Related with 'TRACER TOWN AND COUNTRY PLANNING' | We found Total 21136 Question paper ..!



-Limited competition
C:-Both of the above
D:-None of the above
Correct Answer:- Option-B

Question29:-Contract which has been the traditional type of fee structure where the consultant is paid an agreed
percentage of the actual construction cost is called

A:-Lump sum contract.
B:-Item rate contract
C:-Percentage contract
D:-None of the above
Correct Answer:- Option-C
Question30:-The Defect Liability Period in contract document norma.... See more

Correct Answer:- Option-C
Question58:-Swasahidma due to Kshatha and followed by Athisara and Daha, the treatment should be of
predominant.
A:-Madhura Snigda Seetha
B:-Katu Rooksha Ushna
:-Thiktha Rookha Seetha
D:-Katu Theeshna Ushna
Correct Answer:- Option-A
Question59:-For the treatment of Gulma (instead of Ksheera) is used for the preparation of Shadpala Ghrutha,
described in Rajayakshma.
A:-Prasanna
B:-Sura
C:-Dhadimarasa
D:-Any one of the a.... See more

D:-Zone of cultural development
Correct Answer:- Option-C
Question19:-A well written introduction of a research report must have
A:-a clear statement of the problem
B:-a review of previous literature on the topic
C:-a formal statement of each hypothesis
D:-all of the above
Correct Answer:- Option-D
Question20:-The composite of ideas, feelings and attitudes people have about themselves is termed
A:-Self-concept
B:-Self-esteem
C:-Autonomy
D:-Initiati.... See more

Correct Answer:- Option-B
Question85:-The main objective of the Targeted Public Distribution System (TPDS) introduced recently in India is
A:-To direct subsidy to the families of BPL
B:-To provide subsidies to both BPL and APL
C:-To widen the coverage of PDS
D:-Integration of PDS with open market
Correct Answer:- Option-A
Question86:-For a square matrix A there exists an inverse only if
A:-A is symmetric
B:-A is skew symmetric
C:-A is singular
D:-A is .... See more

A:-The efficiency of Medical professionals
B:-The length of stay
C:-The quality of care provided in an institution
D:-Utilisation of resources
Correct Answer:- Option-C
Question49:-Policies help in
A:-Making decisions
-Writing goals
C:-Determining goals or objectives
D:-Providing feed back
Correct Answer:- Option-A
Question50:-A ............. is a plan in numerical terms
A:-Vital statistics
B:-Length of stay
C:-Bed occupancy rate
D:-Bud.... See more

A:-Chicken.

B:-Rabbit.

C:-Pork.

D:-Ducks.

Correct Answer:- Option-B
Question49:- Which one of the following is moist heat cooking method?
A:-Stewing.

-Stir-frying.

C:-Grilling.

D:-Baking.

Correct Answer:- Option-A

Question50:- A dish prepared with a Béchamel sauce containing mushrooms, green peppers, and red or pimento peppers
known as:

A:-A la Carte.
B:-A la Diable.
C:-A la Lyonnaise.<.... See more

Question56:-In rabbit, ovulation and corpus luteum formation depends on whether mating has occurred or not and is called
A:-Spontaneous ovulation
B:-Induced ovulation
C:-Seasonally polyestrus
D:-Regular estrous cycle
Correct Answer:- Option-B
Question57:-Accumulation of edematous transudate in subcutaneous tissues is referred to as
A:-Ascites
B:-Hydrothorax
C:-Anasarca
D:-Hydrothorax
Correct Answer:- Option-C

Question58:-Changes were initiated.... See more

Correct Answer:- Option-A

Question66:-Which work is not semi-autobiographical in nature ?
A:-Glass Menagerie**
B:-Sons and Lovers
C:-Golden Notebook
D:-Emperor Jones
Correct Answer:- Option-D

Question67:-Title of Nissim Ezekiel's poem "Poet, Lover, Birdwatcher" resembles a line from Shakespeare's
A:-Merchant of Venice
B:-As you Like It
C:-A Midsummer Night's Dream
D:-Twelfth Night
Correct Answer:- Option-C

Question68:-Sylvia Plat.... See more

A:-To step up gear ratio
B:-To step down gear ratio
C:-To increase torque
D:-To reduce speed
Correct Answer:- Option-A
Question69:-The ratio of height and width of the tire is known as
A:-Aspect ratio
-Tire type
C:-Rim diameter
D:-All of the above
Correct Answer:- Option-A
Question70:-The parking brake are generally operated by
A:-Electrically
B:-Mechanically
C:-Hydraulically
D:-Air pressure
Correct Answer:- Option-B
Question71:.... See more

C:-Internal criticism
D:-Secondary criticism
Correct Answer:- Option-B

Question27:-"Free and compulsory education to all children of the age of six to fourteen years in such a manner as the state
may by law, determine" - Which Article of our Constitution states this ?

A--Article 45
“Article 46
C:-Article 15
D:-Article 21
Correct Answer:- Option-A
Question28:-From the following, which one is not an important Section of the research report ?
.... See more

FINAL ANSWER KEY

Question Paper Code: 31/2016/OL
Category Code: 370/2015
Exam: Welfare Organiser
Medium of Question: English
Date of Test 10-03-2016
Alphacode A
Question1:-Which of the following is a scalar quantity ?
A:-force
-work
C:-acceleration
D:-velocity

Correct Answer:- Option-B

Question2:-The colour in the outer arc of a primary rainbow is
A:-violet
B:-blue

Correct Answer:- Option-D
Question3:-S! unit.... See more

Correct Answer:- Option-C
Question48:-If 53*-:* 31 = 2, 45." 27 ಎ1, 69:-/: 3223 then 97 -;` 26 = ?
‏ا‎
‎8:-2
‎C:-3
‎D:-4
‎Correct Answer:- Option-B
Question49:-Identify the odd man out
A:-JULY
B:-APRIL
C:-JUNE
D:-SEPTEMBER
Correct Answer:- Option-A
Question50:-A and B started from a fixed place. A moves 4 km to the North and turns right, then walks 6 km. B moves
towards West and walks 6 km then turns to right and walks 4 km. .... See more

Question87:-Match List | and List Il and choose the correct answer :

List | List Il
(1) Meaning Adequacy (1) Durkheim
(2) Scientism (2) Habermas

(3) Participant observation (3) Max Weber

(4) Critical theory (4) Malinowski
A:-(1), (4), (3), (2)
B:-(3), (1), (4), (2)
C:-(3), (1), (2), (4)
D:-(4), (3), (1), (2)

Correct Answer:- Option-B
Question88:-Action research means
A:-Research leading to action
B:-Enquiry into the past eve.... See more

B:-Pluto
C:-Mars
D:-Venus
Correct Answer:- Option-B
Question10:-Which among the following Constitutional Amendment Act is related to the Land Boundary Agreement between
India and Bangladesh?
A:-100
B:-119
C:-110
D:-112
Correct Answer:- Option-A
Question11:-The best teacher is one who is capable of
ng a good result
B:-inspiring the students to learn
C:-completing the topic in time
D:-helping the students in preparing notes
Correct An.... See more

A:-Anusastra
B:-Upayantra
C:-Sandamsa yantra
D:-Both (1) and (2)
Correct Answer:- Option-D
Question69:-Sastrakarma used in Unmargi vrana is
A:-Eshana
-Visravana
C:-Seevana
D:-None of these
Correct Answer:- Option-A
Question70:-During Seevana, what will be the consequence of punctures being very near the Vranoshta?
A:-Ruja
B:-Avalunchana
C:-Kotha
D:-None of these
Correct Answer:- Option-B
Question71:-Which of the following is the.... See more

Question67:-Who in "My Last Duchess" is said to have made the Duchess' painting ?
A:-George Vasari
B:-Fra Pandolf
C:-Duke of Ferrari
D:-Not mentioned
Correct Answer:- Option-B
Question68:-What poison did Claudius pour into the ear of Hamlet's father to kill him ?
A:-Hebenon
B:-Baneberry
C:-Burdock
D:-Hemlock
Correct Answer:- Option-A
Question69:-What was the original title of Pride and Prejudice ?
A:-'Last Impressions'
‘alse Impressions'<.... See more

Correct Answer:- Option-D
Question77:- refers to word formation.
A:-Morphology
B:-Phonology
C:-Semantics
D:-Syntax
Correct Answer:- Option-A
Question78:-Who amongst the following belongs to the group of radical feminists ?
A:-Helene Cixous
B:-Monique Wittig
C:-Simone de Beauvoir
D:-Luce Irigaray
Correct Answer:- Option-B
Question79:-What is "the beast" in Lord of the Flies ?
A:-The pig
B:-The boar's head
C:-The parachutist
D:-Th.... See more

Question86:-In Photoshop the tool used to lighten and darken areas of an image
A:-Sponge
B:-Blend
C:-Knife
D:-Dodge
Correct Answer:- Option-D
Question87:-In Photoshop if you have an image that is too large to fit on the available removable media, we use the option
A:-Merge channel
B:-Split channel
C:-Quick channel
D:-Remove channel
Correct Answer:- Option-B
Question88:-In Photoshop the process of adding transition pixels along edges to soften the a.... See more

Correct Answer:- Option-D
Question74:-Rupesh said - "This girl is the wife of the grandson of my mother". How is Rupesh related to the girl?
A:-Father in law
B:-Grandfather
C:-Brother
D:-Husband
Correct Answer:- Option-A

Question75:-Neeraj walks 5 km towards East and then turns left and walks 6 km. Again he turns right and walks 9 km.
Finally he turns to his right and walks 6 km. How far is he from the starting point?

A:-20
B:-15
:-14
0:-.... See more

B:-Chapter D
C:-Chapter E
D:-Chapter F
Correct Answer:- Option-D
Question77:-A contract with a mentally ill person during the lucid interval is
A:-not valid
B:-valid
C:-valid only if history of disease is known
D:-valid if the disease is a neurosis
Correct Answer:- Option-B
Question78:-Joule effect in electrocution is
A:-Sudden cardiac arrest due to passage of electric current
-Crater formation due to contact of conductor
C:-Streaming of nuclei.... See more

B:-Room disinfectant
C:-Bed disinfectant
D:-Silk enhancing hormone
Correct Answer:- Option-A
Question59:-Industrial Seed of Silkworm (DFLs) are produced in
A:-Hatcheries
B:-Breeding station
C:-Breeding centers
D:-Grainage
Correct Answer:- Option-D
Question60:-Which among the following is an animal fiber?
A:-Polyester
ilk
C:-Cotton
D:-Jute
Correct Answer:- Option-B

Question61:-Given below is a sequence of steps in the processing.... See more

Correct Answer:- Option-C
Question65:-A conditional order for removal of nuisance can be made by :
A:-The High Court
B:-The Sessions Court
C:-A Sub-divisional Magistrate
D:-None of the above
Correct Answer:- Option-C
Question66:-The power to transfer criminal cases from one court to another court is conferred upon :
A:-The Supreme Court
B:-The High Court
C:-The Court of Session
D:-All the above
Correct Answer:- Option-D
Question67:-A question o.... See more

D:-Usain Bolt
Correct Answer:- Option-D
Question19:-In which year A.R. Rahman won the Oscar award?
A:-2008
B:-2009
C:-2010
D:-2011
Correct Answer:- Option-B
Question20:-Which organisation won the Nobel Prize for peace in 2012?
A:-National Dialogue Quartet
B:-Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW)
C:-Both (1) and (2)
D:-European Union (EU)
Correct Answer:- Option-D
Question21:-The largest Professional Public Relations Or.... See more

Question28:-The aggregation of individual views on some issue is
A:-Public campaign
B:-Public opinion
C:-View point
D:-Angle
Correct Answer:- Option-B
Question29:-Information placed in the media by an identified sponsor that pays for the time or space is
A:-Advertising
B:-Marketing
C:-Propaganda
D:-Publicity
Correct Answer:- Option-A

Question30:-The social or interpersonal concept of public opinion of two or more individuals oriented to and co.... See more

A:-AB+C*DE--FG+*
B:-AB-C*DE--FG+*
C:-AB+CDE*--FG+*
D:-AB+*CDE--FG+*
Correct Answer:- Option-A
Question48:-Merge sort uses
A:-Divide and Conquer strategy
-Backtracking approach
C:-Heuristic search
D:-Greedy approach
Correct Answer:- Option-A
Question49:-Linked lists are best suited
A:-for relatively permanent collections of data
B:-for the size of the structure and the data in the structure are constantly changing
C:-for both of above situat.... See more

Question65:-For which one of the following reasons does Internet Protocol(IP) use the time-to-live(TTL) field in the IP
datagram header?

A:-Ensure packets reach destination within that time
B:-Discard packets that reach later than that time
வா packets from looping indefinitely
D:-Limit the time for which a packet gets queued in intermediate routers
Correct Answer:- Option-C
Question66:-The transport layer protocols used for real time multimedia, file transfer.... See more