Related with 'TRACER TOWN AND COUNTRY PLANNING' | We found Total 21136 Question paper ..!

Question58:-Hypercalcimia in Renal Cell Carcinoma(RCC) can be due to all the following EXCEPT
A:-osteolytic metastalic involvement of the bone
B:-production of parathyroid hormone like peptide by tumor
C:-excessive tubular re-absorption of calcium
D:-action of tumor derived 1,25-dihydroxyvitamine *D_(3)° and prostaglandins
Correct Answer:- Option-C
Question59:-Drugs used for intravesical instillation in carcinoma urinary bladder include all the following EXcept
A:-Ba.... See more

C:-Monochorionic monoamniotic
D:-Conjoint twins
Correct Answer:- Option-B
Question39:-In pygopagus type of twinning which region is seen fused ?
A:-thorax
B:-legs
C:-abdomen
D:-sacral
Correct Answer:- Option-D
Question40:-Which type of joint is pubic symphysis
A:-primary cartilaginous
B:-secondary cartilaginous
:-plane synovial
D:-gomphosis
Correct Answer:- Option-B
Question41:-Following one anomaly considered is considered as ‘atavis.... See more

A:-Radiotherapy is a better option according to the results of a meta-analysis analyzing 7 randomized trials
B:-Radiotherapy is approximately thrice as effective as non-steroidal anti-inflammatory medications
C:-Gain in absolute benefit is shown to be small (<2%)
D:-The recommended dose is 6 or 7 Gy in one fraction
Correct Answer:- Option-B
Question62:-52 years old female has been sent to radiation oncology to be evaluated for keloid prophylaxis following
planned forearm .... See more

Question46:-'Lintner model’ is related with
A:-Credit policy
B:-Optimum cash balance
C:-Working capital management
D:-Dividend policy
Correct Answer:- Option-D
Question47:-In working capital management the concept of Zero Working Capital (ZWC) =
A:-Inventories + receivables — payables
B:-Current assets — cash — current liabilities
C:-Working capital — cash equivalents
D:-Receivables — payables
Correct Answer:- Option-A
Question48:-The t.... See more

D:-Justice R.C. Lahoti
Correct Answer:- Option-B
Question26:-Union Parliament consists of
A:-Lok Sabha and Rajya Sabha
B:-Lok Sabha, Rajya Sabha and the President of India
C:-Lok Sabha, Rajya Sabha and the Union Council of Ministers
D:-Lok Sabha, Rajya Sabha, President of India and the Governors of the State
Correct Answer:- Option-B
Question27:-The three-tier Panchayat Raj system was accorded constitutional status by
A:-53rd Constitution Amendment Act, 1986See more

Question43:-Match the following and find the correct answer.

(a) Chitravati Group (1) Gulcheru Quartzite

(b) Kistna Group (2) Bairenkonda Quartzite
(c) Papaghni Group (3) Srisailam Quartzite

(d) Nallamalai Group (4) Banganapalle Quartzite
(e) Kurnool Group (5) Pulivendla Quartzite

b-2, €-3, 6-5, 1
„ 0-3, ೧-2, 6-4, €-1
0-3, €-೩, 6-2, 4
:-8-3, 0-5, ೧2, 6-1, 6-4
Correct Answer:- Option-C
Question44:-Which of the following.... See more

C:-forced convection and conduction
D:-free and forced convection
Correct Answer:- Option-C
Question47:-LMTD in case of counter flow heat exchanger as compared to parallel flow heat exchanger is
A:-higher
B:-lower
C:-same
D:-depends on the area of heat exchanger
Correct Answer:- Option-A
Question48:-Which mechanism of heat transfer is involved in heating a pot with water on a stove ?
A:-Convection
B:-Conduction
:-Radiation
D:-Induction
Corr.... See more

C:-Reduce the temperature
D:-Extract heat from nuclear reaction
Correct Answer:- Option-B
Question94:-A Pelton turbine requires
A:-High head and high discharge
B:-High head and low discharge
C:-Low head and low discharge
D:-low head and high discharge
Correct Answer:- Option-B
Question95:-In an automotive differential, the drive pinion is assembled into the
A:-Drive shaft
B:-Axle case
:-Differential case
D:-Differential housing
Correct Answ.... See more

൧:-1.25
8:-1.5
C:-2.0
D:-4.0
Correct Answer:- Option-B
Question59:-Kern of a rectangular column is having shape.
A:-Rectangular
B:-Square
C:-Diamond
D:-Triangular
Correct Answer:- Option-C
Question60:-Section modulus of a triangular cross-section of width b and height h is
:-` (01^(2))/(24)`
(00^(3))/(24)
(bh*(3))/(36)°
0:-` (0೧7 (2))/(18)°
Correct Answer:- Option-A
Question61:-Minimum number of bars to be provided in a ci.... See more

C:-maize
D:-coconut
Correct Answer:- Option-D

Question49:-A single superior plant selected from a variable population can form the basis of a new variety (under
conventional method)

A:-topioca
-rice
C:-maize
D:-coconut
Correct Answer:-Question Cancelled
Question50:-Higher leaf number and early leaf splitting denote quality scedlings in
A:-topioca
ice
C:-maize
D:-coconut
Correct Answer:- Option-D
Question51:-Minimum isolati.... See more

C:-Is inversely proportional to the applied load
D:-Becomes zero when load is applied
Correct Answer:- Option-C
Question29:-The basic unit of inductance is
A:-Farad
B:-Webber
C:-Henry
D:-Hertz
Correct Answer:- Option-C
Question30:-Inductive reactance of a coil is directly proportional to the
A:-Alternating current following through it
B:-Induced emf in it
:-Frequency of AC flowing through it
D:-All the parameters mentioned at A, B and C
Cor.... See more

A:-DC shunt motor
B:-DC series motor
C:-DC short-shunt compound motor
D:-DC long-shunt compound motor
Correct Answer:- Option-B
Question39:-The flux density of a coil can be increased by inserting a
A:-Brass core
-lron core
C:-Rubber core
D:-Plastic core
Correct Answer:- Option-B
Question40:-The frequency of induced emf in an AC generator is given by
A:-120/PN
B:-120P/N
C:-PN/120
0.7۴۳
Correct Answer:- Option-C
Question41:-A c.... See more

A:-Enlarging small electronic signals
B:-Switching purposes
C:-Reducing electronic signals
D:-Both the purposes mentioned in (1) and (2)
Correct Answer:- Option-A
Question68:-A transistor can be thought of as two PN junction diodes connected as

Correct Answer:- Option-B
Question69:-The advantage of transistors over vacuum tubes is
A:-Very small size
B:-Minimum power loss in the form of heat
C:-Low operating voltage
D:-All the three, mentioned abov.... See more

Correct Answer:- Option-B
Question77:-The speed of an AC motor can be controlled by using
A:-SCR
B:-TRIAC
C:-DIAC with SCR
D:-DIAC with TRIAC
Correct Answer:- Option-D
Question78:-A power MOSFET is capable to handle current upto
‏۸۵ھ‎
‎B:-50A
‎C:-10A
‎D:-100 A
Correct Answer:- Option-D
Question79:-An IGBT is a hybrid form of
A:-A diode and a transistor
B:-A transistor and SCR
C:-A bipolar transistor and a MOSFET
D:-.... See more

A:-Metamerism
B:-Value
C:-Chroma
D:-Hue
Correct Answer:- Option-D
Question49:-All are true for porcelain teeth compared to acrylic teeth except
A:-Low co-efficient of thermal expansion
-Abrade the enamel quickly
C:-Can be adjusted when the inter occlusal distance is very less
D:-Held by the mechanical retention in the acrylic denture
Correct Answer:- Option-C
Question50:-Suspend portion of the FPD that replaced the mission tooth is
A:-Retainer
.... See more

D:-Friction
Correct Answer:- Option-C
Question88:-The hair bulb is
A:-The layer containing pigment melanin
B:-The thickest layer of hair
C:-The enlarged part at the base of the hair root
D:-The inner layer of hair
Correct Answer:- Option-C
Question89:-The half moon at the base of nail is
A:-Hyponychium
B:-Mantle
C:-Lunula
D:-Eponychium
Correct Answer:- Option-C
Question90:-The effects of vibrations include
A:-Stimulation of nerves
B.... See more

D:-Friction
Correct Answer:- Option-C
Question88:-The hair bulb is
A:-The layer containing pigment melanin
B:-The thickest layer of hair
C:-The enlarged part at the base of the hair root
D:-The inner layer of hair
Correct Answer:- Option-C
Question89:-The half moon at the base of nail is
A:-Hyponychium
B:-Mantle
C:-Lunula
D:-Eponychium
Correct Answer:- Option-C
Question90:-The effects of vibrations include
A:-Stimulation of nerves
B.... See more

D:-Linear measurements
Correct Answer:- Option-C
Question58:-The image formed by the objective in the plane of crosshairs is
A:-Real and straight
B:-Real inverted
C:-Virtual and straight
D:-Virtual and inverted
Correct Answer:- Option-B
Question59:-The brightness of the image the magnifying power.
A:-is directly proportional to
:-is inversely proportional to
C:-varies directly as the square of
D:-varies inversely as the square of
Correct Answer.... See more

Question9:-Central Road Research Institute was established in
A:-1952
B:-1948
C:-1956
D:-1964
Correct Answer:- Option-A
Question10:-Who directed the Hindi filim ‘Ae Dil Hai Mushkil'
A:-Apoorva Mehta
B:-Mukesh Bhat
C:-Karan Johar
D:-Yash Chopra
Correct Answer:- Option-C
Question11:-The minority carrier current in a semiconductor diode is largely a function of
A:-Amount of doping
B:-Temperature
C:-Forward bias voltage
D:-Reverse bia.... See more

D:-.5-1

Correct Answer:- Option-A
Question28:-The thermostable DNA polymerase which is isolated from a bacterium Thermus aquaticus

A:-Taq polymerase

B:-DNA polymerase-|

C:-Hind |

D:-Hind II

Correct Answer:- Option-A
Question29:-Name the common ancestor of the great apes and man

A:-Dryopithecus

B:-Australiopethecus

C:-Homeosapiens

D:-Homohabilis

Correct Answer:- Option-A
Question30:-Worl.... See more

Correct Answer:- Option-D
Question95:-Article 51 of Indian Constitution speaks about the
A:-Separation Judiciary from Executive
B:-Promotion of International Peace and Security
C:-Promotion of Welfare of Workers
D:-Childhood protection and education to children below the age 6 years
Correct Answer:- Option-B

Question96:-In which of the following case Supreme Court declared that judicial review is a basic structure of constitution so
it could not be taken away.... See more

C:-Brackets
D:-Belts
Correct Answer:- Option-B
Question29:-Excess fuel pressure in a CRDI engine system is protected with a
A:-ECU
B:-Rail pressure sensor
C:-Pressure limiter valve
D:-Flow limiter
Correct Answer:- Option-C
Question30:-The function of an air cleaner
A:-Act as silencer
-Act as flame arrester
iltering intake air
D:-Alll of these
Correct Answer:- Option-D
Question31:-What are the basic factors affect the gear selection?
See more

Correct Answer:- Option-A
Question58:-The length variation between leaf spring eyes by the oscillation of leaves are accommodate with the help of
A:-Centre bolt
B:-Shackle
C:-'U' Clamp
D:-Bracket
Correct Answer:- Option-B
Question59:-Which among the following is a disadvantages of hypoid gear using in final drive?
A:-Low chassis height
B:-Smaller pitch overlap
C:-Rough running
D:-Less ground clearance
Correct Answer:- Option-D
Question60:-The s.... See more

Correct Answer:- Option-B
Question68:-A diastolic pressure of 105-119 mm Hg is termed as
A:-Mild hypertension
B:-Moderate hypertension
C:-Severe hypertension
D:-Intermediate hypertension
Correct Answer:- Option-B
Question69:-Which of the following has the lowest glycemic index?
A:-Bread
B:-Idli
C:-Ice cream
D:-Groundnuts
Correct Answer:- Option-D
Question70:-Abdominal obesity in men is defined as
A:->102 cm
B:->88 cm
C:->86 cm
D.... See more

D:-v(x, y)=2 xy"
Correct Answer:- Option-D

Correct Answer:- Option-A
Question58:-If f(z) is continuous in a simply connected domain D and if ` oint_(C)f(z)dz=0° for every closed path in D, then
f(z) is analytic in D

A:-Liouville's theorem

B:-Morera's theorem

C:-Cauchy's integral theorem

D:-Cauchy's integral formula

Correct Answer:- Option-B
Question59:-The radius of convergence of the power series ‘sum_(n=0)*oo**((2n)!)/((n.... See more

Question77:-The purpose of bedding provided in cable is
A:-Protect the cable from mechanical injury
B:-Protect the cable from atmosphere
C:-Protect metallic sheet from mechanical injury
D:-Prevent entering moisture to the cable
Correct Answer:- Option-C
Question78:-Silver plated mica capacitors are best suited 100 8001088000.
A:-High frequency application
B:-High voltage application
C:-Radio frequency application
D:-Power factor correction
Correct Answ.... See more