Related with 'TRACER TOWN AND COUNTRY PLANNING' | We found Total 21136 Question paper ..!

FINAL ANSWER KEY

Question Paper Code: 66/2017/0L

Category Code: 587/2015

Exam: Assistant Information Officer
Medium of Question: English

Date of Test 04-08-2017

Department Information and public Relations
Alphacode A

Question1:-Which among the following is not true about amplitude modulation 7
A:-Carrier wave is a pulse
B:-Carrier wave is sinusoidal
C:-Carrier wave is of high frequency
D:-The frequency of the carrier w.... See more

C:-Biofeedback

D:-Faradic current stimulation

Correct Answer:- Option-B
Question39:-Total number of vertebrae in human body is

A:-30

B:-31

C:-32

D:-33

Correct Answer:- Option-D
Question40:-Floating ribs are

A:-Seventh and eighth
hth and nineth

C:-Nineth and tenth

D:-Eleventh and twelfth

Correct Answer:- Option-D
Question41:-Deltoid tuberosity is a part of

A:-Scapula
See more

B:-10 mm
C:-6 mm
D:-15 mm
Correct Answer:- Option-C
Question39:-The flexible part of the circumferential clasp assembly is
A:-Reciprocal arm
B:-Shoulder
C:-Body
D:-Retentive terminal
Correct Answer:- Option-D
Question40:-Complete dentures are constructed in
A:-Balanced occlusion
B:-Group function
C:-Canine guided occlusion
D:-Mutually protected occlusion
Correct Answer:- Option-A
Question41:-Guiding planes are
A:-Perpendicular t.... See more

Question19:-The Malayalam poet who bagged Asan Smaraka Award 2016 is
A:-Akkitham
B:-O.N.V. Kurup
C:-Kavalam Narayana Kurup
D:-Chemmanam Chacko
Correct Answer:- Option-D
Question20:-The 12th person among the Chief Ministers of Kerala is
A:-5ri Ummen Chandy
B:-V.S. Achuthanandan
C:-Pinarayi Vijayan
D:-AK. Antony
Correct Answer:- Option-C
Question21:- are the cost of either a single process or a series of processes that simultaneously produce two orSee more

A:-Linear correlation
B:-Auto correlation
C:-Non-linearcorrelation
D:-Multicollinearity
Correct Answer:- Option-B
Question58:-In economic analysis when dependent variables are essentially qualitative we make use of
A:-Spearman Co-efficient
B:-Quality variables
C:-Dummy variables
D:-Estimator
Correct Answer:- Option-C
Question59:-Accepting a hypothesis which is false is called
A:-Type | Error
B:-Type Il Error
C:-Absolute error
D:-More in.... See more

Question45:-If *quadX’ is a random variable with finite expectation, then the value of *quadxP(X<-x)" as "quadx->00" 5

D:-indeterminate
Correct Answer:- Option-C
Question46:-If *quadX’ is a symmetric random variable with distribution function *quadF* and real valued characteristic

function ®, then for any “quadx’ in R 805095
கயா
B:-*quadF(-x-0)"
C:-*quadF(-x-0}-1"
D:-"quad1-F(x-0}
Correct Answer:- Option-D

R

Question4.... See more

B:-Hot and sweet
C:-Cold and spicy
D:-Cold and sweet
Correct Answer:- Option-B
Question59:-Expiry date of 'Balarishta' manufactured on January 2010 will be
A:-2011
B:-2012
63
D:-None
Correct Answer:- Option-D
Question60:-Time of administering medicine in वे 'Kasa Rogi' is
A:-Samudga
B:-Sabhakta
C:-Muhur-Muhu
D:-Abhakta
Correct Answer:- Option-C
Question61:-In which 'Ritu* body strength is at its minimum?
8
B:-Varsha
.... See more

Correct Answer:- Option-D
| ‏ا-<|‎
‏إكا‎ -1

Question64:-Which of the following is the value of
Al

نت
0-0
‎Correct Answer:- Option-C‏
‎Question65:-The number of roots of *z~4-6z+3=0," with absolute value less than 1 is :‏
‎A4‏
‏1-:8
‎C:-0‏
‎D:-3‏
‎Correct Answer:- Option-B‏
‎Question66:-If R is the set of real numbers, then which of the following is a metric on R™C'R.‏
‎For X ={x_.... See more

Correct Answer:- Option-D
| ‏ا-<|‎
‏إكا‎ -1

Question64:-Which of the following is the value of
Al

نت
0-0
‎Correct Answer:- Option-C‏
‎Question65:-The number of roots of *z~4-6z+3=0," with absolute value less than 1 is :‏
‎A4‏
‏1-:8
‎C:-0‏
‎D:-3‏
‎Correct Answer:- Option-B‏
‎Question66:-If R is the set of real numbers, then which of the following is a metric on R™C'R.‏
‎For X ={x_.... See more

B:-Debate
C:-Brainstorming
D:-Symposium
Correct Answer:- Option-D
Question19:-The systematic and objective analysis and recording of controlled observations that may lead to the

development of generalizations, principles and theories resulting in prediction and possible ultimate control of events is
known as :

A:-Teaching
B:-Analysis
C:-Predicting
D:-Research
Correct Answer:- Option-D
Question20:-Persons have to engage in some productive .... See more



:- ` 4/9
Correct Answer:-Question Cancelled
Question85:-Enantiotropic groups reacts with chiral reagents :
A:-At different rates
B:-At the same rate
C:-Same rate at the first and different rates later
D:-Do not react at all
Correct Answer:- Option-A
Question86:-Which element 5 used for making a thin window at one end of the tube in Geiger counter 7
ಹಿ
B:-Be
©
D:-C
Correct Answer:- Option-B
Question87:-Name the first space-ba.... See more

Question19:-What is the chronological order of Ronald Trump among the Presidents of America 7
2:43
B:-44
C:-45
D:-46
Correct Answer:- Option-C
Question20:-Who is the oldest woman who swims across the English Channel 7
A:-Linda Ashmore
B:-Samantha Druce
C:-Arati Saha
D:-Rashmi Sharma
Correct Answer:- Option-A
Question21:-The quantity of cement in 1: 2 : 4 mix of *1m~(3)" concrete 15 about
A:-254 kg
B:-343 kg
C:-542 kg
D:-154 kg
C.... See more

Question19:-Herman Gundert belonged to which missionary movement 7
A:-CMS
B:-Basel Mission
C:-LMS
D:-Zenana Mission
Correct Answer:- Option-B
Question20:-Who was the author of the poem 'Ente Gurunathan' about Gandhiji 7
A:-vallathol
B:-Ulloor
C:-Kumaran Asan
D:-Mannathu Padmanabhan
Correct Answer:- Option-A
Question21:-Which of the following statement is not correct in relation to reduction of share capital 7
A:-A special resolution must be pas.... See more

Correct Answer:- Option-D
೧೬೩500೧2! ho is the Winner of Pulitzer Prize of 2016 in Biography?
A:-William Finnegan
B:-Henry
C:-Manuel Miranda
D:-T.). Stiles
Correct Answer:- Option-A
Question30:-Name the poet whose 400th death anniversary is celebrated on 23rd April 7
A:-William Shakespeare
B:-Cervantes
C:-T.S. Eliot
D:-Wordsworth
Correct Answer:-Question Cancelled
Question31:-Art. 21A which provides the right to free and compulsory educa.... See more

Correct Answer:- Option-A
Question48:-Mahila Samrudhi Yojana is beneficent to
A:-Improve malnutrition of women
B:-Women belonging to minority communities with preference to widows and destituted
C:-Women below poverty line
D:-Provide houses in the name of women
Correct Answer:-Question Cancelled

Question49:-Scheme started by a group of volunteers to help the poor and low income communities in the jurisdiction of
district Narowal

A:-National Rural Dev.... See more

B:-Telephoto Lens
C:-Fisheye Lens
D:-Normal Lens
Correct Answer:- Option-C
Question77:-Which option do we use to adjust brightness, contrast and tonal range in Photoshop 7
A:-Photo Filter
B:-Level
C:-Gradient Map
D:-Replace Colour
Correct Answer:- Option-B
Question78:-4K resolution belongs to
‏:ھ‎ matography
B:-Serigraphy
C:-Printing
D:- Typography
Correct Answer:- Option-A
Question79:-Which software represents .indd file exten.... See more

C:-Metformin
D:-vildagliptin
Correct Answer:- Option-D
Question49:-Oxidation pond is a method used for
A:-Solid waste disposal
B:-Sewage treatment
C:-Water purification
D:-Sullage disposal
Correct Answer:- Option-B
Question50:-Administration of benzathine penicillin in patients with rheumatic heart disease (RHD) is an intervention aimed
at prevention at what level
A:-Primordial
B:-Primary
C:-Secondary
D:-Tertiary
Correct Answer:- Option.... See more

C:-Metformin
D:-vildagliptin
Correct Answer:- Option-D
Question49:-Oxidation pond is a method used for
A:-Solid waste disposal
B:-Sewage treatment
C:-Water purification
D:-Sullage disposal
Correct Answer:- Option-B
Question50:-Administration of benzathine penicillin in patients with rheumatic heart disease (RHD) is an intervention aimed
at prevention at what level
A:-Primordial
B:-Primary
C:-Secondary
D:-Tertiary
Correct Answer:- Option.... See more

Question95:-Microbial conversion of an insoluble metal into a soluble form
leaching
B:-Biodegradation
C:-Co-metabolism
D:-Biosorption
Correct Answer:- Option-A
Question96:-Which of the following microorganisms leach metals out of rock ores 7
A:-Pseudomonas aeruginosa
B:-Thiobacillus 50.
C:-Pseudomonas putida
D:-Bacillus megaterium
Correct Answer:- Option-B
Question97:-Which of the following can be used for the removal of colour from the effluents o.... See more

Question38:-Which rasa kashta is generally not prescribed for dantha dhavana?

A:Kashaya

B:-Madhura

C:-Thiktha

D:Katu

Correct Answer:- Option-B
Question39:-Poorva karma of panchakarma therapy is

A:-Snehana

B:-Sodhana

C:-Swedana

D:-Both (1) and (3)

Correct Answer:- Option-D
Question40:-Swabhava of nidra ‏کا‎

A:-Thama and kapha

B:-Pitha and kapha

C:-Raja and pitha
<.... See more



23

24.

27.

29.

30.

By which Constitutional Amendment Aet the word 'secularism’ was incorporated in the Preamble
of the Constitution of India ?

(കു The Constitution (Forty-Sixth Amendmenty Act

(8) The Constitution (Forty-Fourth Amendment) കഴ!

(6) The Constitution (Forty-Sceond Amendment) Act

(D) The Constitution (Forty-First Amendment) Act

Which of the following is not a fundamental .... See more



۵ 3 0711 10
31. The partial-differential cquation S —qy? 98 _10U_ ‏و‎
‎ಯಃ ‏بر‎ ಜರು
(^) Elliptical (9) 7೬/೬01೮
वि (D). Elliptic for x < 0 and hyperbolic for x > 0
32. The general solution of the equation =" =% 18
dx 1
(ಡಿ) कर + ದ ಇ 22 ഭു കടമ
(त) x ¥ (D) x+y=a
33.

+ Differential cquation associated with the primitive y = Ax2 + By + C is given by

d

ശ്ര X=2Ar+B.... See more

27,

28,

29,

30,

31,

32,

33,

34,

35,

Which of the following data structure 15 frequently used to implement priority queue ?
(ಹ) Stack (B) பறை
(C) Treap (D) None of the above

A list in which contain nodes of different types :
(A) Homogenous list (8) Heterogeneous list
(ಲ) Doubly linked list (D) None of the above

An ordered list in which insertion and deletion of nodes are ma.... See more

018/2018

1. Who made the following statement in the Constituent Assembly during the Assembly
Debates ?
“The first task of this Assembly is to free India through a new Constitution, to feed the
starving people, and to clothe the naked masses, and to give every Indian the fullest
opportunity to develop himself according to his capacity.”

(ಹ) Dr. BR. Ambedkar (8) Dr. Rajendra Prasad
८ KT. Shah (D) Jawaharlal Nehru
2, On Dr. Rajendra Prasad was elect.... See more

88,

89,

90,

91,

92,

93,

94,

95,

The damping torque provided by PMMC Instruments is 5
(ಹ) Air friction damping (B) Fluid friction damping
(ಲ) Eddy current dampin; D) None of these

फ ping

When the motor is stationary, the frequency of rotor current in an Induction motor is

(5) Same as the supply frequency

(8) Depends upon slip

(C) Depends upon synchronous speed
(D).... See more

50,

51,

52,

53,

54,

55,

56,

57.

58.

Lability of the ions, Cr2*+, V2+, Mn2* follow the order :
‏ھ)‎ Cr2+ < V2+ < Mn2t+ 8 Mn2+t < ‏ان‎ > y2+
‏ہو یی ہج ہی رت‎ (D) + > लष > कवाट

The normalization constant एव फिर equation, ., (¢) =B_e!™® is :
(ಯ) 1/2w ® 1w © 1/2 D) 1/1

The CFSE of ப்ர having a A, 492 nm is :
(A) 8130 (B) 20325 .... See more