Related with 'TRACER TOWN AND COUNTRY PLANNING' | We found Total 21136 Question paper ..!

Correct Answer:- Option-D

Question95:-Which of the following is the presumption made for lease under the Transfer of Property Act, 1882, unless a
contract or local usage states otherwise?

A:-The lease of immovable property for agriculture will be assumed to be for a period of three years

B:-The lease of immovable property for purpose other than agriculture and manufacturing will be deemed to be for a
period of one month

C:-both A and B
D:-neither A.... See more

C:-Tropomyosin
D:-Myosin
Correct Answer:- Option-C
Question39:-Which chamber of heart receives blood from pulmonary vein
A:-Left ventricle
B:-Left auricle
C:-Right ventricle
D:-Right auricle
Correct Answer:- Option-B
Question40:-___ wave represents contraction of ventricle in ECG
A:-P wave
B:-T wave
:-S wave
D:-QRS wave
Correct Answer:- Option-D
Question41:-The National animal of India
A:-Black buck

D:-Elephant
Correct .... See more

B:-Marginal cost
C:-Average cost
D:-Imputed cost
Correct Answer:- Option-B

Question83:-Angle of incidence is ~
A:-Angle between total sales line and total cost line
B:-Angle between variable cost line and fixed cost line
C:-Angle between fixed cost line and total sales line
D:-Angle between total cost line and variable cost line
Correct Answer:- Option-A

Question84:-Which of the following is not true?
A:-Contribution = Fixed Cost + Profit
See more

C:-Synchronous

D:-Serial
Correct Answer:- Option-C
Question65:- is used to restore the contents of the cells in synchronous DRAM.

A:-Sense amplifier

B:-Refresh counter

C:-Restorer

D:-Restore counter

Correct Answer:- Option-A
Question66:-If a block can be placed in a limited set of places in the cache, the cache is said to be

A:-Fully associative

B:-Set associative
:-Direct mapped

D:-Restricted mapped.... See more

D:-K.P. Panikkar
Correct Answer:- Option-C
Question19:-Who is the author of the drama, 'Koottukrishi'?
A:-M.P. Battathiripad
B:-Edasseri Govindan Nair
C:-K. Damodaran
D:-V.T. Battathiripad
Correct Answer:- Option-B
Question20:-Who among the following is not included modern Triumvirate of Malayalam poetry?
A:-Cherusseri
B:-Kumaran Asan
C:-Vallathol
D:-Ulloor
Correct Answer:- Option-A
Question21:-Let A, 8 and C are three finite sets. Find |A|.... See more

B:-FTP
C:-XML
D:-HLL.
Correct Answer:- Option-B
Question68:-The altering of data so that it is not usable unless the changes are undone is
A:-Bio-metrics
B:-Encryption
C:-Ergonomics
D:-Compression
Correct Answer:- Option-B
Question69:-VIRUS stands for
A:-Very Intelligent Result Until Source
-Vital Information Resources Under Seize
C:-Viral Important Record User Searched
D:-Very Interchanged Resource Under Search
Correct Answer:- Option-.... See more

C:-Internal Control
D:-External Audit
Correct Answer:- Option-B

Question77:- is a technical term which refers to the inspection by the auditor of documentary evidence supporting
and substantiating a transaction.
A:-Vouching

-Checking
C:-Auditing
D:-None of the above
Correct Answer:- Option-A
Question78:-Misfeasance is a of a Company Auditor.
A:-Civil Liability
B:-Criminal Liability
C:-Statutory Duty
D:-Contractual Duty
Correct.... See more

A:-Y.V. Reddy
B:-C.Rangarajan
C:-N.K. Singh
D:-Dr. Vijay kelkar
Correct Answer:- Option-C
Question10:-What is the ordinal status of Antonio Gutters among the secretary Generals of UNO ?
A:-Tenth
B:-Seventh
C:-Ninth
D:-Eighth
Correct Answer:- Option-C
Question11:-The maximum number of eigen values of an n xx’ n matrix is

D:-*(1)/(2)n(n-1)°
Correct Answer:- Option-A
Question12:-Which among the following is a mathematically incorrect o.... See more

Correct Answer:- Option-B
Question46:-The term "angle of repose" is relevant for which ship type and which ship structure?

A:-Bulk carrier. Top side hopper tanks

B:-Bulk carrier. Tank top plate

C:-Oil tanker. Side shell plating

D:-Container ship. Engine room bulkhead

Correct Answer:- Option-A
Question47:-The terms "skew" and "rake" are used in the design of following item

A:-Tumblehome

B:-Sheer strake

C:-Bulbous bow<.... See more

C:-Both 2 and 3
D:-5 only
Correct Answer:- Option-D
Question83:-Which are the articles of the Indian Constitution protecting the interest of the minorities ?
A:-Articles 29 and 30
B:-Articles 34 and 36
C:-Articles 31 and 33
D:-Articles 27 and 28
Correct Answer:- Option-A
Question84:-Read the following sentences and choose the correct answer :
1. Status refers to the position a person occupies in a particular setting and role is associated
with statusSee more

D:-Comprehension
Correct Answer:- Option-D
Question19:-Adopting innovative strategies in classroom ensures
A:-Active learning
B:-Direct learning
C:-Group learning
D:-Technical learning

Correct Answer:- Option-A

Question20:-Giving hints or clues lead the students to correct response is
A:-Probing
B:-Prompting

C:-Redirecting
D:-Refocusing
Correct Answer:- Option-B
Question21:-How many members retire from Rajya Sabha on the expi.... See more

D:-Troponin and myosin
Correct Answer:- Option-C

Question39:-The Respiratory Exchange Ratio (RER) is the ratio of
A:-Volume of oxygen consumed + vital capacity
B:-Volume of oxygen consumed + volume of carbon dioxide produced
C:-Volume of oxygen produced + volume of carbon dioxide consume
D:-Volume of carbon dioxide produced + volume of oxygen consumed
Correct Answer:- Option-D

Question40:-In which of the following track events will the 50% of ATP be deri.... See more

B:-Wrist disarticulation with prominent styloid
C:-Midcarpal amputation
D:-Metacarpophalangeal disarticulation
Correct Answer:- Option-B
Question39:-Main feature of Three-quarter type below elbow socket
A:-Indicated for short transradial amputation
B:-Set in initial flexion
C:-Narrow M-L
D:-Has a Olecrenon cut off
Correct Answer:- Option-D
Question40:-Screw in socket is indicated in
A:-Wrist disarticulation
-Long transradial amputation
C:-Elbow.... See more

A:-Dorrance hook
:-Sierra hook
C:-APRL hook
D:-Ottobock hook
Correct Answer:- Option-C
Question49:-Step up hinges amplify the excursion of anatomic elbow joint by a ratio of

Correct Answer:- Option-D
Question50:-Campbell index is
A:-Ratio of humeral length to stump antero-posterior diameter
B:-Ratio of radius length to stump antero-posterior diameter
C:-Ratio of femur length to stump end circumference
D:-Ratio of tibial length to stump end circumf.... See more

D:-Conservation and Restoration Agriculture
Correct Answer:- Option-A
Question87:-Crop coefficient is the ratio between
A:-Etc and ETo
B:-PET and ETo
C:-PET and ETc
D:-PE and PET
Correct Answer:- Option-A
Question88:-A gradient of degrees is the limit of operating efficiency for machines working on slopes.
A:-6-8
-10
C:-10-12
D:-12-14
Correct Answer:- Option-D
Question89:-An example for a Sloping Agricultural Land Technology (SALT) is
A.... See more

Question19:-Who is known as Father of Muslim Renaissance in Kerala ?
A:-Abdul Khadir Maulavi
B:-P. V. Abdul Wahab
C:-K. M. Kader Mohideen
D:-C. H. Muhammed Koya
Correct Answer:- Option-A
Question20:-Who is known as 'Madan Mohan Malavya' of Kerala ?
A:-K. Kelappan
B:-Pandit Karuppan
C:-Mannathu Padmanabhan
D:-Poikayil Yohannan
Correct Answer:- Option-C
Question21:-According to Charaka 'Manas' is termed as 'Satwa' because
A:-It is Atheendriya
See more

C:-6
D:-7
Correct Answer:- Option-A
Question39:-The 'CAGE Questionnaire’ is used
A:-To evaluate insight of the patient
B:-To assess personality trait
C:-To assess pathological behaviour
D:-For alcohol abuse screening
Correct Answer:- Option-D
Question40:-A serious complication of anti psychotic medication where delayed psychomotor movements is termed as
A:-Tardive Dyskinesia (TD)
B:-Akathesia
:-Akinesia
D:-Both 1 and 2
Correct Answer:- Op.... See more

A:-Aluminium oxide
B:-Diamond
C:-Corundum
D:-Silicon Carbide
Correct Answer:- Option-B
Question69:-The material of twist drill is
A:-Forged steel
-11.5.5.
C:-Cast iron
D:-Stellite
Correct Answer:- Option-B
Question70:-Give reason for cutting fluid used in cutting operation
A:-To improve surface finish
B:-To wash ship away
C:-Prevent corrosion of finished surface
D:-All the above
Correct Answer:- Option-D
Question71:-The main par.... See more

B:-Functional character
C:-Associated character
D:-Rhythmic character
Correct Answer:- Option-C
Question94:-Robie House, Falling water and Schroder house are dominated by
A:-Linear elements
B:-Planar elements
C:-Single vertical plane
D:-Vertical linear elements
Correct Answer:- Option-B
Question95:-Hierarchy can be achieved through a change in
A:-Size
-Shape
C:-Placement
D:-All the above
Correct Answer:- Option-D
Question96:-The deg.... See more

Question86:-Which among the following is not a Tribal Movement in Kerala ?
A:-Nilppusamaram
B:-Panavally Agitation
C:-Muthang Agitation
D:-Channar Agitation
Correct Answer:- Option-D
Question87:-SNDP was formed in
A:-1903 May, 15
B:-1908 June, 17
C:-1905 March, 15
D:-1910 April, 10
Correct Answer:- Option-A
Question88:-The first Ministry of Kerala was sworn in
A:-31st July, 1959
B:-5th April 1957
C:-6th April, 1956
D:-14th August, 1.... See more

A:-Bicarbonates of Na and K

B:-Bicarbonates of Ca and Mg

C:-Chlorides and sulphates of Ca and Mg

D:-Chlorides and sulphates of Na and K

Correct Answer:- Option-C
Question39:-Role of a catalyst in a chemical reaction is

A:-To decrease activation energy

B:-To increase activation energy

C:-To increase heat of reaction

D:-To decrease heat of reaction

Correct Answer:- Option-A
Question40:-Characteristics of trans.... See more

Question46:-Which of the Article of the Constitution of India are relevant to analyze the constitutional provisions that deal
with the relationship of President with council of member ?

A--Articles 71, 75 and 78
B:-Articles 74, 75 and 78
C:-Articles 73, 76 and 78
D:-Articles 72, 73 and 76
Correct Answer:- Option-B
Question47:-What is the prime objective advocated for the appointment of the National Judicial Commission ?
A:-Bringing about transparency and impa.... See more

Correct Answer:- Option-B
Question36:-Which of the following contains a hexahydroxy alcohol?
A:-Gangliosides
B:-Phosphatidylcholines
C:-Phosphatidylinositols
D:-Sphingomyelins
Correct Answer:- Option-C
Question37:-The amide nitrogen of glutamine
A:-represents a nontoxic transport form of ammonia
B:-is used in synthesis of asparagine, purines and pyrimidines
C:-can be recovered as ammonia by the action of glutaminase
D:-all of the above
Correct Answ.... See more

Correct Answer:- Option-B
Question19:-The essential characteristic of cooperative learning is
A:-Effective learning
B:-Positive interdependence
C:-Cooperation
D:-Division of labour
Correct Answer:- Option-B
Question20:-Which of the following is assessed by Chronbachs alpha ?
A:-Concurrent validity
B:-Construct validity
C:-Content validity
D:-Internal consistency
Correct Answer:- Option-D
Question21:-Identify non-justiciable right under the Cons.... See more

D:-Basilar segmental artery
Correct Answer:- Option-C
Question68:-Which of the following statement is true regarding Vitamin D metabolism ?
A:-Vitamin D increases renal excretion of calcium
B:-Dermally synthesised cholicalciferol must be hydroxylated by both liver and kidney for maximal potency
C:-Vitamin D activity is mediated through membrane bound Vitamin D receptors
D:-Dermally synthesised cholecalciferol is the most potent form of Vitamin D
Correct Answer:- Optio.... See more

B:-Middle cerebral artery
C:-Posterior cerebral artery
D:-Posterior cerebellar inferior artery
Correct Answer:- Option-D
Question49:-Constitents of pyriform lobe are the following except
A:-gyrus semilunaris
B:-entorhinal area
C:-dentate gyrus
D:-pre pirigorm area
Correct Answer:- Option-C
Question50:-Meta thalamus refers to
A:-tegmentum of mid brain
-Subthalamic region
C:-Hypothalamus and mammillary bodies
D:-Medial and Lateral geniculate .... See more