Related with 'TRACER TOWN AND COUNTRY PLANNING' | We found Total 21136 Question paper ..!

C:-At least 4 mm below the gingival margin
D:-At least 7 mm below the gingival margin
Correct Answer:- Option-C
Question49:-Functional cusp bevel is given for
A:-Marginal integrity
B:-Structural durability
C:-Retention and resistance form
D:-To improve the geometry of tooth surface
Correct Answer:- Option-B
Question50:-The minimum gap between true end of casting ring and wax pattem should be

B:-"1/2" inch
C:-*3/8" inch
D:-1inch
Correct Ans.... See more

A:-Longitudinal stress
B:-Compressive stress
C:-Radial stress
D:-Circumferential stress
Correct Answer:- Option-D
Question49:-According to Euler's column theory, the crippling load for a column of length (L) with one end fixed and the
other end hinged is
க்யா
5:-“)۳۱)2(5(/)41)2(“
சோடு!
பண்ட
Correct Answer:- Option-C
Question50:-Factor of safety is defined as the ratio of
A:-Ultimate stress to working stress
B:-.... See more

C:-Mental retardation
D:-Hearing disability
Correct Answer:- Option-C
Question88:-The viral disease that affects the lives due to polluted water and food is
A:-Jaundice
B:-Typhoid
C:-Cholera
D:-Mumps
Correct Answer:- Option-A
Question89:-What is the first aid to be given to a child who consumes soap solution 7
A:-Giving soda
B:-Giving milk
C:-Giving plain water
D:-Giving lemon juice
Correct Answer:- Option-D
Question90:-Psychologist who.... See more

D:-None of the above
Correct Answer:- Option-B
Question68:-Additional attachment to trawls operated on rough rocky grounds to prevent wear and tear of net
A:-Shackle
B:-Bobbins
C:-Swivels
D:-None of the above
Correct Answer:- Option-B
Question69:-Narrow rectagular end section of trawl where the catch is collected
A:-Bosom
B:-Apron
C:-Cod end
D:-Wings
Correct Answer:- Option-C
Question70:-Wooden rectangular plate attached to the head rope th.... See more

A:-CB amplifier has low input impedance and a low current gain
B:-CC amplifier has low output impedance and a low current gain
C:-CE amplifier has very poor voltage gain but very high input impedance
D:-none of the above
Correct Answer:- Option-A
Question38:-In antenna measurement using two aperture antennas of dimensions D1 and D2, minimum speparation
between the two should be (A is free space wavelength of radiation uses)
‏01)-:ھ‎ + 02(/)2۸(
8:01 2402-2) /.... See more

Correct Answer:- Option-D
Question46:-A full wave rectifier uses two diodes, the intemnal resistance of each diode may be 200 each. The transformer
rms secondary voltage from centre tap to each of secondary is 50V and load resistance is 980 Q. Find the mean load current
and ms value of load current.
&:-0.057 02) , 0.05"pi*
B:-0.05"sqrt(2)" ` , 0.05
C:-0.1'sqrt(2)" ` ` ^^ ` ,0.05
0:02) , 50
Correct Answer:- Option-C
Question47:-The 2732 is a 4096 “xx" 8 EPROM.... See more

D:-120
Correct Answer:- Option-B
Question63:-An NPN transistor has a beta frequency ரம of 1 MHz, and emitter short circuit low frequency current gain
“beta_(0) of 200. The unity gain frequency *f (7)` 876 alpha cutoff frequency *f (alpha)" respectively are
A:-199 MHz, 200 MHz
B:-200 MHz, 199 MHz
C:-201 MHz, 200 MHz
D:-200 MHz, 201 MHz
Correct Answer:- Option-D
Question64:-An opamp has a slew rate of 5V/uS. The largest sine wave output voltage possible at.... See more

A:-Active
B:-Saturation
C:-Cutoff
D:-All of the above
Correct Answer:- Option-A
Question73:-The data rate of QPSK is of BPSK.
A:-Thirce
B:-4 times
C:-Twice
D:-Same
Correct Answer:- Option-C
Question7 4:-Asymmetrical astable multivibrartor has R = 100Q and C =0.1mF. The periodic time T is equal to
A:-138 mS
8:-69 705
C:-6.9 mS
0:-13.8 705
Correct Answer:- Option-D
Question75:-Bootstrap sweep circuit generally employs
A:-CE am.... See more

8:-:(-2)/(3)'

೧೨3/27

5:-(3)/2)*

Correct Answer:- Option-C

| മ മ്‌]
‏م دصار‎ 127
8117 ர
Question82:-If tan x 1 . then the value of *lim_(x->0)""f(x}/x~2" is

ಹು
B:-0
5-1
D:-2

Correct Answer:- Option-B
Question83:-If x = 26% “theta® —log cot “theta/2"}, y = a sin “theta’, then ` ५४/५८ =
കാന 8
B:-—tan “theta’
C:-cot ` पविः
D:-—cot “th.... See more

B:-Wild fire toxin
C:-Periconia லஸ்‌.
D:-Piricularin
Correct Answer:- Option-B
Question49:-When did the Government of India passed the 'Destructive Insects and Pests Act' 7
A:-1947
B:-1914
C:-1952
D:-1925
Correct Answer:- Option-B
Question50:-The fungus Pestalotia palmarum belongs to the group
A:-Ascomycetes
B:-Deuteromycetes
C:-Zygomycetes
D:-Basiodiomycetes
Correct Answer:- Option-B
Question51:-The concept of in vitro cell.... See more

Correct Answer:- Option-A
Question68:-What is LD 50 7
A:-Mutagen kills 50% treated materials
B:-Mutagen kills 50% un-treated materials
C:-Low dose of 50% chemicals
D:-Low dose of semi mutagen
Correct Answer:- Option-A
Question69:-The codons which collectively code for the same amino acid
A:-Synonymous codons or Degenerate codons
B:-Initiation codons
C:-Temination codons
D:-Triplet codons
Correct Answer:- Option-A
Question70:-A mother of blood g.... See more

D:-Ineffective Esophageal motility
Correct Answer:-Question Cancelled
Question78:-Risk of adenocarcinoma in Barret's esophagus is
A:-0.5%
8:-5%
C:-10%
D:-15%
Correct Answer:- Option-A
Question79:-Los Angel's classification is applied for
A:-Carcinoma Esophagus
B:-Erosive Esophagitis
C:-Non erosive esophagitis
D:-Zenker's Diverticulum
Correct Answer:- Option-B
Question80:-Pharyngeal isthmus refers to
A:-The space between the skull base a.... See more

Correct Answer:- Option-A
Question75:-State autonomy is challenged in the "post-westphalian® order because

A:-Countries appear as autonomous containers of political, social and economic activity in that fixed borders separate
the domestic sphere from the world outside

B:-By comparison with the heyday of European global empires the majority of the world population and countries in the
South are now much less integrated into the global system
C:-State power, nati.... See more

A:-Induction
B:-Deduction
C:-Scientific method
D:-Dialectical method
Correct Answer:- Option-B
೧6560785; -& ೧1೫೧ that guides the investigator in the process of collecting, analysing and interpreting observations 15
A:-Concept
B:-Hypothesis
C:-Research design
D:-variable
Correct Answer:- Option-C
Question86:-The type of actor (individual, group, institution) specified in a research hypothesis 5
A:-Concept
B:-Unit of analysis
C:-Induc.... See more

D:-Doha
Correct Answer:- Option-A

Question19:-Who won FIFA Ballon d'or 2016 7
A:-Antoine Griezman
B:-Neymar
C:-Lionel Messi
D:-Christiano Ronaldo
Correct Answer:- Option-D

Question20:-Empowerment project for the differently abled persons devised by Kerala IT Mission
A:-Sampooma
B:-Samagra
C:-Insight
D:-Athulyam
Correct Answer:- Option-C

Question21:-The WHO Child Growth Standards are based on data collected from
A:-US, Bra.... See more

D:-Clean water and sanitation

Correct Answer:- Option-A
Question68:-According to the updated WHO Essential drug list for children the ues of Chloramphenicol is recommended only
for

A:-Typhoid fever
B:-Acute bacterial meningitis
C:-Very severe pneumonia
D:-Dysentery
Correct Answer:- Option-B
Question69:-What is true about the Visual Analog Scale 7
A:-Is also known as the Wong-Baker faces scale
B:-Grades pain from zero to ten
C:-Can be used.... See more

C:-Frequency
D:-Density
Correct Answer:- Option-A
Question78:-A system which utilizes a naturally occurring source of energy is called
A:-Active system
B:-Passive system
C:-Microwave system
D:-Thermal system
Correct Answer:- Option-B
Question79:-DEM in GIS stands for
A:-Digital Equation Model
B:-Digital Error Model
८ al Erosion Model
D:-Digital Elevation Model
Correct Answer:- Option-D
Question80:-The most prevalent plain grid system .... See more

D:-22nd day
Correct Answer:- Option-D
Question78:-Placenta is formed from
A:-Chorion feondosum and decidua basalis
B:-Chorion laevae and decidua parietalis
C:-Chorion feondosum and decidua capsularis
D:-Chorion feondosum and decidua parietalis
Correct Answer:- Option-A
Question79:-The following are associated with DIC except
ക്ട 40
B:-Severe PIH
C:-Abruptio placentae
D:-Fat embolism
Correct Answer:- Option-D
Question80:-Most important.... See more

A5
B:-6
೧7
0:-8
Correct Answer:- Option-A
Question59:-Foramen rotundum transmits which structure 7
A:-maxillary nerve
B:-maxillary artery
C:-zygomatic nerve
D:-mandibular nerve
Correct Answer:- Option-A
Question60:-Structure within the cavernous sinus include
A:-maxillary division of trigeminal
B:-superior ophthalmic vein
C:-optic nerve
D:-abducent nerve
Correct Answer:- Option-D
Question61:-Whitnall's tubercle is seen on whic.... See more

A:-Electrophoresis

B:-Chromatography

C:-Colorimetry

D:-Centrifugation

Correct Answer:- Option-C
Question88:-Wild Life Protection Act was enacted in

A:-1972

B:-1960

C:-2001

D:-1968

Correct Answer:- Option-A
Question89:-Mutation theory was proposed by

കട്‌. H. Morgan

B:-Hugo Devries

C:-Lamarck

D:-Carl Comrens

Correct Answer:- Option-B
Question90:-The fir.... See more

A:-South west monsoon
B:-Temperate cyclone
C:-North east monsoon
D:-Local winds
Correct Answer:- Option-C
Question10:-One of the soils in Kerala formed due to altemnate hot and wet season
A:-Alluvial soil
B:-Red soil
C:-Black soil
D:-Laterite soil
Correct Answer:- Option-D
Question11:-Nebular theory is connected with
A:-Immanuel Kant
B:-Edwin Hubble
£ Harold Jeffry
D:-Sir James Jean
Correct Answer:- Option-A
Question12:-The onl.... See more

Correct Answer:- Option-B
Question29:-Oral cavity proper containes all except
A:-Floor of mouth
B:-Hard palate
C:-Posterior 1/3 tongue
D:-Anterior 2/3 of tongue
Correct Answer:- Option-C
Question30:-Precursor skin lesions may be present in all the following cutaneous malignancies except
A:-Squamous cell carcinoma
B:-Basal cell carcinoma
C:-Melanoma
D:-Angicsarcoma
Correct Answer:- Option-D
Question31:-Necrolytic migrating erythemous dermatitiSee more

D:-Type V
Correct Answer:- Option-D
Question39:-The classification of nerve injuries was originally proposed by
A:-Sunderfand
B:-Seddon
C:-Mackinnon
D:-Myckatyn
Correct Answer:- Option-B
Question40:-The most aggressive type of Basal Cell carcinoma is
A:-Nodular
B:-Superficial
C:-Morpheaform
D:-Pigmented
Correct Answer:- Option-C
Question41:-Which of the following statements is not true for Marjolin's ulcer 7
A:-lt is a squamous cell car.... See more

Question68:-Which answer is true regarding structural fatgrafting 7
‏ادي‎ should never be used in the nose
B:-It can be used to augment midface hypoplasia
C:-It cannot be used for breast augmentation without the Brava® device
D:-HIV is an absolute contraindication
Correct Answer:- Option-B
Question69:-Commonest cause of Bumns in Children <5 years old
A:-Electric
B:-Flame
C:-Scalds
D:-Chemical
Correct Answer:- Option-C
Question70:-High volta.... See more

B:-Calcium oxalate monohydrate
C:-Struvite
D:-Uric acid
Correct Answer:- Option-B
Question39:-The most appropriate treatment for patients with renal tubular acidosis include
A:-Thiazides
B:-Sodium alkali
C:-Potassium alkali
D:-Aceto hydroxamic acid
Correct Answer:- Option-C
Question40:-The preferred site of puncture in to the collecting system for PCNL is
A:-Upper pole calyx
B:-Posterior lower pole calyx
C:-Anterior lower pole calyx
D:-Uppe.... See more

A:-Liability
B:-Asset
C:-Income
D:-Expense
Correct Answer:- Option-B
Question49:-If asset is 1,50,000 and owners equity is 45,000 then liability is

D:-50,000

Correct Answer:- Option-C
Question50:-Sale of goods to Manoj is wrongly debited to Madhu A/c instead of Manoj A/c. Both are debtors of business, this
is an example of
A:-Error of omission
B:-Error of commission
C:-Emror of principle
D:-Compensating error
Correct Answer:- Opti.... See more