Related with 'TRACER TOWN AND COUNTRY PLANNING' | We found Total 21136 Question paper ..!

B:-Middle cerebral artery
C:-Posterior cerebral artery
D:-Posterior cerebellar inferior artery
Correct Answer:- Option-D
Question49:-Constitents of pyriform lobe are the following except
A:-gyrus semilunaris
B:-entorhinal area
C:-dentate gyrus
D:-pre pirigorm area
Correct Answer:- Option-C
Question50:-Meta thalamus refers to
A:-tegmentum of mid brain
-Subthalamic region
C:-Hypothalamus and mammillary bodies
D:-Medial and Lateral geniculate .... See more

B:-Drain current becomes zero
C:-All free charges get removed from the channel
D:-Avalanche break down takes place
Correct Answer:- Option-C
Question28:-Compared to bipolar transistor, a JFET has
A:-Higher input impedance and low voltage gain
B:-Lower input impedance and high voltage gain
C:-Higher input impedance and high voltage gain
D:-Lower input impedance and low voltage gain
Correct Answer:- Option-A
Question29:-Class AB operation is operation.
A.... See more

C:-Interrupt request
D:-Both interrupt request and reset
Correct Answer:- Option-A

Question57:-What is the carrier frequency in an AM wave when its highest frequency component is 850 Hz and the
bandwidth of the signal is 50 Hz ?

A:-80 Hz

B:-695 Hz

C:-625 Hz

D:-825 Hz

Correct Answer:- Option-D

Question58:-A 100 MHz carrier is frequency modulated by 10 KHz wave. For a frequency deviation of 50 KHz, calculate the
modulat.... See more

A:-Unilateral hypoplasia of the body and arch of zygoma
:-Significantly increased facial convexity
C:-Mandibular hypoplasia
D:-External and middle ear anomalies
Correct Answer:- Option-A
Question59:-Following signs and symptoms are commonly present in zygomatic fractures, except
A:-Trismus
-Involvement of infraorbital nerver
C:-Enophthalmos
D:-Increased malar prominence
Correct Answer:- Option-D
Question60:-Vertically favourable fracture of the mandibl.... See more

Question28:-A beam consists of a symmetrical rolled steel joist. The beam is simply supported at its ends and carries a point
load at the centre of the span. If the maximum stress due to bending is 140 MPA, find the ratio of depth of the beam section
to span in order that the central deflection may not exceed *(1)/(480)* of the span.
A:-1.023
B:-0.056
C:-0.026
D:-1.256
Correct Answer:- Option-B
Question29:-The Brinell Hardness Number (BHN) of copper aluminium isSee more

B:-Roger Fry

C:-Clive Bell

D:-Jacques Lacan

Correct Answer:- Option-A

Question87:-Name the American artist, whose paintings show the energetic gestures of the artist, who splashed, dripped,
flicked and throw paint on to the canvas.

A:-Jackson Pollock
B:-Cartier Bresson
C:-Kersner Pollock
D:-Giacometti
Correct Answer:- Option-A
Question88:-Artist who employed popular imagery drawn from advertising, comic strips, film and televis.... See more



Correct Answer:- Option-B
Question29:-Normal period/tenure of an adhoc committee is limited to
A:-12 months
B:-9 months
C:-6 months
D:-3 months
Correct Answer:- Option-D
Question30:-The checking of accounts with the supporting of documentary evidence is
A:-Verification
-Noting
C:-Valuation
D:-Vouching
Correct Answer:- Option-D
Question31:-A Co-operative Bank is also known as
A:-Credit society
Funding agency
inancial agenc.... See more

A:-Vit C and K

B:-Vit E and Vit C

C:-Vit K

D:-Vit A

Correct Answer:- Option-B
Question59:-Which part of the nail contain growing tissues ?
A:-Nail plate
Matrix

C:-Root

D:-Edge

Correct Answer:- Option-B
Question60:-Functions of sweat glands in the body

A:-Make the hair and skin shine

B:-Regulate body temperature

C:-Stimulate muscles

D:-Stimulate sensory nerves

Correct Answer.... See more

A:-Vit C and K

B:-Vit E and Vit C

C:-Vit K

D:-Vit A

Correct Answer:- Option-B
Question59:-Which part of the nail contain growing tissues ?
A:-Nail plate
Matrix

C:-Root

D:-Edge

Correct Answer:- Option-B
Question60:-Functions of sweat glands in the body

A:-Make the hair and skin shine

B:-Regulate body temperature

C:-Stimulate muscles

D:-Stimulate sensory nerves

Correct Answer.... See more

Question28:-A Yagi antenna in a horizontal plane produces
A:-A broadside pattern
B:-An endfire pattern
C:-A figure of eight pattern
D:-None of the above
Correct Answer:- Option-B
Question29:-A problem with class B push pull amplifier is that they usually suffer from
A:-Harmonic distortion
B:-Intermodulation distortion
C:-Cross-over distortion
D:-None of these
Correct Answer:- Option-C
Question30:-A 12 bit binary number has an accuracy equivalent to.... See more

A:-Bunt
B:-Webbing
C:-Bridles
D:-Selvedges
Correct Answer:- Option-D
Question39:-A cut through both the twines at one side of the knot in the vertical direction is termed as

C:-N-cut

D:-None of these
Correct Answer:- Option-C
Question40:-A centre line strength member running fore and aft along the bottom of the vessel referred as backbone
A:-Keel
B:-Stem
C:-Stern
D:-Beam
Correct Answer:- Option-A
Question41:-Hanging co-efficie.... See more

B:-Phellum

C:-Phelloderm

D:-Complementary cells

Correct Answer:- Option-C
Question88:-A graph which containing frequencies in the form of vertical rectangles

A:-Frequency curve

B:-Frequency polygon

C:-Histogram

D:-Both 1) and 2)

Correct Answer:- Option-C
Question89:-The first TEM was designed by

A:-Koehler

B:-Smith

C:-Knoll and Ruska

D:-Zeiss

Correct Answer:- Option-C
.... See more

Question28:-Which of the following is correct?
i. Ethics is the outsider's view of culture

ர்‌. Ethics is the insider's view of culture

iii. Emics is the outsider's view of culture

iv. Emics is the insider's view of culture
A:-i and iv is correct
ii and iv is correct
and iv is correct
D:-i, ii, iii and iv is correct
Correct Answer:- Option-A
Question29:-Kinship is defined as the relationship because of
A:-Blood relation
B:-Mari.... See more

Question57:-An association between two individuals or population in which both are benefited and where neither can
survive without the other

A:-commensalisms
B:-mutualism
C:-co-operation
D:-competition
Correct Answer:- Option-B
Question58:-Biofilms are
A:-films about biology
B:-masses of biological materials attached to wet walls
C:-masses of cells and extracellular materials attached to surfaces bathed in liquids
D:-collections of cells and extra.... See more

D:-Kathak
Correct Answer:- Option-D
Question29:-Which one of these is a heroin?
A:-Pragalpa
B:-Prasarana
C:-Prahambitha
D:-Parivarthana
Correct Answer:- Option-A
Question30:-Saneeshwara's Hastha
A:-Right hand Sikhara left hand thrisoola
B:-Left hand Sikhara right hand thrisoola
C:-Right hand soochi left hand pasa
D:-Right hand Hamsasiya left hand chathura
Correct Answer:- Option-B
Question31:-Kunchitha Bhedha's usage
A:-In a gooseflesh .... See more

A:-Clean India and Healthy India
B:-Pledge to provide electricity to villages
C:-To get to empower rural women by helping them from self help group
D:-Free LPG gas connection for poor women
Correct Answer:- Option-D
Question10:-Who won the first prize for Swachch Bharat short film award 2016 ?
A:-Katyayan Shivapuri
-Sudhanshu Sharma
C:-K.V.K. Kumar
D:-Akshay Danavale
Correct Answer:- Option-A

Question11:-The process of delineating, obtaining and p.... See more

Question46:-Which thread is commonly suitable for hand embroidery ?
A:-Silk
B:-Cotton
C:-Nylon
D:-Woolean
Correct Answer:- Option-B
Question47:-Cut work is done by
A:-Hand
B:-Machine
C:-Hand and machine
D:-Computerized machine
Correct Answer:- Option-C
Question48:-Where the cross stitches is mostly used ?
A:-Cotton fabric
B:-Counted thread fabric
C:-Net fabric
D:-Velvet fabric
Correct Answer:- Option-B
Question49:-When you a.... See more

Correct Answer:- Option-B
Question56:-Which method will remove wrinkles, share pen, crease, flattlen, bulky, layers and open seems ?
A:-Fusing method
B:-Pracing method
C:-lroning method
D:-Tracing method
Correct Answer:- Option-B
Question57:-Which one of the time communicate a feeling of left times and spirituality ?
A:-Diagonal lines
B:-Vetical lines
C:-Horizontal lines
D:-Curved lines
Correct Answer:- Option-D
Question58:-Shapes can be create.... See more

Question28:-The day, on which The National Food Security Act, 2013 received the assent of the President of India is :
A:-10%(th)’ September, 2013
8:- 247 (0) September, 2013
(:-177(0) September, 2013
D:-*28%(th)* September, 2013
Correct Answer:- Option-A

Question29:-In the year 1986 which of the following Acts was enacted by the Parliament of India for the protection and
improvement of environment ?

A:-The Air (Prevention and Control of Pollution) Act<.... See more


ಬಯ ಹೂ

D:-1
Correct Answer:- Option-C
Question37:-For any arbitrary matrices ‘quadA* and ‘quadB* , the sum of ranks of \quadA’ and ‘quadB* is always
A:-less than rank ‘quad(A+B)°
B:-less than or equal to rank’ quad(A+B)°
C:-greater than rank quad(A+B)°
D:-greater than or equal to rank’ quad(A+B)°
Correct Answer:- Option-D
Question38:-Let ‘quadA* and ‘quadB* are ‘quadnxxn* square matrices. Then the eigen values of ‘.... See more

D2 = ((N_1.N_2))/((N_1+N_2)) T*2°
D*2 =((N_1 N_2))/((N_1-N_2)) T*2°
D*2 = ((N_1-N_2))/((N_1 N_2)) T*2°
D*2 = ((N_1 + N_2))/((N_1 N_2)) T*2
Correct Answer:- Option-D

Question89:-In principal component analysis the variances of the Principal Components are the of the covariance
matrix.

A:-diagonal elements
B:-eigen values
C:-normalized elements
D:-non-zero elements
Correct Answer:- Option-B

Question90:-For discriminating between two.... See more

B:-Bilateral monopoly
C:-Oligopoly
D:-Monopsony
Correct Answer:- Option-D
Question39:-The short run average cost curve has a flat stretch over a range of output because of the existence of
A:-Excess capacity
B:-Reserve capacity
C:-Full capacity utilization
D:-Efficiency in resource use
Correct Answer:- Option-B
Question40:-In a Pareto optimal situation
A:-It is possible to make A or B better off without making any one of them worse off
-It is possi.... See more

Question19:-The Malayalam poet who bagged Asan Smaraka Award 2016 is
A:-Akkitham
B:-O.N.V. Kurup
C:-Kavalam Narayana Kurup
D:-Chemmanam Chacko
Correct Answer:- Option-D
Question20:-The 12th person among the Chief Ministers of Kerala is
A:-Sri Ummen Chandy
B:-V.S. Achuthanandan
C:-Pinarayi Vijayan

D:-A.K. Antony
Correct Answer:- Option-C
Question21:- are the cost of either a single process or a series of processes that simultaneously produce tw.... See more

C:-Produce close winding package
D:-Package RPM constant empty to full
Correct Answer:- Option-A
Question49:-In winding two and a half tum fully accelerated drum means
A:-drum grove make 2.5 turn around the drum from one end to the other
B:-Drum lays more yarn on the base than nose
C:-The base of cone increases as package size increases
D:-All the above
Correct Answer:- Option-D
Question50:-When succeeding coils are widely spaced on the package, it is known as.... See more

Question29:-Purging of medical record means
A:-Microfilming
B:-Digitizing
C:-Microfitching
D:-Deactivating
Correct Answer:- Option-D

Question30:-SNDO in ICD denotes
A:-Systematic naming of diseases and operation
B:-Standard nomenclature of diseases and operation
C:-Standard numbering of diseases and operation
D:-Systematic nomenclature of diseases and operation
Correct Answer:- Option-B

Question31:-In ICD coding system, Topography meansSee more



-Limited competition
C:-Both of the above
D:-None of the above
Correct Answer:- Option-B

Question29:-Contract which has been the traditional type of fee structure where the consultant is paid an agreed
percentage of the actual construction cost is called

A:-Lump sum contract.
B:-Item rate contract
C:-Percentage contract
D:-None of the above
Correct Answer:- Option-C
Question30:-The Defect Liability Period in contract document norma.... See more