Related with 'TRACER TOWN AND COUNTRY PLANNING' | We found Total 21136 Question paper ..!

Correct Answer:- Option-A
Question19:-When is world water day celebrated 7
A:-March 20
B:-March 22
C:-March 24
D:-March 26
Correct Answer:- Option-B
Question20:-Which development scheme of Prime Minister Narendra Modi is designed to increase Agricultural productivity 7
A:-Pradhan Mantri Gram Sinchai Yojana
B:-Krishi Amdani Beema Yojana
C:-Shramev Jayate Programme
D:-Sansad Aadarsh Gram Yojana
Correct Answer:- Option-A
Question21:-The word 'Envi.... See more

C:-Both 1 and 2 horizon

D:-C-horizon

Correct Answer:- Option-C
Question48:-The molecules can be resolved on the basis of their distribution between a gas and either a solid or liquid by
separation method known as

A:-Gas chromatography
B:-HPLC
C:-Filtration
D:-Centrifugation
Correct Answer:- Option-A
Question49:-Which of the following methods ‏کا‎ used to determine large number of inorganic ions and organic compounds 7
A:-Filtration.... See more

A:-Ozone depletion

B:-Melting of permafrost

C:-Glaciations

D:-Greenhouse effect

Correct Answer:- Option-A
Question49:-The maximum amount of water that the soil can hold after the loss of gravitational water is known as

A:-Hygroscopic water
[0 capacity

C:-Capillary water

D:-Stored water

Correct Answer:- Option-B
Question50:-Limnology is a study of

A:-Aging

B:-Tics and mites

C:-Fresh wate.... See more

B:-Diagonal
C:-Comparative
D:-Vemier
Correct Answer:- Option-C
Question49:-Both external and internal details are shown in one view is
A:-Full section
B:-Offset plane
C:-Revolved section
D:-Half section
Correct Answer:- Option-D
Question50:-In cabinet oblique projection, the angle between the plane of projection and the line of projection is
A:-30°
B:-33°50"
C:-63°26"
D:-45°
Correct Answer:- Option-C
Question51:-Isometric view w.... See more

FINAL ANSWER KEY

Question Paper Code: 6/2017/0L

Category Code: 515/2013

Exam: Studio Assistant

Medium of Question: English

Date of Test 06-02-2017

Department Kerala Collegiate Education Music Colleges
Alphacode A

Question1:-Who wrote "Gajendramoksham Vanchipattu" 7
A:-Kunjan Nambiar
B:-Vagbhadanada
C:-Saint Chavara Kuriakose Elias
D:-Sree Narayana பய
Correct Answer:- Option-D
Question2:-The two discipl.... See more

ക്യ

B:-Copper

C:-Calcium

D:-Magnesium

Correct Answer:- Option-A
Question10:-'The powerhouse of a cell' is

A:-Ribosome

D:-Lysosome
Correct Answer:- Option-C
Question11:-One of the come for the special class.

D:-Girl have
Correct Answer:- Option-C
Question12:-Every boy and ‏الاو‎ the offer tendered by the sales executive.
A:-accepts
B:-accept
C:-shall accept
D:-shall be accepting
Co.... See more

Question76:-Chlorine usage in the treatment of 20,000 *m~3" of water is 8 kg in a day. Residual chlorine after 10 minutes
contact tune is 0.2 mg/L. The chlorine demand is
A:-0.4 9۷

C:-0.3 mg/L
0:-0.6 mg/L
Correct Answer:- Option-B
Question77:-Peak drainage discharge is obtained when the duration of a rainfall is equal to
കാനില്‍ time
B:-Gutter flow time
C:-Channel flow time
D:-Time of concentration
Correct Answer:- Option-D
Ques.... See more

C:-1.85
D:-4
Correct Answer:- Option-C
Question86:-The maximum shear stress for a rectangular section of width b and depth d subjected to shearing force F is
கறல
8:-(4/ദു്‌ றமல
‏۰2:٥‎ றமல
5:15 “(5/0
Correct Answer:- Option-D
Question87:-The percentage reduction of total live load for first storey below the top most storey may be taken as
കാ
B:-20%
C:-30%
D:-10%
Correct Answer:- Option-D
Question88:-.... See more

FINAL ANSWER KEY

Question Paper Code: 8/2017/0L

Category Code: 258/2016

Exam: Dairy Extension Officer NCA
Medium of Question: English

Date of Test 20-02-2017

Department Kerala Dairy Development
Alphacode A

Question1:-The words' Unity and integrity of Nation' in the preamble was substituted for the word * Unity of Nation' by
A:-42nd" *Amendment
B:-44th Amendment
C:-40th Amendment
D:-41st Amendment
Correct Answer:- O.... See more

FINAL ANSWER KEY

Question Paper Code: 10/2017/0L

Category Code: 034/2016

Exam: Junior Instructor Surface Omamentation
Technique

Medium of Question: English

Date of Test 28-02-2017

Department Industrial Training

Alphacode A

Question1:-According to the provisions of the Constitution, the administrative control (posting, promotion, leave etc.) ೦೪೮೯
the district courts and other subordinate courts, shall be veste.... See more

Question84:-In limit state method what is the minimum percentage of steel required 7
A:-0.85 °f (y)*
உள
0338-50 1927
2-1 002”
Correct Answer:- Option-B
Question85:-Which among the following is not included in the temporary adjustments of a dumpy level 7
A:-Setting up
B:-Centering
C:-Leveling up
D:-Elimination of parallax
Correct Answer:- Option-B
QuestionB6:-The ratio of stress to the comesponding strain is a constant within the elastic limi.... See more

A:-William F.Glueck
B:-Thompson and Strickland
C:-Dan Schendel and Charles Hofer
D:-Kenneth Andrews
Correct Answer:- Option-A
Question96:-Who of the following suggested '4 Cs of Marketing' 7
A:-Philip Kotler
B:-E.Jerome McCarthy
C:-Robert F. Lauterbom
D:-Alfred Marshall
Correct Answer:- Option-C
Question97:-0f the following, which is the period of Uruguay Round of Multilateral Trade Negotiations (MTN) conducted
within the framework of the GATT 7See more

Question28:-Retina is composed of
A:-11 layers
B:-8 layers
C:-10 layers
D:-7 layers
Correct Answer:- Option-C
Question29:-Which of the following kala present in pakvasaya ?
A:-Mala dhara kala
B:-Medho dhara kala
C:-Mamsa dhara kala
D:-Pureesha dhara kala
Correct Answer:- Option-D
Question30:-Root value of radial nerve is
കട്‌, ` 6 (6), ` 6 (7), ` `€ 6). ஙு
8:-6 {7}. ` (8). 7 (1)
ടത, ட்டு
0:-6 (8). നവSee more

B:-Smut
C:-Anthracnose
D:-Scab
Correct Answer:- Option-B
Question78:-Siderophores are produced by P. flurescens which
A:-induced systemic resistance is host plants
B:-sequester iron
C:-have antibiotic properties
D:-compete for nutrition and food with pathogens
Correct Answer:- Option-B
Question79:-Sulphur containing fungicides are mainly used for the management of
A:-Downy mildews
B:-Powdery mildews
C:-Rusts
D:-Antracnose
Correct Answer.... See more





:-2.0
D:-4.0
Correct Answer:- Option-B
Question59:-kem of a rectangular column is having shape.
A:-Rectangular
B:-Square
C:-Diamond
D:-Triangular
Correct Answer:- Option-C
Question60:-Section modulus of a triangular cross-section of width b and height h is
‏“(05)2((/)24ا)“-:ھ‎
‎B:-*(bh~(3))/(24)
‎66)
‎೧:-:(0೧7(2))(18)
‎Correct Answer:- Option-A
Question61:-Minimum number of bars to be provid.... See more

A:-vivan Sundaram
B:-Tyeb Mehta
C:-Bhupen Khakhar
D:-Gulam Muhammed Sheikh
Correct Answer:- Option-C
Question49:-This artist using needle and thread for making images on canvas instead of brush and colour.
A:-Marina Abramovic
B:-Sarah Lucas
C:-Barbara Kruger
D:-Ghada Amer
Correct Answer:- Option-D
Question50:-Bridget Riley is one of the foremost exponents of
A:-Surrealism
B:-Op Art
C:-Pop Art
D:Kinetic Art
Correct Answer:- Option-B<.... See more

D:-Buddhist
Correct Answer:- Option-D
Question68:-which is the earliest and largest museum in India?
A:-National Museum, New Delhi
B:-Salar Jung Museum, Hyderabad
C:-Indian Museum, Kolkatta
D:-Victoria and Albert Museum, Bombay
Correct Answer:- Option-C
Question69:-This artist's works were a reaction to the historical and political crisis such as the Bengal famine of 1943 and
the Tebhaga movements.
A:-Rabindranath Tagore
B:-Somnath Hore
C:-Nandalal.... See more

B:-Yam twist
C:-Yamn density
D:-None of the above
Correct Answer:- Option-A
Question29:-Formation of fabric by interlocking of one or more sets of yams
A:-Braiding
B:-Felting
C:-Weaving
D:-Knitting
Correct Answer:- Option-D
Question30:-Measurement around the fullest part of the arm is called
A:-Upper arm circumference
B:-Under arm circumference
C:-Sleeve length
D:-Wrist
Correct Answer:- Option-A
Question31:-The word 'Textiles' comes.... See more

Question38:-A dress, flair out from waist and will have a silhouette like the letter 'A' is called
A:-Empire
B:-Ball gown
C:-Aline
D:-Mermaid
Correct Answer:- Option-C
Question39:-It means the lightness and darkness of a hue
A:-Hue
B:-Colour
C:-Intensity
D:-value
Correct Answer:- Option-D
Question40:-Texture that can be felt by touch is called
A:-Tactile texture
B:-Shiny texture
C:-Visual texture
D:-None of the above
Correct Ans.... See more

D:-Classic
Correct Answer:- Option-C
Question97:-Process of using bleaches or other chemicals to remove dye from selected areas of a dyed or printed fabric
A:-Direct dyeing
B:-Resist dyeing
C:-Discharge dyeing
D:-All the above
Correct Answer:- Option-C
Question98:-An example for mineral dye
A:-Madder
B:-Crimson
C:-Ochre
D:-Saffron
Correct Answer:- Option-C
Question99:-The relationship between the size and contour of garment and those of the.... See more

D:-Gol gumbaz
Correct Answer:- Option-D
Question19:-The autobiography of hockey legend Dhyan Chand is
A:-Magic Stick
B:-Controversially yours
C:-Goal
D:-Open
Correct Answer:- Option-C
Question20:-Which Union Ministry introduced the scheme called UDAN 7
A:-Foreign Affairs
B:-External Affairs
C:-Human Resource Development
D:-Civil Aviation
Correct Answer:- Option-D
Question21:-The uniting stage of soul with ഇട seevathma is called
A:-P.... See more

D:-Recording the udndercut area of the tooth
Correct Answer:- Option-A
Question29:-Gingivally appracching clasp are otherwise called
A:-Ring clasp
B:-Bar clasp
C:-Onlay clasp
D:-Circlet clasp
Correct Answer:- Option-B
Question30:-The stability of the denture referred to
A:-Resistance against vertical forces
B:-Resistance for tissue ward settling of the denture
C:-Resistance to removal in opposite direction
D:-Resistance against horizontal forcesSee more

A:-Metamerism
B:-Value
C:-Chroma
D:-Hue
Correct Answer:- Option-D
Question49:-All are true for porcelain teeth compared to acrylic teeth except
A:-Low co-efficient of thermal expansion
B:-Abrade the enamel quickly
C:-Can be adjusted when the inter occlusal distance is very less
D:-Held by the mechanical retention in the acrylic denture
Correct Answer:- Option-C
Question50:-Suspend portion of the FPD that replaced the mission tooth is
A:-RetainerSee more

Question58:-Investment material used for gold alloys
A:-Gypsum bonded
B:-Phosphate bonded
C:-Silicate bonded
D:-Divestment phosphate
Correct Answer:- Option-A
Question59:-Dental stone is
A:-u hemihydrates
B:-B hemihydrates
C:-a dehydrate
D:-B dehydrate
Correct Answer:- Option-A
Question60:-Firing temperature for low fusing dental porcelain
A:-1300°C-1400°C
B:-1101°C-1300°C
C:-850°C-1100°C
D:-700°C-850°C
Correct Answer:- .... See more

A:-Schedule X drugs
B:-Schedule C drugs
C:-Schedule C & *C_(1)" drugs
D:-Schedule Z drugs
Correct Answer:- Option-A
Question58:-Example for a tablet disintegrants
கமலை
B:-Acacia
C:-Primogel
5:15
Correct Answer:- Option-C
Question59:-Schedule F means
A:-Requlations and standards for surgical dressings
B:-Regulations and standards for umbilical tapes
C:-Regulations and standards for vaccines
D:-Regulations and standards for runnin.... See more

C:-At least 4 mm below the gingival margin
D:-At least 7 mm below the gingival margin
Correct Answer:- Option-C
Question49:-Functional cusp bevel is given for
A:-Marginal integrity
B:-Structural durability
C:-Retention and resistance form
D:-To improve the geometry of tooth surface
Correct Answer:- Option-B
Question50:-The minimum gap between true end of casting ring and wax pattem should be

B:-"1/2" inch
C:-*3/8" inch
D:-1inch
Correct Ans.... See more