Related with 'TRACER TOWN AND COUNTRY PLANNING' | We found Total 21136 Question paper ..!

Question77:-The purpose of bedding provided in cable is
A:-Protect the cable from mechanical injury
B:-Protect the cable from atmosphere
C:-Protect metallic sheet from mechanical injury
D:-Prevent entering moisture to the cable
Correct Answer:- Option-C
Question78:-Silver plated mica capacitors are best suited 100 8001088000.
A:-High frequency application
B:-High voltage application
C:-Radio frequency application
D:-Power factor correction
Correct Answ.... See more

D:-College of Fine Arts, Trivandrum
Correct Answer:- Option-D
Question19:-It is assumed that Raja Ravi Varma witnessed a Painter from Europe is doing his painting with oil colors, which
helped him to understand about it ? Who was that artist Ravi Varma probably witnessed ?
A:-Thomas William
-Mount Batten
C:-Theodor Jenson
D:-George Mecaulay
Correct Answer:- Option-C
Question20:-In ‘Lithographic’ art printing technique, the 'Matrix' is made up of what mater.... See more

A:-Joint product
B:-Bye-product
C:-Waste
D:-Scrap
Correct Answer:- Option-B
Question59:-Which of the following entry is applicable in relation to abnormal gain in process account ?
A:-Process A/c is debited and Abnormal Gain A/c is credited
Abnormal Gain A/c is debited and Normal loss A/c is credited
C:-Abnormal gain A/c is debited and Costing Profit and loss A/c is credited
D:-None of the above
Correct Answer:-Question Cancelled
Question60:-Which of t.... See more

Question68:-Which method is most suitable to a firm if the demand of its product is based on latest technology ?
A:-Payback Period Method
B:-Profitability Index Method
C:-Net Present Value Method
D:-Average Rate of Return Method
Correct Answer:- Option-A
Question69:-Just-In-Time (JIT) Management is a model used for the management of
A:-Inventory
B:-Debtors
C:-Casual workers
D:-Production
Correct Answer:- Option-A
Question70:-Which of the following .... See more

D:-Enquiry with management
Correct Answer:-Question Cancelled
Question88:-Audit documentation does not include
A:-Audit programme
B:-Issues Memoranda
C:-Engagement letter
D:-Letter of confirmation and representation
Correct Answer:- Option-C
Question89:-The principle for verification of intangible assets are
A:-Existence, Ownership, Valuation, Internal control
B:-Records and registers, Ownership, Valuation, Internal control
C:-Rights, Existence, Owners.... See more

Question57:-If the whole circle bearing is 132°12’ its quadrantal bearing is
A:-N 47° 48° E
B:-N 47° 48’ W
C:-S 47° 48’ W
D:-S 47° 48° E
Correct Answer:- Option-D
Question58:-The magnetic bearing of a line AB is 130° 40’. What is the true bearing if magnetic declination is 10° 15’ W
A:-120° 25’
B:-140° 55”
C:-59° 45"
D:-49° 20°
Correct Answer:- Option-A
Question59:-The stress below which a material has a high probability.... See more

A:-Lack of uniform touch
B:-Faulty depression of shift keys
C:-Both (1) and (2)
D:-None of the above
Correct Answer:- Option-C
Question59:-What connects the main spring with the carriage?
A:-Draw band
B:-Dog block
C:-Ratchet wheel
D:-Carriage racks
Correct Answer:- Option-A
Question60:-Which part of the typewriter helps to avoid the contact of the paper with oily parts of the typewriter?
A:-Paper table
B:-Bail scale
C:-Paper bail
D:-Key.... See more

C:-4 steps
D:-5 steps
Correct Answer:- Option-D
Question68:-RTW means
A:-Returning To Work
B:-Resuming To Work
C:-Reaching To Work
D:-None
Correct Answer:- Option-A
Question69:-Factors influences worker health and performance are
A:-Work place factors
B:-Individual factors
:-Aging factor
D:-All the above
Correct Answer:- Option-D
Question70:-Loads demanded by each job
A:-Physical load
B:-Cognitive load
C:-(1) and (2) bothSee more

B:-Level 2 of Allen's cognitive ability and disability related to task performance
C:-Level 3 of Allen's cognitive ability and disability related to task performance
D:-Level 4 of Allen's cognitive ability and disability related to task performance
Correct Answer:- Option-A

Question78:-In Montreal cognitive Assessment, the person will be consider normal if he will achieve
A:-20
B:-25
C:-26
D:-27
Correct Answer:- Option-D

Question79:-In Psychosome.... See more

Question87:-Ability to sustain activity is called as

A:-Power

B:-Grip

C:-Endurance

D:-None

Correct Answer:- Option-C
Question88:-Everything external to the individual is called 85

A:-Society

B:-Environment

C:-(1) and (2) both

D:-None

Correct Answer:- Option-B
Question89:-Improving in standing up and sitting down, walking, reaching and manipulation are the four categories of motor
performance, us.... See more

Correct Answer:- Option-A
Question39:-Freezing point of mercury is
A:-35°C
B:-36°C
6-6
0-6
Correct Answer:- Option-D
Question40:-The ability of material to deform without breaking is called :
A:-Plasticity
B:-Elasticity
C:-Ductility
D:-Malleability
Correct Answer:- Option-A
Question41:-Whenever heat is developed in a conductor it is governed by the :
A:-Lenz's Law
B:-Ampere's Law
C:-Joule's Law
D:-Newton's Law
Correct Answ.... See more

Correct Answer:- Option-C
Question29:-Amount of water used for the insertion of weft in water jet loom

2-1-4 ೦೮/01
C:-0.1-0.4 ce/pick
D:-0.5/0.9 cc/pick
Correct Answer:- Option-D
Question30:-State the function of swing door mechanism
A:-Regulate the feed cotton
B:-Regulate the speed of beater
C:-Pre-opening of cotton
D:-Blending of fibres
Correct Answer:- Option-A
Question31:-The function of weft brake in projectile weaving machine is
.... See more

Question29:-The CT numbers of air and water are as follows
A:-+ 100, - 1000

B:-0, + 10
C:-+ 1000, + 10
D:-= 1000, 0

Correct Answer:- Option-D
Question30:-What is the pixel size in a CT scanner if FOV is 25 cm and matrix size is 512 & 512?
A:-0.5 mm
.1 mm
C:-5 mm
D:-10 mm
Correct Answer:- Option-A
Question31:-What is NOT a feature of mammography system ?
A:-Low Kvp technique
B:-High Kvp technique
C:-Molybdenum anode
D:-Smal.... See more

C:-Aluminium
D:-Cadmium
Correct Answer:- Option-B
Question49:-Maximum sensitivity of human foetus occur during ______ day of gestation.
A:-60 - 80
B:-11 - 41
C:-71-91
D:-90 - 5
Correct Answer:- Option-B
Question50:-The thickness of protective apron in fluoroscopy is
A:-1 mm lead equivalent
B:-1.5 mm lead equivalent
C:-0.5 mm lead equivalent
D:-0.75 mm lead equivalent
Correct Answer:- Option-C
Question51:-Importance factors that reduce p.... See more



D:-14-18
Correct Answer:- Option-C
Question77:-Minimum Alveolar concentration of sevoflurane is

Correct Answer:- Option-C
Question78:-Pin index for Entanox cylinder is
4:-2, 5

:-3,6
D:-7
Correct Answer:- Option-D

Question79:-Most common side effect of oral morphine used for cancer pain management is
A:-Itching
B:-Constipation
C:-Respiratory depression
D:-Addiction
Correct Answer:- Option-B

Question80:-Incr.... See more

D:-Chlorination
Correct Answer:- Option-C
Question75:-The total land area that contributes surface runoff to a river or lake is called a
A:-Watershed
B:-Drainage basin
C:-Catchment area
D:-All of the above
Correct Answer:- Option-D
Question76:-In electrification the installation of decentralized facilities that are not connected to existing transmission
and/or distribution grids
A:-Grid electrification
-Off-grid electrification
C:-Both of the above.... See more

Question87:-Chrome alum is used as a in fixer solution.
A:-Fixing agent
B:-Preservative
C:-Hardener
D:-Acid medium
Correct Answer:- Option-C
Question88:-Which of the following is not a reason for the fog formation in x-ray films ?
A:-Exposure to light
B:-Exposure to x-rays or radionuclide
C:-Outdated film
D:-Static electricity due to friction between film and other objects
Correct Answer:- Option-D
Question89:-Streaking in x-ray film caused by the .... See more

Correct Answer:- Option-A
Question87:-The kinematic viscosity is the ratio of:
A:-viscosity to the density of the liquid
B:-mass to the density of the liquid
C:-viscosity to the specific weight of the liquid
D:-density to the specific weight of the liquid
Correct Answer:- Option-A
Question88:-Tooth paste shows a
A:-Newtonian
B:-Ideal
C:-Bingham plastic
D:-Pseudo plastic
Correct Answer:- Option-C
Question89:-At critical speed in a ball mill:
See more

A:-DOC
B:-DOCG
C:-VDP.
D:-AOC
Correct Answer:- Option-D
Question68:- ‘Starka’ vodka is:
A:-Diluted thrice
B:-Flavoured with lemon
C:-A sweet flavoured vodka
D:-Made from rye and is matured
Correct Answer:- Option-D
Question69:- Mirabelle:
A:-Cherry brandy
B:-Yellow plum brandy
C:-Raspberry brandy
D:-Pear brandy
Correct Answer:- Option-B
Question70:- Which one of the following is red grape?
A:-Sauvignon Blanc.
B:-Char.... See more

A:-Goa

B:-Gulburga

C:-Ottapalam

D:-Thane

Correct Answer:- Option-C
Question10:-The Chief Information Commissioner of India is
A:-Vijay Sharma
-K. V. Choudary
C:-Nazim Zaidi
D:-Deepak Gupta
Correct Answer:- Option-A

Question11:- is an important element in the diet of young chicks, a deficiency leading to perosis or 'slipped tendon',
a malformation of the leg bones.
A:-Magnesium

B:-Manganese
C:-Thiamine defic.... See more

Correct Answer:- Option-D
Question84:-An example for Penicillinase-resistant penicillin.
A:-Amoxicillin
B:-Ampicillin
C:-Penicillin G
D:-Cloxacillin
Correct Answer:- Option-D
Question85:-An anticholinergics premedicants used in veterinary anesthesia
A:-Diazepam
B:-Chlorpromazine
C:-Atropine sulphate

D:-Xylazine
Correct Answer:- Option-C
Question86:- is a specific reversal agent for xylazine.
A:-Yohimbine hydrochloride
B:-Romifidine.... See more

Correct Answer:-Question Cancelled
Question19:-A meeting of a number of experts in a field to arrive at a consensus on a theme
A:-Seminar
B:-Symposium
C:-Workshop
D:-Conference
Correct Answer:- Option-B
Question20:-Which is not a research ethics ?
A:-Voluntary participation
B:-Anonymity
C:-Informed consent
D:-Falsifying result
Correct Answer:- Option-D
Question21:-In which day Constituent Assembly adopted the Constitution of India ?
A:-1949.... See more

Question56:-The intruders who take over Stanley in Birthday Party
A:-A Irishman and a Jew
B:-A Scot and an Irish man
C:-An Englishman and an Irish man
D:-An English man and a Scot
Correct Answer:- Option-A
Question57:-Greene quoted as an epigraph to the Heart of the Matter.
A:-Charles Pierre Peguy
B:-Jean Genet
C:-Jean Paul Sartre
D:-Albert Camus
Correct Answer:- Option-A
Question58:-The Portrait of the Artist as an Young Man was published serially.... See more

D:-Supplementary feeding
Correct Answer:- Option-C
Question85:-To reduce the risk of CVD, the LDL and HDL levels should be
A:-LDL less than 200 mg/dL and HDL less than 40 mg/dL
B:-LDL less than 200 mg/dL and HDL more than 40 mg/dL
C:-LDL less than 240 mg/dL and HDL more than 60 mg/dL
D:-LDL less than 240 mg/dL and HDL less than 60 mg/dL.
Correct Answer:- Option-B
Question86:-In kidney failure patients, the GFR will be
A:-90 ml or more/min
B:-15 ml or less/.... See more

B:-The push factors
C:-The pull factors
D:-All of the above
Correct Answer:- Option-D
Question49:-The Malayan and Muthuvan tribes are predominantly found in India's
A:-The North and North Eastern Zone
B:-The Central or the Middle zone
C:-The Southern Zone
D:-The Andaman and Nicobar Island
Correct Answer:- Option-C
Question50:-The reason for tribal movement in North East India is
A:-political
-agrarian
C:-cultural
D:-ecological
Correct A.... See more

A:-Andre Beteille

B:-Giddens

C:-Burawoy

D:-Habermas

Correct Answer:- Option-C
Question68:-Which is not part of positivism?

A:-Perceptions of the actors

B:-Logic and method of natural science

C:-Sensory perception

D:-Law like regularities

Correct Answer:- Option-A
Question69:-Mark the correct answer from the codes given below :

The term field view implies,

(1) Conduct village studies
See more