equal to the
proton.... See more

D:-Formation of inference based on data
Correct Answer:- Option-A
Question19:-A research can be considered empirical because of
A:-lts basis on observation and experimentation
B:-Sequential procedure
C:-Controlling variables
D:-The use of statistical procedures
Correct Answer:- Option-A
Question20:-The main advantage of Seminar over Assignment is
A:-Inculcation of self awareness
B:-Acquisition of presentation skills
C:-Generation of new ideas
D:-To.... See more

C:-Linton
D:-Tylor
Correct Answer:- Option-A
Question29:-Behaviour desired by a majority of people is called
A:-Norms
B:-Mores
C:-Customs
D:-values
Correct Answer:- Option-A
Question30:-White color crime refers to the deviant activities committed by
A:-Common people
B:-Business and services class
C:-Rural people
D:-None of the above
Correct Answer:- Option-B

Question31:-"Religion is the sign of the oppressed creature the sentiment .... See more

Correct Answer:- Option-A
Question68:-Karl Fischer reagent is used in

A:-Gravimetric method

B:-Volemetric method

C:-Titrimetric method

D:-Distillation method

Correct Answer:- Option-C
Question69:-The analytical method used to separate the various components of a mixture

A:-Crystallography

B:-Micro-chemistry

C:-Fluorescence analysis

D:-Chromatography

Correct Answer:- Option-D
Question70:-Tablets .... See more