Related with 'TRACER TOWN AND COUNTRY PLANNING' | We found Total 21136 Question paper ..!

B:-Mediating model
C:-Remedial model
D:-Developmental model
Correct Answer:- Option-C
Question85:-Which of the following are the principle of group work?

i. Planned group formation

. Continuous individualization

ii. Progressive Programme experience

iv. Non guided group interaction

<

Principle of self development

vi. Principle of equality
A: iv,vi
-1॥,111,1/,/
പിച്ചി
D:-All of the aboveSee more

C:-Forfeiting
D:-Counter purchase
Correct Answer:- Option-C
Question48:-What are the three basic theories of International business?
A:-The theory of Comparative Advantage, The Imperfect Market Theory and Product Life Cycle Theory
B:-The Theory of Marginal Advantage, The Perfect Market Theory and Theory of Business Cycles
C:-The Theory of Competitive Advantage, The Compensation Theory and Brand Life Cycle Theory
D:-None of the above
Correct Answer:- Option-A
Q.... See more

A:-1.028-1.035
B:-1.015-1.018
C:-1.40-1.050
D:-1.037-1.042
Correct Answer:- Option-A
Question98:-Adulteration of starch in milk is detected by
A:-Amylase test
B:-HCL and resorcinol test
C:-lodine test
D:-Seliwanoff's reagent test
Correct Answer:- Option-C
Question99:-Which of the following is a fermented milk product?
A:-Paneer
B:-Ice-cream
C:-Cheese
D:-Ghee
Correct Answer:- Option-C
Question100:-Broiler finisher should get % of.... See more

D:-Intensity of murmur changes with respiration
Correct Answer:- Option-B
Question77:-Infective endocarditis is not seen in
A:-ASD
B:-TOF
C:-VSD
D:-MR
Correct Answer:- Option-A
Question78:-If the venous pH is 7.45, then the arterial pH is
A:-7.42
-48
C:-7.44
D:-7.49
Correct Answer:-Question Cancelled
Question79:-Most common type of tracheo-oesophageal fistula
A:-TypeA
B:-Type B
C:-Type C
D:-Type D
Correct Answer:- Option.... See more

C:-Kuleshov
D:-E.S. Porter
Correct Answer:- Option-B
Question76:-An advt. that works over time to build a company's image and increase consumer awareness is called a/an
A:-Primary demand ad
B:-Selective demand ad
C:-Direct action ad
D:-Indirect action ad
Correct Answer:- Option-D
Question77:-The idea that the role of the media is to support national interests for economic and social development and to
support national unity, stability and cultural integrit.... See more

C:-Income of daughter in law from an asset transferred to her without consideration
D:-Income of physically handicapped minor
Correct Answer:- Option-D
Question86:-Short term capital loss can be set off against
A:-Short term Capital gains
B:-Long term Capital gains
C:-Short term and Long term Capital gains
D:-None of the above
Correct Answer:- Option-C
Question87:-The following deductions are made to calculate the Gross Total Income of an assessee
A:-Sum p.... See more

Question57:-Given *"E*0"* for half cell reactions
“"E*O_ {Zn*{2+}/Zn}" = -0.7618° *"{Vs SHE} "`

“" E*0_{Hg_2CI_2/Hg}" = -0.2680° "(४५ ५॥६)"
for the reaction

“"text{Zn+Hg_2Cl2} ~->* text{ Zn*{2+} +2 Hg+2Cl*-"
A:-(-0.2680 + 0.7618) V
B:-(0.7680 V + 0.2680) V
C:-(-0.7618 V + 0.2680) V
D:-(-0.7618 V - 0.2680) V
Correct Answer:-Question Cancelled

Question58:-Titration curve if a strong base is titrated with strong acid
A:-fi.... See more

B:-The uniformity of its audience
C:-The widespread use of English language
D:-Charge higher prices than the competitors
Correct Answer:-Question Cancelled
Question96:-Mediated communications is the sharing of messages
A:-With a large widespread audience
B:-On a face to face basis
C:-For the purpose of entertainment
D:-Conveyed through an interposed device
Correct Answer:- Option-D
Question97:-One job of the gatekeeper is to determine
A:-The amount of .... See more

0:-0
Correct Answer:- Option-D
Question74:-Consider the metric space (“NN*, d) where d is given by d(m, ೧) = |` 1/7` — *1/n‘| . Then which is false ?
A:-d is a bounded metric on “NN*
B:-d induces the discrete topology on *NN*
C:-{1/n}* converges to 0
D:-This space is Hausdorff
Correct Answer:- Option-C
Question75:-Which is not a productive property ?
A:-Connectedness
B:-Compactness
C:-Locally connectedness
D:-Path connectedness
Correc.... See more

A:-lordosis
B:-scoliosis
C:-kyphosis
D:-spondylosis
Correct Answer:- Option-C
Question98:-SPSS is the abbreviation of
A:-Sports Persons Special Salary
-Sport Psychology and Sport Sociology
C:-Statistical Package for Social Sciences
D:-Statistical Power of Sports Science
Correct Answer:- Option-C
Question99:-According to five factor model extraversion as a personality type is characterized by what type of people ?
A:-calm and self confident
B:-a.... See more

D:-Indulal Yagnik
Correct Answer:- Option-B
Question19:-The Maharaja of Travancore who invited Thycaud Ayya to his palace and became his disciple
A:-Swati Tirunal
B:-Chithira Thirunal
C:-Marthanda Varma
D:-Dharma Raja
Correct Answer:- Option-A
Question20:-Which of the following Monsoons account for most of the rainfall in India ?
A:-North East Monsoon
B:-South East Monsoon
C:-East Asia Monsoon
D:-South West Monsoon
Correct Answer:- Option-D
See more

D:-Factor 9

Correct Answer:- Option-B
Question58:-Osteogenesis imperfecta is caused by deficiency in the synthesis of

A:-Type | collagen

B:-Type Il collagen

C:-Type Ill collagen

D:-Type IV collagen

Correct Answer:- Option-A
Question59:-All are premalignant lesions of skin EXCEPT

A:-Actinic keratosis

B:-Seborrheic keratosis

C:-Bowens disease

D:-Xeroderma pigmentosum

Correct Answer:- Option-B.... See more

Correct Answer:- Option-A
Question77:-Collapse of lung secondary to air in the pleural cavity is an example of
A:-Resorption atelectasis
B:-Patchy atelectasis
C:-Compression atelectasis
D:-Contraction atelectasis
Correct Answer:- Option-C
Question78:-Which is NOT TRUE about Asbestos exposure
A:-cause parenchymal interstitial fibrosis and pleural plaques
B:-is linked with malignant pleural and peritoneal mesotheliomas
C:-asbestosis is the most common pneumo.... See more

B:-Vertical
C:-Straight inclined sloping downward to the right
D:-Curved
Correct Answer:- Option-C
Question39:-Tachometer is used to measure
A:-Humidity in air
B:-Velocity of air
C:-Density of air
D:-Speed of compressor
Correct Answer:- Option-D
Question40:-—252°F is equal to degree celsius.

Correct Answer:- Option-D
Question41:-An air conditioner consumes 5 Amps from 240 Volts and the PF is 0.8 its power is
A:-690 Watts
-985 Watts<.... See more

C:-For operating on and off
D:-None of these
Correct Answer:- Option-A
Question88:-The bush bearing of a compressor is lubricated by
A:-Oil
B:-Grease
C:-Refrigerant
D:-Air and water
Correct Answer:- Option-A
Question89:-Cylinder colour code of R134 a is
A:-Orange
B:-Green
:-White
D:-Orchid
Correct Answer:- Option-C
Question90:-What is the use of Crank case oil heater ?
A:-Heats up the oil when compressor is idle
B:-Heats up the .... See more

A:-Debited to P and L account only
B:-Deducted from the asset concerned in the Balance Sheet
C:-Both A) and B)
D:-None of these
Correct Answer:- Option-A
Question29:-Heavy advertisement expenses incurred to launch a new product is treated as
A:-Capital expenditure
B:-Revenue expenditure
C:-Deferred revenue expenditure
D:-Alll of these
Correct Answer:- Option-C
Question30:-Which of the following statements is a false one ?
A:-Single entry method is .... See more

B:-Powder metallurgy
C:-Casting

D:-Case hardening
Correct Answer:- Option-B

Question88:-An operation involving heating and cooling of metals or alloys in the solid state to produce desired properties is
called

A:-Fetling
B:-Extrusion
C:-Drawing
D:-Heat treatment
Correct Answer:- Option-D
Question89:-The latin word ferrum denotes
A:-lron
B:-Metal
C:-Quality
D:-Corrosion
Correct Answer:- Option-A
Question90:-In an o.... See more

6218.
SECRETARY
Question66:-In a bag, there are coins of 50 paise, 25 paise and 1 Rupee in the ratio of 5 : 6 : 2. If there are in all Rs. 48 in
the bag. How many coins if Rs. 50 paise do the bag have ?

A:-42

B:-16

C:-48

D:-40

Correct Answer:- Option-D
Question67:-* * *((64)*(n/3)*xx(8)*(-n/6))/((512)*(-n/2))*

“(م3) 4نم

6:2 )30(“
0;-`47(20)`
Correct Answer:- Option-A
Question68:-A circular path runs around a circular field.... See more

B:-270-285 days
C:-240-250 day
D:-290-300 days
Correct Answer:- Option-A
Question38:-Activation of lactoperoxidase system can increase keeping quality of
A:-Pasteurized milk is enhanced to seven weeks at refrigeration
B:-Raw milk is enhanced by 7 days at refrigeration
C:-Raw milk up to 7 hours at room temperature
D:-Pasteurized milk is enhanced to seven days at refrigeration
Correct Answer:- Option-C
Question39:-The yoghurt is produced by fermentation of m.... See more

Correct Answer:- Option-C
Question19:-'Tripitakas' are sacred book of
A:-Jains
B:-Buddhists
C:-Zorastrians
D:-Jews
Correct Answer:- Option-B
Question20:-The revolt of 1857 was described as 'The First War of Indian Independence’ by
A:-K. K. Dutta
B:-R. C. Majumdar
C:-B. G. Tilak
D:-Buddhists
Correct Answer:- Option-B
Question21:-Count of the yarn is the relation between
A:-Length and twist
B:-Weight and twist
C:-Length and weightSee more

Question25:-Which of the following constitution amendment act is related with the disqualification of a member of either
House of Parliament on the grounds of defection from his party?
A:-The Constitution 50th Amendment Act
B:-The Constitution 52nd Amendment Act
C:-The Constitution 54th Amendment Act
D:-The Constitution 56th Amendment Act
Correct Answer:- Option-B
Question26:-''Record" is defined under of the Right to Information Act, 2005.
A:-Section 2(a)
B:-.... See more

Question19:-The cone of experience is proposed by
A:-Bruner
B:-Edgar Dale
C:-Eric Ashby
D:-Skinner
Correct Answer:- Option-B

Question20:-Which school of psychology interpret phenomena as organized wholes rather than as aggregates of distinct
parts ?

A:-Behaviourist
B:-Psycho-analysis
C:-Humanistic
D:-Gestalt
Correct Answer:- Option-D
Question21:-In state of West Bengal Vs. Union of India (A.I.R. 1963 S.C. 1241) the majority held that .... See more

Question65:-Who is known as the father of scientific management ?
A:-Louis Brandeis
B:-Henry Fayol
C:-F. W. Taylor
D:-E. J. Roethis berger
Correct Answer:- Option-C
Question66:-One of the features of the development administration is
A:-Planned administration
B:-Theory building in administration
C:-Change orientations
D:-Cross cultural administration
Correct Answer:- Option-C
Question67:-Who defined comparative public administration as a study of p.... See more

FINAL ANSWER KEY

Question Paper Code: 2/2018/0ட
Category Code: 265/2014
Exam: Clinical Psychologist
Medium of Question: English
Date of Test 23-01-2018
Department Medical Education
Alphacode A

Question1:-The Delta Sunderbans is formed by deposition by the rivers and

A:-Ganga and Brahmaputra
B:-Indus and Yamuna
C:-Cauvery and Narmada
D:-Krishna and Godavari
Correct Answer:- Option-A
Question2:-The beautiful hill station Muss.... See more

A:-Karen Horney

B:-Breuer

C:-Freud

D:-Adler

Correct Answer:- Option-C
Question78:-Recent developments in psychoanalysis place more emphasis on treating
A:-Defense mechanism
-Oedipal trauma

C:-Castration anxiety

D:-Aggression

Correct Answer:- Option-A
Question79:-Which type of intelligence is not included in Gardner's theory of multiple intellegence ?
A:-Spatial Intelligence
-Linguistic Intelligence

C:.... See more

Question58:-Hypercalcimia in Renal Cell Carcinoma(RCC) can be due to all the following EXCEPT
A:-osteolytic metastalic involvement of the bone
B:-production of parathyroid hormone like peptide by tumor
C:-excessive tubular re-absorption of calcium
D:-action of tumor derived 1,25-dihydroxyvitamine *D_(3)° and prostaglandins
Correct Answer:- Option-C
Question59:-Drugs used for intravesical instillation in carcinoma urinary bladder include all the following EXcept
A:-Ba.... See more