Related with 'TRACER TOWN AND COUNTRY PLANNING' | We found Total 21136 Question paper ..!

A:-CB amplifier has low input impedance and a low current gain
B:-CC amplifier has low output impedance and a low current gain
C:-CE amplifier has very poor voltage gain but very high input impedance
D:-none of the above
Correct Answer:- Option-A
Question38:-In antenna measurement using two aperture antennas of dimensions D1 and D2, minimum speparation
between the two should be (A is free space wavelength of radiation uses)
‏01)-:ھ‎ + 02(/)2۸(
8:01 2402-2) /.... See more

Correct Answer:- Option-D
Question46:-A full wave rectifier uses two diodes, the intemnal resistance of each diode may be 200 each. The transformer
rms secondary voltage from centre tap to each of secondary is 50V and load resistance is 980 Q. Find the mean load current
and ms value of load current.
&:-0.057 02) , 0.05"pi*
B:-0.05"sqrt(2)" ` , 0.05
C:-0.1'sqrt(2)" ` ` ^^ ` ,0.05
0:02) , 50
Correct Answer:- Option-C
Question47:-The 2732 is a 4096 “xx" 8 EPROM.... See more

D:-120
Correct Answer:- Option-B
Question63:-An NPN transistor has a beta frequency ரம of 1 MHz, and emitter short circuit low frequency current gain
“beta_(0) of 200. The unity gain frequency *f (7)` 876 alpha cutoff frequency *f (alpha)" respectively are
A:-199 MHz, 200 MHz
B:-200 MHz, 199 MHz
C:-201 MHz, 200 MHz
D:-200 MHz, 201 MHz
Correct Answer:- Option-D
Question64:-An opamp has a slew rate of 5V/uS. The largest sine wave output voltage possible at.... See more

A:-Active
B:-Saturation
C:-Cutoff
D:-All of the above
Correct Answer:- Option-A
Question73:-The data rate of QPSK is ‏و نت‎
கரை
B:-4 times
C:-Twice
D:-Same
Correct Answer:- Option-C
Question7 4:-Asymmetrical astable multivibrartor has R = 100Q and C =0.1mF. The periodic time T is equal to
A:-138 mS
8:-69 705
C:-6.9 mS
0:-13.8 705
Correct Answer:- Option-D
Question75:-Bootstrap sweep circuit generally employs
A:-.... See more

8:-:(-2)/(3)'

೧೨3/27

5:-(3)/2)*

Correct Answer:- Option-C

| किक ೫ ಜೆ]
1(8) ಇ | 0068 1 ಜೌ
൭൩൧
Question82:-If tan x 1 . then the value of *lim_(x->0)""f(x}/x~2" is

ಹು
B:-0
6:1
D:-2

Correct Answer:- Option-B
Question83:-If x = 26% “theta® —log cot “theta/2"), y = a sin “theta’, then “dy/dx’ =
കാജ 8
B:-—tan “theta’
C:-cot ` पविः
D:-—co.... See more

D:-None of the above
Correct Answer:- Option-B
Question68:-Additional attachment to trawls operated on rough rocky grounds to prevent wear and tear of net
A:-Shackle
B:-Bobbins
C:-Swivels
D:-None of the above
Correct Answer:- Option-B
Question69:-Narrow rectagular end section of trawl where the catch is collected
A:-Bosom
B:-Apron
C:-Cod end
D:-Wings
Correct Answer:- Option-C
Question70:-Wooden rectangular plate attached to the head rope th.... See more

C:-Mental retardation
D:-Hearing disability
Correct Answer:- Option-C
Question88:-The viral disease that affects the lives due to polluted water and food ‏گا‎
‎A:-Jaundice
‎B:-Typhoid
‎C:-Cholera
‎D:-Mumps
‎Correct Answer:- Option-A
Question89:-What is the first aid to be given to a child who consumes soap solution 7
A:-Giving soda
B:-Giving milk
C:-Giving plain water
D:-Giving lemon juice
Correct Answer:- Option-D
Quest.... See more

A:-Longitudinal stress
B:-Compressive stress
C:-Radial stress
D:-Circumferential stress
Correct Answer:- Option-D
Question49:-According to Euler's column theory, the crippling load for a column of length (L) with one end fixed and the
other end hinged is
க்யா
5:-“)۳۱)2(5(/)41)2(“
சோடு!
பண்ட
Correct Answer:- Option-C
Question50:-Factor of safety is defined as the ratio of
A:-Ultimate stress to working stress
B:-.... See more

C:-At least 4 mm below the gingival margin
D:-At least 7 mm below the gingival margin
Correct Answer:- Option-C
Question49:-Functional cusp bevel is given for
A:-Marginal integrity
B:-Structural durability
C:-Retention and resistance form
D:-To improve the geometry of tooth surface
Correct Answer:- Option-B
Question50:-The minimum gap between true end of casting ring and wax pattem should be

B:-"1/2" inch
C:-*3/8" inch
D:-1inch
Correct Ans.... See more

A:-Schedule X drugs
B:-Schedule C drugs
C:-Schedule C & 6 (1) 5
D:-Schedule Z drugs
Correct Answer:- Option-A
Question58:-Example for a tablet disintegrants
கமலை
B:-Acacia
C:-Primogel
5:15
Correct Answer:- Option-C
Question59:-Schedule F means
A:-Requlations and standards for surgical dressings
B:-Regulations and standards for umbilical tapes
C:-Regulations and standards for vaccines
D:-Regulations and standards for running 8 bl.... See more

A:-Schedule X drugs
B:-Schedule C drugs
C:-Schedule C & *C_(1)" drugs
D:-Schedule Z drugs
Correct Answer:- Option-A
Question58:-Example for a tablet disintegrants
கமலை
B:-Acacia
C:-Primogel
5:15
Correct Answer:- Option-C
Question59:-Schedule F means
A:-Requlations and standards for surgical dressings
B:-Regulations and standards for umbilical tapes
C:-Regulations and standards for vaccines
D:-Regulations and standards for runnin.... See more

D:-Recording the udndercut area of the tooth
Correct Answer:- Option-A
Question29:-Gingivally appracching clasp are otherwise called
A:-Ring clasp
B:-Bar clasp
C:-Onlay clasp
D:-Circlet clasp
Correct Answer:- Option-B
Question30:-The stability of the denture referred to
A:-Resistance against vertical forces
B:-Resistance for tissue ward settling of the denture
C:-Resistance to removal in opposite direction
D:-Resistance against horizontal forcesSee more

A:-Metamerism
B:-Value
C:-Chroma
D:-Hue
Correct Answer:- Option-D
Question49:-All are true for porcelain teeth compared to acrylic teeth except
A:-Low co-efficient of thermal expansion
B:-Abrade the enamel quickly
C:-Can be adjusted when the inter occlusal distance is very less
D:-Held by the mechanical retention in the acrylic denture
Correct Answer:- Option-C
Question50:-Suspend portion of the FPD that replaced the mission tooth is
A:-RetainerSee more

Question58:-Investment material used for gold alloys
A:-Gypsum bonded
B:-Phosphate bonded
C:-Silicate bonded
D:-Divestment phosphate
Correct Answer:- Option-A
Question59:-Dental stone is
A:-u hemihydrates
B:-B hemihydrates
C:-a dehydrate
D:-B dehydrate
Correct Answer:- Option-A
Question60:-Firing temperature for low fusing dental porcelain
A:-1300°C-1400°C
B:-1101°C-1300°C
C:-850°C-1100°C
D:-700°C-850°C
Correct Answer:- .... See more

D:-Gol gumbaz
Correct Answer:- Option-D
Question19:-The autobiography of hockey legend Dhyan Chand is
A:-Magic Stick
B:-Controversially yours
C:-Goal
D:-Open
Correct Answer:- Option-C
Question20:-Which Union Ministry introduced the scheme called UDAN 7
A:-Foreign Affairs
B:-External Affairs
C:-Human Resource Development
D:-Civil Aviation
Correct Answer:- Option-D
Question21:-The uniting stage of soul with ഇട seevathma is called
A:-P.... See more

B:-Yam twist
C:-Yamn density
D:-None of the above
Correct Answer:- Option-A
Question29:-Formation of fabric by interlocking of one or more sets of yams
A:-Braiding
B:-Felting
C:-Weaving
D:-Knitting
Correct Answer:- Option-D
Question30:-Measurement around the fullest part of the arm is called
A:-Upper arm circumference
B:-Under arm circumference
C:-Sleeve length
D:-Wrist
Correct Answer:- Option-A
Question31:-The word 'Textiles' comes.... See more

Question38:-A dress, flair out from waist and will have a silhouette like the letter 'A' is called
A:-Empire
B:-Ball gown
C:-Aline
D:-Mermaid
Correct Answer:- Option-C
Question39:-It means the lightness and darkness of a hue
A:-Hue
B:-Colour
C:-Intensity
D:-value
Correct Answer:- Option-D
Question40:-Texture that can be felt by touch is called
A:-Tactile texture
B:-Shiny texture
C:-Visual texture
D:-None of the above
Correct Ans.... See more

D:-Classic
Correct Answer:- Option-C
Question97:-Process of using bleaches or other chemicals to remove dye from selected areas of a dyed or printed fabric
A:-Direct dyeing
B:-Resist dyeing
C:-Discharge dyeing
D:-All the above
Correct Answer:- Option-C
Question98:-An example for mineral dye
A:-Madder
B:-Crimson
C:-Ochre
D:-Saffron
Correct Answer:- Option-C
Question99:-The relationship between the size and contour of garment and those of the.... See more

A:-Ventricular fibrillation
B:-Atrial tachycardia
C:-Sinus arrhythmia
D:-Supra ventricular tachycardia
Correct Answer:- Option-A
Question59:-Malignant tumour of the connective tissue is
A:-Sarcoma
B:-Carcinoma
C:-Osteoma
D:-Melanoma
Correct Answer:- Option-A
Question60:-Synchronizer switch is in off position in
A:-Cardioversion
B:-Pacing
C:-Defibrillation
D:-Intubation
Correct Answer:- Option-C
Question61:-The oncogenes which ar.... See more

Correct Answer:- Option-D
Question78:-Which of the following vitamin deficiency causes Wemnicke Korsakoff syndrome?

D:-vitamin ` "ह. 6"
Correct Answer:- Option-A
Question79:-Gomez classification is used to grade the condition of children in
A:-Respiratory distress
B:-Protein energy malnutrition
C:-Prematurity
D:-Cardiac disorders
Correct Answer:- Option-B
QuestionB0:-Projectile vomiting is a clinical feature of which gastro intestinal condition?
See more

Question48:-Which of the following schools believe that forces determining trend growth in an economy are not different
from those causing fluctuations 50 that they consider analysis of growth inseparable from analysis of fluctuations in
economic activity?
A:-Real business cycle
B:-Keynesian
C:-Monetarist
D:-All of the above
Correct Answer:- Option-A
Question49:-Post Keynesians believe that Fluctuations in economic activity arise due to
A:-Demand side factors<.... See more

Question9:-The major gases found in the atmosphere are :

A:-Neon and Carbon dioxide

B:-Argon and Ozone

C:-Nitrogen and Oxygen

D:-Hydrogen and Helium

Correct Answer:- Option-C
Question10:-When fog 15 mixed with smoke is :

A:-Frost

B:-Smog

C:-Dew

D:-Mist

Correct Answer:- Option-B
Question11:-'Kallumala Agitation' is associated with :

A:-Ayyankali

B:-Vaikunda Swamikal

C:-Ayya.... See more

C:-Pretending to skate around the room
D:-Finger painting
Correct Answer:- Option-A
Question29:-A deformity in which the finger is positioned in extreme PIP flexion and DIP hyper-extension is called?
A:-Ulnar deviation
B:-Boutonniere
C:-Swan neck
D:-Intrinsic plus
Correct Answer:- Option-B
Question30:-Where would you locate the acromion process?
A:-Humerus
B:-Clavicle
C:-Scapula
D:-Vertebrae
Correct Answer:- Option-C
Question31:-Doorkno.... See more

B:-Level 2 of Allen's cognitive ability and disa
C:-Level 3 of Allen's cognitive al
D:-Level 4 of Allen's cognitive a
Correct Answer:- Option-A
Question78:-In Montreal cognitive Assessment, the person will be consider normal if he will achieve
A:-20
B:-25
C:-26
D:-27
Correct Answer:- Option-D
Question79:-In Psychosometic disorder, the physical problems are
A:-Real
B:-False
C:-Reel
D:-None
Correct Answer:- Option-A
Question80:-First .... See more

FINAL ANSWER KEY

Question Paper Code: 88/2016/0L
Category Code: 053/2015
Exam: Lecturer in Mathematics
Medium of Question: English
Date of Test 04-01-2017
Department Collegiate Education
Alphacode A
Question1:-Who was the first non-brahmin, who rang the temple bell of Guruvayoor as a part of Guruvayoor Sathyagraha 7

A:-K. Kelappan
B:-Mannathu Padmanabhan
C:-P. Krishna Pillai
D:-T.K. Madhavan
Correct Answer:- Option-C
Question2:-Th.... See more

FINAL ANSWER KEY

Question Paper Code: 88/2016/0L
Category Code: 053/2015
Exam: Lecturer in Mathematics
Medium of Question: English
Date of Test 04-01-2017
Department Collegiate Education
Alphacode A
Question1:-Who was the first non-brahmin, who rang the temple bell of Guruvayoor as a part of Guruvayoor Sathyagraha 7

A:-K. Kelappan
B:-Mannathu Padmanabhan
C:-P. Krishna Pillai
D:-T.K. Madhavan
Correct Answer:- Option-C
Question2:-Th.... See more