Related with 'TRACER TOWN AND COUNTRY PLANNING' | We found Total 21136 Question paper ..!

B:-10 mm
C:-6 mm
D:-15 mm
Correct Answer:- Option-C
Question39:-The flexible part of the circumferential clasp assembly is
A:-Reciprocal arm
B:-Shoulder
C:-Body
D:-Retentive terminal
Correct Answer:- Option-D
Question40:-Complete dentures are constructed in
A:-Balanced occlusion
B:-Group function
C:-Canine guided occlusion
D:-Mutually protected occlusion
Correct Answer:- Option-A
Question41:-Guiding planes are
A:-Perpendicular t.... See more

C:-Biofeedback

D:-Faradic current stimulation

Correct Answer:- Option-B
Question39:-Total number of vertebrae in human body is

A:-30

B:-31

C:-32

D:-33

Correct Answer:- Option-D
Question40:-Floating ribs are

A:-Seventh and eighth
hth and nineth

C:-Nineth and tenth

D:-Eleventh and twelfth

Correct Answer:- Option-D
Question41:-Deltoid tuberosity is a part of

A:-Scapula
See more

FINAL ANSWER KEY

Question Paper Code: 66/2017/0L

Category Code: 587/2015

Exam: Assistant Information Officer
Medium of Question: English

Date of Test 04-08-2017

Department Information and public Relations
Alphacode A

Question1:-Which among the following is not true about amplitude modulation 7
A:-Carrier wave is a pulse
B:-Carrier wave is sinusoidal
C:-Carrier wave is of high frequency
D:-The frequency of the carrier w.... See more

Correct Answer:- Option-A
Question78:-Dermatology is the study വ്‌
കാളി
B:-Skin
ள்‌
D:-Nerves
Correct Answer:- Option-B
Question79:-Any colour that is deeper or darker than the client's skin tone is considered as
A:-Highlighter
B:-Base colour
C:-Contour colour
D:-Foundation
Correct Answer:- Option-C
QuestionB0:-High elevation on hair cutting is used to
A:-Add bulk
B:-Create layers
C:-Establish quideline
D:-Hi.... See more

Correct Answer:- Option-A
Question78:-Dermatology is the study വ്‌
കാളി
B:-Skin
ள்‌
D:-Nerves
Correct Answer:- Option-B
Question79:-Any colour that is deeper or darker than the client's skin tone is considered as
A:-Highlighter
B:-Base colour
C:-Contour colour
D:-Foundation
Correct Answer:- Option-C
QuestionB0:-High elevation on hair cutting is used to
A:-Add bulk
B:-Create layers
C:-Establish quideline
D:-Hi.... See more

Question58:-Molecular scissors are the name given to
A:-Restriction endonucleases
B:-Topoisomerases
C:-DNA polymerases
D:-Proteinases
Correct Answer:- Option-A

Question59:-Mule is a cross obtained from
A:-Male ass and female horse
B:-Male horse and female ass
C:-Male horse and female zebra
D:-Male zebra and female horse
Correct Answer:- Option-A

Question60:-Genes controlling sex influenced traits are located on
A:-Autosomes
B:-X c.... See more

A:-Ajit Pal Singh
B:-Joginder Singh
C:-Milkha Singh
D:-Mohinder Singh
Correct Answer:- Option-C
Question39:-Measurement of Basketball mentioned in FIBA rules 7
A:-25 x 15 meters
B:-28 x 15 meters
C:-28 x 20 meters
D:-25 x 20 meters
Correct Answer:- Option-B
Question40:-The width of a singal athletic track lane.
A:-1.80 meters
B:-1.22 meters
C:-1.28 meters
D:-1.50 meters
Correct Answer:- Option-B
Question41:-The term "Hypo Kineti.... See more

D:-Motor licensing
Correct Answer:- Option-C
Question68:-Which is the most accurate method to measure Body Composition 7
A:-Bio-impedance
B:-Body Mass Index
C:-Hydrostatic weighting
D:-Skinfold method
Correct Answer:- Option-C
Question69:-Structural and functional unit of kidney is
A:-Epidermis
B:-Mitochondria
C:-Nephron
D:-Neuron
Correct Answer:- Option-C
Question70:-Muscle pull is technically known as
A:-Abrasion
B:-Strain
C:-.... See more

B:-Length of the cod end
C:-Square meshes
D:-None of these
Correct Answer:- Option-C
Question78:-A keel less raft formed by rigging together several logs shaped like a canoe
A:-Dhoni
B:-Vallom
C:-Masula boat
D:-Catamaran
Correct Answer:- Option-D
Question79:-A small vessel that carries one end of the purseseine to encircle the shoal in purse seine operation
A:-Skiff
B:-Hauler
C:-Fish pump
D:-None of these
Correct Answer:- Option-A
Q.... See more

C:-BPSK and QPSK
D:-BPSK and PAM
Correct Answer:- Option-D
Question19:-The negative resistance of the tunnel diode occurs when the bias voltage is
A:-Between the peak and valley voltages
B:-Above the valley voltage
C:-Below the peak voltage
D:-In the reverse direction
Correct Answer:- Option-A
Question20:-In an RC differentiator, the condition for differentiation is
A:-RC >> 0.16T
B:-RC << 0.16T
C:-RC >>T/0.16
D:-RC << T/0.16
Correct Answer.... See more

B:-Protandrous
C:-Androgynous
D:-All the above
Correct Answer:- Option-B
Question39:-An rapid reproductive maturation ന shimps can be achieved by adopting a technique is called 85
A:-Hormone injection
B:-Eye stalk abalation
C:-Heat shock method
D:-Wet feed administration
Correct Answer:- Option-B

Question40:-The use of a combination of GNRF analogue and a dopamine antagonist to induce ovulation and spawning of
fishes is known as

A:-Linp.... See more

A:-Anna Chandi
B:-Arya Pallan
C:-Akkamma Cherian
D:-Kuttimalu Amma
Correct Answer:- Option-C
Question10:-Almavidya Sangam was found by
A:-Ayyam kali
B:-Chattampi Swamikal
C:-Sreenarayana Guru
D:-vaghbhatananda
Correct Answer:- Option-D
Question11:-If a student is not able to follow a class, teacher may
A:-Repeat the same many times
B:-Explain it in different ways
C:-Ask him to leave that topic
D:-Feel sympathy towards him
Correct An.... See more



Correct Answer:- Option-D
Question46:-The alpha carboxyl group of all the 20 standard amino acids have pK value in the range
‏1.8-:ھ‎ -9
8:-4.2 - 8.5
@:-7.2 - 8.2
0:-8.8 - 10.8
Correct Answer:- Option-A
Question47:-1L-2 secretion induces
A:-T-cell proliferation
B:-Vasculature formation
C:-Antiviral activity
D:-MHC-1 expression
Correct Answer:- Option-A
Question48:-Which of the following is used as homology and similarity tool?See more

Correct Answer:- Option-C
Question58:-The following are true about Trisomy 18 except
A:-Rocker-bottom feet are characteristically seen
B:-Over-lapping of fingers is seen in the newbom
C:-It is more common in males
D:-Mosaicism is known to occur
Correct Answer:- Option-C
Question59:-Growth Hormone therapy is indicated in
A:-Tumer's syndrome
B:-Down syndrome
C:-Constitutional growth delay
D:-None of the above
Correct Answer:- Option-A
Question60:.... See more

Question67:-If the correlation coefficient between X and Y is 0.4. The covariance between them is 0.8 and standard
deviation of Y is 0.2. Variance of Y would be
A:-0.01
B:-100
C:-10
D:-0.1
Correct Answer:- Option-B
Question68:-The method of raising equity capital form existing members by offering securities on pro rata basis is referred
1௦ 85
A:-Public issue
B:-Right issue
C:-Bonus issue
D:-Private placement
Correct Answer:- Option-B
Ques.... See more

C:-Pieta
D:-Venus and Cupid
Correct Answer:- Option-C
Question78:-The Temacotta Ammy is a collection of terracotta sculpture depicting the armies of
A:-King 10೧6 ||
B:-Deng Xiaoping
C:-Mao Zedong
D:-Qin Shi Huang
Correct Answer:- Option-D
Question79:-The rock shelters of are in the foot hills on the Vindhyan Mountains of the southem edge of the
Central Indian Plateau.
A:-Golkonda
B:-Sigiria
C:-Bhimbetka
D:-Deccan
Correct Answer:- Opti.... See more

D:-Ability to imitate
Correct Answer:- Option-D

Question87:-A multidimensional fitness construct comprising the integrated function of muscle strength, muscle endurance
and muscle power is known as

A:-Muscle speed endurance
B:-Muscle strength endurance
C:-Musculocardiac fitness
D:-Musculoskeletal fitness
Correct Answer:- Option-D
Question88:-What is the condition caused by decrease in body's core temperature to the point where normal body functionsSee more

B:-Glothic/Subglothic Larynx
C:-Pyriform sinus apex
D:-Naso phanynx
Correct Answer:- Option-D
Question49:-Following are the signs and symptoms of fracture except
A:-Absence of stepping in the infraorbital margin
B:-Asymmetry of the malar region
C:-Anaesthesia in the infraorbital region
D:-Presence of trimus
Correct Answer:- Option-A
Question50:-Unilateral cleft lip result from failure of fusion of
A:-Lateral nasal process and maxillary prominence
B.... See more

ம (லை
Correct Answer:- Option-B
Question76:-In a loss less inverter, the average power absorbed in one period by the load must be
A:-Equal to the average power supplied by the dc source
B:-Greater than the average power supplied by the dc source
C:-Lesser than the average power supplied by the dc source
D:-Equal to the average power supplied by the ac source
Correct Answer:- Option-A
Question77:-A module चै solar panel refers to
A:-Series armangement.... See more

Correct Answer:- Option-D
Question77:-A set of programmes designed in such a way that they perform certain supporting operations in computer like
format a disk, duplicate a disk, physically recognise stored data and programmes is called
A:-Application software
B:-System software
C:-Connecting software
D:-Utility software
Correct Answer:- Option-D
Question78:-Contingent liabilities are shown as foot note in the balance sheet as per _____ accounting principle.
A.... See more

6:40
D:-2.0%
Correct Answer:- Option-A
Question37:-Sand stone is
A:-Sedimentary rock
B:-Metamorphic rock
C:-lgneous rock
D:-Volcanic rock
Correct Answer:- Option-A
Question38:-If the pitch is 6 cm and rivet value is 4 tonnes, the number of rivets required for a riveted connection camrying
an eccentric load of 15 tonnes at a distance of 30 em from the centre line, is
‏6-ھ‎
‎6-8
‎C:-10
‎02
‎Correct Answer:- Option-B
Quest.... See more

Question46:-In a liquid limit test, the moisture content at 10 blows was 70% and that at 100 blows was 20%. The liquid limit

D:-None of these
Correct Answer:- Option-C
Question47:-The specific yield of soil depends upon
A:-Compaction of stratum
B:-Distribution of pores
C:-Shape and size of particles
D:-All the above
Correct Answer:- Option-D
Question48:-'Loess' is silty clay formed by the action of
A:-Water
B:-Glacier
C:-Wind
D:-Gravitatio.... See more

Question9:-The Chairman of the GST Council is
A:-President of India
B:-Prime Minister of India
C:-Union Finance Secretary
D:-Union Finance Minister
Correct Answer:- Option-D
Question10:-The book, Monuments Matter : India's Archaeological Heritage Since Independence is authored by
A:-Nayanjot Lahiri
B:-B. B. Lal
C:-John Marshall
D:-Mortimer Wheeler
Correct Answer:- Option-A
Question11:-A criterion-referenced testing
A:-Encourage and reward indiv.... See more

A:-Mutation theory
B:-Germplasm theory
C:-Use and disuse theory
D:-Modem synthetic theory
Correct Answer:- Option-B
Question68:-What is the scientific name of Lion-tailed macaque 7
A:-Macaca radiata
B:-Trachypithecus johnii
C:-Semnopithecus entellus
D:-Macaca silenus
Correct Answer:- Option-D
Question69:-Who invented the technique for sequencing DNA strands 7
A:-Craig Venter
B:-Alan Maxam
C:-Frederic Sanger
D:-Walter Gilbert
Correct.... See more

Question19:-Where is the Kerala Sahitya Academy located 7
A:-Kottayam
B:-Kozhikode
C:-Thrissur
D:-Thiruvananthapuram
Correct Answer:- Option-C
Question20:-What is the rank of India in the Global Terrorism Index (G.T.1.} 2016 7
A7
B:-3
C:-10
D:-4
Correct Answer:- Option-A
Question21:-The ratio of threads perinch to the square root of the cotton yam count gives
A:-Thickness of yam
B:-Fabric density
C:-Cover factor
D:-Air parmeability<.... See more

D:-Increase in profit by Rs. 1,200
Correct Answer:- Option-A

Question28:-In the absence of any agreement partners are entitled to receive interest on loans and advances provided by
them at the rate of

A:-12% p.a.
B:-10% p.a.
C:-8% p.a.
D:-6% 0.൫.
Correct Answer:- Option-D
Question29:-K,LM are partners sharing profits and losses in the ratio of 2:1:1. Firm has a joint life policy വ്‌
Rs. 1,20,000 and appears in the Balance Sheet at surrend.... See more